BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #944708 przez aneczka25
Anetka nasza w ciągu dnia śpi w łóżeczku w sypialni-my tu spędzamy dużo czsu bo to nasz pokój z tv:) Właśnie siedze przy laptopie, M gra na PS a mała śpi w łóżeczku na brzuszku.Czasem śpi na kanapie ale to w rogalu
wygląda to mniej więcej tak

Marza kochana ty to sie namęczysz :kiss:
Załączniki:
Podziękowania: Aneta_78

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #944712 przez Ania86
Anetka, nie pomogę z spaniem bo Julka śpi w ciągu dnia w łóżeczku, z racji tego że mamy jeden pokój nie mam problemu :/
Marza, współczuję - szybkiego powrotu do zdrowia.
Dotkawy, jak Malutka, przeszło trochę?

My chrzest 6-stego grudnia ale 15 osób w domu, sama najbliższa rodzina.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #944716 przez yoozia
Aneta, teraz tak mysle, ze moze sprobuj Jasia klasc w dzien do lozeczka i wlaczac mu ten odkurzacz albo suszarke? U nas to sie naprawde genialnie sprawdzilo. Juz 3 noce mala pieknie przy tym przespala, wczesniej tez kweczala jak sie ja kladlo do lozeczka. Zapuscisz mu takie wycie, zacznie odplywac, powtorzysz to pare razy, to moze w koncu zacznie mu sie podobac w lozeczku, bo bedzie kojarzyl z tym warczeniem? Nie znam sie, ale probowalabym wszystkiego ;)

10 lata 4 miesiąc temu #944717 przez yoozia
Boom!

10 lata 4 miesiąc temu #944719 przez pauletta
U nas Maja na lozku ale przenosze ja do lozeczka.
Dzis usnela w chustawce. Spala 20 min. :-) zdazylam unyc naczynia, podlogi i smieci wyrzucic :unsure:

10 lata 4 miesiąc temu #944724 przez nelka
Była położna i niestety kolejny tydzień Marysia mało przybrała, tragedii nie ma ale po jej zachowaniu jednak widać że potrzebuje więcej. Czyli żegnamy się z karmieniem piersią.
Malvi nawet jakbym chciała odciągać to nie mam kiedy. U nas każdy dzień wygląda tak:
wstaję koło g 7.30 szykuję Zosie do przedszkola, potem jak zdarzę to ogarniam siebie, karmie Myśke, ubieram i myje, potem śniadanko, ogarniam chatę, znowu karmie, szykujemy się na spacer, wracamy Mysia śpi ja szybko obiad i chwila odpoczynku dla mnie, potem jadę po Zosie, jemy obiad szybko zanim młoda się obudzi, karmie ją, pobawimy się, potem robi się 18 to szykuję kolacje, rzeczy na następny dzień do przedszkola i wszystko do kąpania, o 19 idziemy kąpać jedną i drugą gwiazdę i teoretycznie 20.30 idą spać, a ja mam chwilę by wszystko ogarnąć i odpocząć.
Hihi wszystko jak w szwajcarskim zegarku;-)

10 lata 4 miesiąc temu #944726 przez nelka
Aneta ja to czasem kładę Myśke gdzie popadnie :-D na kanapę, do łóżeczka Zosi, na leżaczek - bujaczek (naszczęście go lubi), a jak śpi to kładę do kołyski, w nocy stoi u nas w sypialni a w dzień często zabieram ją do salonu, acha i jak wracamy ze spaceru to śpi w gondoli na naszym łóżku.

A może gondola się u ciebie sprawdzi zamiast łóżeczka turystycznego? masz taką co łatwo idzie odpiąć od wózka?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #944729 przez dotkawy
Czesc :-)) u mnie w domu jakas masakra.... juz wszyscy sa chorzy....mnie wczoraj scielo, moj maz tez chory, na szczescie mala tak jakby zdrowiala....zobaczymy idziemy dzis do lekarza na 14.50....
A co ja moge brac jak jestem przeziebiona, tzn masakrycznie mnie gardlo boli !!! Robie plukania, ale nie wiem moge cholinex wziasc czy nie za bardzo - karmie .

Aneczka25, Minnie90 Wiki wlasnie miala bardzo duzo krostek na buzince i w koncu doszlismy ze to od tego ze jak ja karmilam, to przytrzymywalam jej glowke swoja reka, a niekiedy dlugo to trwalo, to sie przypocila delikatnie, niekiedy troche mleka sie jej ulalo. I odkad nie dotykam jej buzi bezposrednio reka przy karmieniu to jej to zeszlo. A wlasnie tez mam taki rozek do karmienia i tez kladlam ja bezposrednio na nim - teraz daje zawsze cos na niego pieluszke kocyk. U mnie podzialalo moze wam tez pomoze :-)) Buzinka sliczna krostki zeszly, a miala chyba z 2tyg..... :-((

Aneta tak jak dziewczyny pisza polecam suszarke, u nas w domu ostatnio to albo suszymy albo odkurzamy, hihihihi :whistle: :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #944734 przez pauletta
Nelka podziwiam. Ja padam przy jednym dzieciaczku :-)

10 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #944738 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Podziękowania: yoozia

10 lata 4 miesiąc temu #944741 przez malvi
Nelka jak ja Cię podziwiam! Ja dziś wreszcie poskładałam pranie które tydzień wisiało na suszarce :woohoo:
Zaraz mam zamiar po karmieniu ubrać Krzysia i powerandować go na balkonie - piękne dziś u nas słoneczko ale 0 stopni więc nie idziemy na spacer bonie chcę się dorobić.

Dotkawy ja biorę syrop Prenalen a na gardło na pewno można tantum verde a cholinex nie wiem
Podziękowania: dotkawy

10 lata 4 miesiąc temu #944744 przez minnie90
doktawy - ja biore na gardło tabletki z prenalen, dobre w smaku :) kupiłam w rosmannie
Podziękowania: dotkawy

10 lata 4 miesiąc temu #944751 przez pauletta
Anetka cos Ty :-) ja bede ostatnia:-)

10 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #944754 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #944769 przez malvi
Anetka skąd ja to znam :P Krzyś jest teraz w takim wieku, że prawie wcale nie chce mi w dzień spać a sam sobą nie potrafi się jeszcze zająć... Teraz chociaż chwilę śpi na balkonie, a ja wietrzę mieszkanie i na biegu zmywam :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka