BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #928662 przez Marza
Dzięki Dotkawy :D Dobrze, że mamy w drużynie kogoś kogo można zapytać o radę w takiej sprawie :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #928663 przez pauletta
Ja lubilam z mezem chodzic na basen, ale teraz kto by z Maja zostal...

10 lata 3 miesiąc temu #928665 przez dotkawy
Malvi juz sobie ćwicz ćw kegla, im szybciej tym szybciej będziesz sie goić. Tak samo ćw uzometryczne (napinanie mięśni bez ruchu ciala) brzucha, staraj sie napinać 5-7sek rozluźnienie 5sek i powt 10. Tak samo mozesz juz na leżąco podnosić naprzemiennie 1/2 noge 10 razy ale nie wysoko nad ziemia i delikatne krazenia nog.

10 lata 3 miesiąc temu #928668 przez kacha
pauletta My z mężem też jesteśmy wodnolubni ale planujemy z Malutką chodzić na basen - mamy w okolicy taki dostosowany do potrzeb niemowląt - z woda ozonowaną i cieplutką.
Już mi lepiej - byłam na długim spacerze i chyba opanowałam panikę przedporodową, która mnie dopadła.
Wspominam sobie własnie ostatnie 38 tygodni - chyba najpiękniejsze i jednocześnie najdziwniejsze w moim życiu. Sporo odkryłam w tym czasie. Pewnych rzeczy też będzie mi decydowanie brakować - na pierwszym miejscu - odczuwania zapachów. Nigdy przed ciążą zapachy nie dawały mi tak głębokiego poczucia przyjemności. I tego uczucia będzie mi z pewnością brakowało... I snów erotycznych ;)
A Wam czego będzie brakowało???

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #928673 przez dotkawy
Marza nie ma za co :)

Kacha - chyba najbardziej tych kopniaków i ogólnego zamieszania w brzuchu... :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #928674 przez agniesia1604
hej
ćwiczenia po obkurczonej macicy ... czyli po 6 tygodniach ..:)
po 6 tygodniach mamy wizytę u ginka :)
Ale mięsnie Kegla jak najbardziej przed porodem należy ćwiczyć i po porodzie:)

Ja chodząc z małym na basen dla maluchów nabawiłam się infekcji :( Ale też bedziemy z dwójką chodzić na basen ae myślę że jak Jaś będzie miał z 6 miesięcy dopiero ...jak już się cieplej zrobi:)

Ja do szpitala biorę i już spakowałam:
body z krótkim rękawkiem, pajacyk, pajacyk cieplejszy bez nóżek, skarpetki, czapeczka, łapki, kombinezonik polarowy z zamykanymi rączkami i nózkami:)
A mąż przywiezie fotelik i ewentualnie kocyk do przykrycia na chłodne powietrze...
Biorę do szpitala również rożek + 2 pieluchy tetrowe jeszcze myślę nad podusią do karmienia taką malutką.

Co do spojenia łonowego czy też pachwin... rok temu jak byłam w ciąży ze Stasiem to bolały mnei pachwiny i spojenie już od 20 tygodnia i musiałam brać Ossopan żeby mis ie spojenie nie rozeszło. Obecnie od tygdnia boli mnie znów spojenie czyli od 34 tygodnia. W końcówce ciązy miałam tak ze nie mogłam wstać z łóżka ani z kibelka... masakra ból niesamowity:( Także przy obracaniu bolało... a przeszedł ból zaraz po porodzie....!:)

10 lata 3 miesiąc temu #928676 przez Marza
Kacha ale Cię wzięło :) Szczerze Ci muszę powiedzieć, że mi osobiście niczego nie będzie brakowało :D może poza tym, że wszyscy na Ciebie uważają, pomagają, troszczą się ( mam tu na myśli przede wszystkim M ). Ciąża od początku nie była mi przychylna i dłuuugo będę myślała nad kolejną :P

Przywieźli nam wózek, nosidełko i przewijak ! :) Jestem gotowa na przyjęcie małego ! :laugh: Teraz śmiało może się pchać na świat :silly:

10 lata 3 miesiąc temu #928678 przez kacha
Marza wzięło mnie, nie ma co...
Wspominam też pięknie widok mojego męża, kiedy mu dałam test ciążowy (on myślał, że nie będzie fasoli w tym cyklu - tydzień wcześniej robiliśmy test razem i był negatywny, potem ja wyjechałam i czułam się jakoś tak dziwnie i postanowiłam go powtórzyć), pierwszy widok Żaby na usg - taka kropka i pulsujący punkcik w środku i następne usg - kiedy nagle z kropki zrobił się ludzik zasłaniający buźkę ręką.
Uczestniczymy w cudzie dziewczyny :)

10 lata 3 miesiąc temu #928681 przez Marza
Heh ja tego dnia też nie zapomnę co robiłam test :D piękna i zarazem dziwna chwila, bo się dowiadujesz, że nosisz w sobie nowe życie, które stworzyłaś z partnerem :) Wasze połączenie, owoc miłości :) a, że jest to cud to się w 100% zgadzam !!! :)

10 lata 3 miesiąc temu #928721 przez yoozia
ale tu cicho :blink: poszlyscie na balety czy co? :laugh: ja baluje w bujanym fotelu, ogladajac komedie ''sami swoi'' :D nic w tej tv nie ma... o wiem! pokatuje sie porodami na youtube :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu #928738 przez Marza
Znowu nie mogę zasnąć... Co za męczarnia :dry:

10 lata 3 miesiąc temu #928744 przez aneczka25
Hej,
Potrzebuję wsparcia! Jestem w szpitalu z powodu bólu prawej części brzucha promieniujacego strasznie na plecy i klatkę piersiową. Dostaje no-spe pyralgine, lidokaine i nawet raz ketanol. Nie pomaga nic! Nie śpię od wczoraj od 4. Nie wiem co się dzieje....

10 lata 3 miesiąc temu #928751 przez dotkawy
Aneczka25 aż tyle lekow Ci zaaplikowali...omg.... A robili Ci przede wszystkim ktg i badali Cię ginekologicznie? Jak w ogóle sie czujesz???

Ja wczoraj poszlam spac juz chyba o 9...brzuch mi sie tak stawial, nie moglam żadnej pozycji znaleźć, do tego skurcze, bol bioder...masakra...

O wlasnie jak sie wam brzuch stawia i dlugo tak trzyma, to polozna kazala mi gleboko oddychać brzuchem tak 5razy.

10 lata 3 miesiąc temu #928757 przez jagodzianka44
Aneczka- wyrostek?

Maja mi mruczy za uchem ;) o 1w nocy jadla i do 2 nie spala! haha wstala przed 6 i zjadla i spi <3 i mruczy jak sie przeciaga jak kotek maly :-*<3

10 lata 3 miesiąc temu #928772 przez munkki
Aneczjak tam?Może jakas kolka nerkowa czy coś? Kiedyś słyszałam że czasem pojawia się zaraz przed.porodem... Ale nie wiem ile w tym.prawdy :/
Trzymaj się dzielnie!

Dotkawy ja właśnie zawsze oddychamy.do brzucha jak się spina, faktycznie pomaga...

U mnie ze spaniem to lipa, ja to w.ogóle nie śpię prawie ;) juz sie.przyzywailam.

Jagodzianka no to.masz.kotka mruczacego po.mleczku :):)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka