BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #945187 przez munkki
Malvi mnie też lekko przeraziło to co dziewczyny piszą...
myślałam że fajnie mieć większą rodzinę a tu się okazuje ze to orka:/

Staszek upodobał sobie popołudniu drzemac na mamie wiec jestem unieruchomiona. jak tylko próbuje odłożyć do łóżeczka to się budzi...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945190 przez Marza
jeszcze o smoczkach pisałyście... mój też lubi cyckać :) ale jak zasypia mocniej to wypluwa, więc nie trwa to za długo :) Wszystko zależy od jego humorku, bo czasami nie musi mieć wcale, a czasami bez smoczka ani rusz. Ale dzisiaj jakoś wyjątkowo upodobał sobie swoje piąstki :woohoo:

W swoim bujaczku też potrafi sporo przespać, ale to też zależy od humorku, bo czasami widzę jak się mu oczka kleją, a wyje jak syrena... A mam pytanie... wibracje w leżaczkach macie cały czas włączone jak maluch śpi? bo ja tak. Czasami jak wyłączę to mały się wybudza szybciej :whistle:

I ja dalej nie byłam u ginki !!! Muszę się w końcu zapisać kurde...

10 lata 4 miesiąc temu #945193 przez minnie90
Dobrze ze my z M nie planujemy drugiego dzieciatka... :S

munklki - Wiki tez właśnie takie drzemki lubi najbardziej:) ale za to dziś z pomocą suszareczki, przespała dzionek na sofie :woohoo: normalnie az mi brakuje tego spania na mnie :blush:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945194 przez yoozia
No dziewczyny odradzam fajeczki po takiej przerwie. Straszny smrod i kapec w buzi. Az dziwne, ze kiedys mi to nie przeszkadzalo :P

Mala wlasnie spi na brzuszku juz dobra godzine :woohoo: po karmieniu zawsze mi odplywa przy odbijaniu wiec nakarmilam, odbilam i wykorzystalam to, ze przysypiala, polozylam na macie na brzuszku i nie protestowala :evil:

Wczoraj po kapieli zauwazylam, ze ma krzywa glowke :/ lezac zawsze kieruje wzrok na prawo i przez to z prawej strony glowka jest lekko splaszczona... Czy to jej sie wyrowna ? Probuje czesto klasc ja na lewy bok i podkladam za plecki kocyk, ale ona tego nie znosi i zaraz ryk... Ogolnie nie lubi byc kladziona na bok i na brzuszku. Moze powinnam kupic poduszke klin? Ma ktoras z was?

Ogolnie zaczely mnie bolec zeby :S nienawidze tego...

Co do prezentu, to ja od meza nie dostalam zadnej bizuterii, ale kupil mi jeszcze jak bylysmy w szpitalu taki brelok aniolka z wygrawerowana data urodzenia malej i narysowal mi jej portret i wstawil w ramke (lubi rysowac).

10 lata 4 miesiąc temu #945195 przez minnie90
popycham...

10 lata 4 miesiąc temu #945200 przez nelka
Oj bo przez moje marudzenie jeszcze nam przyrost naturalny w kraju spadnie i kto zarobi na nasze liche emerytury. To pokażę wam że są też dobre strony, tak Zosia opiekuje się siostrzyczką
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #945201 przez munkki
Marza ja wibracje wyłączam jak juz widzę ze mocno śpi. Jak widzę ze.się przebudza to szybko znowu włączam;) ten leżaczek super się sprawdza jakby.kuchni coś robię, w ogóle dzięki niemu prawie codziennie udaje nam się z mężem śniadanie razem zjeść, albo chociaż kawę wypić;)

Yoozia my mamy klin, uzużywamy od początku, jest pod materacem
małego kładziemy na boku, raz na jednym raz na drugim... Dziś przy kąpieli sprawdzę czy głowę ma równa...

Julka nie wiem czy nas czytasz ale w temacie chust- zamówiłam oslonki do chusty, tańsze niż te polary. Ubiera się normalnie kurtkę a potem ta oslonki na dziurę ta co się nie da zapiąć... Jak przyjdzie to będę testować. Bo wozkiem po mieście to horror... Ja musze pokonać za każdym razem przejście podziemne:/
Podziękowania: julka

10 lata 4 miesiąc temu #945227 przez malvi
Marza ja nie mam opcji wibracji w huśtawce ale za to jak Krzyś śpi to musi się bujać cały czas, bo jak przypadkiem stanie to jest krzyk :evil:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945230 przez yoozia
Munkki i pomaga w czyms ten klin? mojej to by chyba bardziej pomogla taka poduszka, ktora zapobiega splaszczaniu glowki...

cos takiego?

Nelka, jakie fajne dziewczynki :)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #945253 przez munkki
Klin to pomaga przy ulewaniu, główkę ma Staszek wyżej i się nie zakrztusi... Taka poduche widzę pierwszy raz :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #945260 przez MlecznaMama
Witajcie kochane!!!

no ja też się przeraziłam, że drugie dziecko to ciężka paca....uuuuuuhhhh~!!! zobaczymy :)

Yooziu bądź spokojna! mój synek też kierował główkę tylko w lewo....i w końcu miał odgniecione... dzisiaj nie ma po tym śladu :)
ucałujcie dzieciaczki Wasze słodkie
Podziękowania: yoozia

10 lata 4 miesiąc temu #945266 przez martadiana
Hej dziewczyny gratuluje pociech :) czasami mam tak ze wchodze do was i czytam bo mnie pierwsza ciaza i jestem ciekawa jak to jest ;) Mam takie pytanie ile przytylyscie w ciazy ? i czy duzo wam zostalo jeszcze do zrzucenia ? bo ja to jestem troche przerazona u mnie 32 tydz i juz 16 kg to duzo :( i to prawda ze w 8 i 9 miesiacu najwiecej sie tyje ?

10 lata 4 miesiąc temu #945268 przez MlecznaMama
martadiana, a na kiedy termin? ja przytyłam 25 kg ... stanowczo za dużo, zrzuciłam 18... :) po ciąży to Ci poleci i ja najwięcej przybierałam w 2 trymestze,
pozdrowienia!!!

10 lata 4 miesiąc temu #945270 przez pauletta
Ja przytyłam 12. Tylam systematycznie, bez/skokow. Po tygodniu po urodzeniu waga z przed ciązy.

10 lata 4 miesiąc temu #945284 przez kacha
Ja przytyłam 15 kg. Już zrzuciłam wszystko. Najwięcej - aż 7 kg. mi narosło koło 30 - 32 tygodnia, ale to przez wyjazd nad morze i gofry z bitą śmietaną i jagodami.
I mam dołka okropnego. Przez rozstępy, które mi zostaną, a wyglądają okropnie, suchą skórę i ogólną rozpierduchę w domu. I czułości mi brakuje, miłości i piękna w życiu (wiem, banałem trąci to co piszę...)
yoozia - Dusia też główkę układa na jedną stronę, ortopeda widzi spłaszczenie, ja nie widzę, ale walczę z tym jej jednostronnym układaniem. Podkładam taką maskotkę wypełnioną grochem, jak jej się nie uda jej przesunąć, to śpi na drugim poliku.
Nie przeczytałam jeszcze wszystkich waszych wpisów, więc jakbym coś do mnie przeoczyła to przepraszam. Nadrobię, ale tymczasem idę przespać dołka.
Podziękowania: julka

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka