BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #928028 przez dotkawy
A co do tego olejku rycynowego...jak jyz ktoś sie zdecyduje to pic to torba spakowana, wszystko przygotowane, auto zatankowane...bez korków do szpitala, bo moga byc jaja...tak to przyspiesza skurcze!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #928053 przez kacha
Hej dziewczynki.
Ja piję liście malin już ok 2 tygodni - dwa, trzy razy dziennie. Mam wrażenie, że jakiś czas po wypiciu mam mniejsze uczucie ucisku w dole brzucha i też chyba ogólnie ogólnie trochę się zawsze rozluźniam. Generalnie, robi mi się jakoś lepiej, choć to może psyche. Ale, psyche, nie psyche, mam w planach zaparzyć sobie liście malin i mocny rumianek (podobno tez rozluźnia) na sam poród, będę je pić zamiast wody.
A co to terminu porodu, to mnie mój lekarz wczoraj powiedział, że jakbym miała ochotę to mogę sobie w każdej chwili rodzić, dziecko jest gotowe. Choć on zaprasza mnie 4.10 - będzie miał wtedy dyżur całą dobę :)

10 lata 3 miesiąc temu #928066 przez Caroina
To skoro ta herbatka z malin nie przyspiesza porodu, a wpływa korzystnie to musze sie w nią zaopatrzyć :)
Jej, brzuch miał już schodzić w dół, a ja mam wrażenie, że jeszcze sie podniósł :blink: przy schylaniu odczuwam ucisk na żebra

Dziś ide do labo porobić badania i oddać ten wymaz do GBS, coś czyje ze bakteria będzie obecna :whistle: apropo yoozia mi też lekarz powiedział, że wyjdzie, że to mam to nic wcześniej nie robimy tylko musze mieć wynik do porodu i dopiero wtedy podają antybiotyk, a dziecko jest dodatkowo kłute w główke :ohmy:

Jagodzianka faktycznie chyba utonęła w pieluchach ;) długo już sie nie odzywa

Miłego dnia :)

10 lata 3 miesiąc temu #928078 przez minnie90
Caroina ja też mam takie wrażenie że zamiast brzuch opaść to jest jeszcze wyżej. Ale u mnie to główka małej tak mi po żebrach daje i po mostku:)

Doktawy tak właśnie się zastanawiam czy nie napić się tego oleju wieczór przed umawianą cesarką, żeby jakoś akcja się sama ruszyła, niż takie cięcie na sucho :/

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #928083 przez agniesia1604
jejciu nie wywołujcie porodu... ciąża donoszona tak naprawdę to 40 tydzień ... jesli urodzi sie w 38 tygodniu to dziecka nie wypisują jako wcześniak i tyle. Czym dłużej tym lepiej dla dziecka.
Z olejkiem to mowa że jesli do 40 tygodnia sie nie urodzi to można nim działać ale nie wcześniej.

Możecie nie tylko zaszkodzić sobie ale i dziecku które nie jest jeszcze gotowe wyjść na świat.

Dziecko wie kiedy ma wyjść. To nie wy ustalacie datę jego przyjścia na świat. Jeśli będziecie próbowały wywołać poród to moze różnie sie to skończyć...
Olejek rycynowy polecają polozne ale jako podanie w szpitalu po badaniach i wiedzą że moze pomóc a nie zaszkodzi.

Kinia próbowała olejkiem bo była wtedy w 38 tygodniu z bliźniakami to jest wtedy zrozumiałe ...

Ja w pierwszej ciązy chodziłam do 39 tygodnia - zwarta i bez rozwarcia do samego końca ... wody mi odeszły - dziecko wiedziało że czas wyjść.
A jak macie już jakieś rozwarcie i czop wyszedł to nie ma sensu przywoływać bo jeszcze nie jest na to dziecko gotowe tylko Wasza szyjka i macica próbuje cos działać:) ...

Co do liści z malin , heh:) to ponoć mit ...ale pić można znam przypadki gdzie laski piły od 36 tygodnia liscie z malin a urodziły sporo po terminie:)

Odnośnie olejku rycynowego....
to tak jak lewatywa ma działanie przyśpieszające
Ale w jednym i w drugim przypadku NIE ZAWSZE przyśpieszy poród:)

U mnie po odejściu wód , lewatywa nie pomogła na wywołanie skurczy regularnych:)

10 lata 3 miesiąc temu #928086 przez aneczka25
agniesia co do liści malin to powtarzam, że one nie PRZYŚPIESZAJĄ PORODU.
Jak już pisałam wpływają na macicę co ma znaczenie przy fazie skurczy partych! Nie ma ona żadnego wpływu na rozpoczęcie się porodu i wg mnie to nie jest mit.
A tak jak reszta pisze KOBITY!!! ja tylko pytałam o ten olejek, bo nie wiem o co chodzi ale nie rozumiem poruszenia, żeby go łykać?! Przestańcie kombinować!
Podziękowania: agniesia1604, yoozia

10 lata 3 miesiąc temu #928091 przez agniesia1604
chodzi o rozciagliwość wiem Aneczka i o to mi chodziło ale i miękkość szyjki która wyprowadza malucha na zewnątrz..
to jak z rozstepami ... jesli mas z mało rozciagliwą skórę to licz sie z tym że i tam nie rozciaga sie na tyle ile powinno i moze być potrzebne nacięcie.

mi lekarz powiedział juz widząc moje rozstępy przy pierwszej ciązy ... bez nacięcia pewnie się nie obędzie .... i tak też było.

10 lata 3 miesiąc temu #928113 przez malvi
Kacha poproszę o dane do tabelki :)

I jeszcze raz ponawiam prośbę o rejestrację www.bebiprogram.pl/to-co-kocham-najbardziej/polecenie/106005 - jeśli zarejestrują się 3 z Was to dostaniemy z Krzysiem książeczkę :)

10 lata 3 miesiąc temu #928135 przez inus23
Witam serdecznie miłe Panie,
Dawno się nie odzywałam ale liczyłam na to że się czegoś dowiem dziś na wizycie i się będę mogła czymś podzielić... a tu klapa...
tak szybkiej wizyty jak dziś to jeszcze nigdy nie miałam. Zapytał "który tydzień?" mówię 38 a on no to widzę że wszystko ok..
Ja mu na to że wcale nie bo (mam coraz częściej skurcze i pobolewa mnie w dole brzucha, no i dodałam że chyba mi ten czop odpadł) chciałabym żeby mnie zbadał zobaczył co i jak .. a on na to że dziś nie ma czasu bo mają akredytację w szpitalu i nie może robić zbędnych kolejek.. Pytam to może skierowanie na KTG? a on na to, nie potrzeba jak się zacznie to będzie wiadomo na 100 %..

Pielęgniarka przy mierzeniu pyta co się dzieje że tak pani płytki krwi lecą ? ja mówię nie mam pojęcia nie znam się na tym, zapytam lekarza.. no i tak zrobiłam..a on Pani się nie przejmuje jest dobrze zapraszam za dwa tyg jeśli Pani nie urodzi.. !!

Jeśli można to też proszę o dopisanie do tabelki
data porodu 12.10.2014. dziewczynka Maja

10 lata 3 miesiąc temu #928137 przez pauletta
Ja tam jestem zarej. Od pocz ciazy Malvi.

Ja narazie czekam do czwartku next. Ciaza donoszona i wizyta. Zobaczymy co gin powie.
Dzis mnie brzuch boli :-(

10 lata 3 miesiąc temu #928138 przez pauletta
Inus to jakis konowal.

10 lata 3 miesiąc temu #928141 przez inus23
Do tej pory na niego nie narzekałam, ale dziś tak mi ciśnienie podniósł że normalnie szok... !!

10 lata 3 miesiąc temu #928150 przez Caroina
Inus co za buc z tego lekarza. Umawia Cie na ten dzień, czekasz z niecierpliwością, a dowiadujesz sie tyle, że on czasu nie ma i to prawdopodobnie na ostatniej już wizycie. Masakra. A mogłaś sobie zostać w domu, nie fatygować się daremnie i jeszcze zaoszczędzia byś sobie stresu :unsure: Moja wizyta wczoraj też była marna, do tego nast. wyznaczył dopiero za 3 tyg. (dziewczyny tu chyba chodzą co 1 lub 2 tyg. w ostatnim mies.) Jeśli wcześniej nie urodze, to dopiero wtedy bedzie sprawdzał co i jak :huh:

10 lata 3 miesiąc temu #928156 przez agniesia1604
Inuś,
tylko nie mów że to była wizyta płatna ...
Ja płacę 80zł za wizytę z USG ... a juz 2 razy ginekologicznie mnie nie zbadał tylko USG i tyle:)...
A wciaż mu mówię że dźwigam synka i ze waży 11kg ... no cóż widać to nic nie znaczy...:)))))

10 lata 3 miesiąc temu #928161 przez nelka
Caroina ja ostatnio też umówiłam się na następna wizytę po 3tyg ale co tydzień mam teraz ktg.

Inus nie poważny ten lekarz! Rozumiem że to wizyty na nfz. Jak będziesz mieć często skurcze to jedź sobie na IP i tam będą musieli ci zrobić ktg i zbadać. Najwyżej odeślą cię do domu a bedziesz spokojniejsza.

A mnie coraz bardziej boli gardło i jestem nie do życia. Na końcówce jeszcze choróbska się dorobiłam! Całe szczęście że póki co wszystkie objawy zbliżającego porodu ustały... Nie znam dnia ani godz;-) nie wiadomo czy to cisza przed burza czy Mysia uznała że zaczeka jeszcze.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka