BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #928482 przez malvi
Ania śliczna kruszynka! :)

Jagodzianka a Majunia pięknie rośnie :D

Macie mojego Szkraba :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #928486 przez edyta88
Malvi śliczny synuś!!! :laugh:
jejku jak ja wam zazdroszczę dziewczyny że macie już swoję maleństwa przy sobie :cheer:

10 lata 3 miesiąc temu #928500 przez minnie90
Kacha pocieszę cie że nie jesteś sama, ja tak mam od 3 dni, jakaś handra przedporodowa mnie złapała, ciągle tylko płakać mi się chce... :/

Malvi synuś przekochany, od razu się humor poprawia jak się patrzy na takie zdjęcia:)
Podziękowania: kacha

10 lata 3 miesiąc temu #928502 przez minnie90
edyta88 no właśnie chyba też będę musiała coś cieplejszego spakować, tylko tak się zastanawiam jak ją teraz będę pakowała w zimowy kombinezon to co jej ubiorę zimą jak będzie dopiero zimno :/ niby prosta rzecz, a ile problemu :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #928521 przez Caroina
Malvi Słodki ten Twój skarb :)

Kacha Pogoda dodatkowo dobija, można popaść w depresje. Ja dziś odpaliłam sobie zapachową świeczkę (pomarańcza z wanilią) jakoś tak poczułam Święta (a tu jeszcze 3 mies. :woohoo: ) i nastrój mi się poprawił. Proponuje Ci na poprawe humoru zrób coś dla siebie co lubisz, np aromatyczna kąpiel w ciągu dnia, a co :P albo włącz sobie jakąś komedie :)

Co do ubioru to ja do dziś nie mam wyczucia co założyć małej, a nawet sobie. Co dopiero takiemu maleństwu. Pewnie nie raz się przegrzeje lub czasem zmarznie :blink:
Podziękowania: kacha

10 lata 3 miesiąc temu #928523 przez edyta88

minnie90 napisał: edyta88 no właśnie chyba też będę musiała coś cieplejszego spakować, tylko tak się zastanawiam jak ją teraz będę pakowała w zimowy kombinezon to co jej ubiorę zimą jak będzie dopiero zimno :/ niby prosta rzecz, a ile problemu :)

ja małemu kupiłam kombinezon z PEPCO o tyle fajny jest że nie jest strasznie gruby dla dziewczynek też widziałam takie same oczywiście różoweale pastelowe nie wściekły róż ;)

10 lata 3 miesiąc temu #928529 przez edyta88
Dziewczyny od kilku dni odczuwam bardzo silny ból w okolicy spojenia łonowego najgorzej jest w nocy bo jest on na tyle silny że mam problem żeby obrócić się z boku na bok albo wstać w ciągu dnia też nie daje o sobie zapomnieć podczas chodzenia... trochę się martwie bo podczas pierwszej ciąży tak nie miałam...
czy któraś z was ma podobne dolegliwości??? :(

10 lata 3 miesiąc temu #928531 przez Caroina
Edyta Nie martw się, to normalne. Miałam tak w 1 ciąży prawie non stop. Ból przy obracaniu się z boku na bok i przy wstawaniu. Teraz też czasem mnie to dopada
Podziękowania: edyta88

10 lata 3 miesiąc temu #928540 przez pauletta
Malvi slodziak.

Ja tez zazdroszcze :-)

10 lata 3 miesiąc temu #928545 przez yoozia
hej dziewczyny

Caroina spoko, ja tez przysypialam, juz pozno bylo :)

Ania, Jagodzianka, Malvi przesliczne macie maluchy :) mozemy tylko zazdroscic, ze juz macie je przy sobie!

Munkki ja o tym kole tez niedawno sie dowiedzialam, zupelnie przez przypadek w necie znalazlam, a sie okazuje, ze u mnie w szpitalu jest na kazdej sali porodowej wiec mysle, ze warto sprobowac, jesli w jakikolwiek sposob moze ulatwic porod, tym bardziej ze jednak nie bede rodzic w wodzie :(

nie wiem co z Ewa sie dzieje, ale o Gwiazdce wyczytalam wczoraj na testach owu, ze jej Antos ma problemy ze spadajacymi plytkami krwi i jest nadal w szpitalu. szczegolow niestety nie znam... odezwijcie sie dziewczyny.

Edyta co do znieczulenia, to nie wiem jak to sie odbywa w polsce, ale ja tutaj po ostatniej wycieczce na porodowke dostalam ze szpitala papiery do wypelnienia. tam byly pytania jakiego porodu bym sobie zyczyla, czy ze znieczuleniem i jesli tak to jakie, czego sie najbardziej obawiam podczas porodu i inne takie. wiec oni na podstawie tego formularza beda juz wiedzieli, bo zaznaczylam, ze ewentualnie jesli bedzie potrzeba, to poprosze o znieczulenie. mam nadzieje, ze nie ockne sie z ta decyzja przy rozwarciu 7 cm :D

dzisiaj 37 tydzien. ale jaja :P

10 lata 3 miesiąc temu #928549 przez malvi
Edyta ja mialam tak samo ze spojeniem lonowym przed samym porodem (zaczelo sie z tydzien przed, ze wlasnie nie moglam przekrecic sie z boku na bok). Dodatkowo wtedy codziennie obnizal mi sie brzuch i bylo to widoczne z dnia na dzien ;) Takze moim zdaniem u Ciebie to juz niedlugo :)
Podziękowania: edyta88

10 lata 3 miesiąc temu #928550 przez yoozia
dziewczyny, a co do tego spojenia lonowego, to ja tam ani razu nie czulam bolu. to normalne? :blink: bo jak tak czytam to wiele z was ma ten problem, a mnie tam kompletnie nic nie boli, ani pachwiny ani nic. dziwna jestem chyba :P

10 lata 3 miesiąc temu #928553 przez jagodzianka44
Malvi piekny Ksiaze dla mojej Ksiezniczki! :)
Podziękowania: malvi

10 lata 3 miesiąc temu #928560 przez edyta88

malvi napisał: Edyta ja mialam tak samo ze spojeniem lonowym przed samym porodem (zaczelo sie z tydzien przed, ze wlasnie nie moglam przekrecic sie z boku na bok). Dodatkowo wtedy codziennie obnizal mi sie brzuch i bylo to widoczne z dnia na dzien ;) Takze moim zdaniem u Ciebie to juz niedlugo :)

oby już niedługo :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #928566 przez Caroina
Yoozia Ciesz się, że nic takiego ci nie dolega. Mi to czasem tak dokucza, że ledwo zwlekam się z łóżka/kanapy - musi to komicznie wyglądać

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka