BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #945689 przez pauletta
Moja zasnela po 23 i kol 2 karmienie i mi usnela na cycu, teraz mi stekoli zas. Czyli niedojadla zapewne.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #945693 przez dotkawy
To ja tak jak Wy, pobudka 2.40 a zasnęła mi o 21.30.I teraz znowu jemy, zaraz włączam tv na fox i zobaczymy co leci ;)

10 lata 4 miesiąc temu #945694 przez dotkawy
To ja tez mialam pobudkę o. 2.40, zasnęła mi o 21 po chyba 2h marudzeniu..
jeszcze tak nie mialam, żeby była tak niespokojna... Teraz znów jemy:-) s ja wlaczam fox, ciekawe co idz ;) ie

10 lata 4 miesiąc temu #945745 przez Ania86
hej :)
Anetka, jak tam nocka? Pospałaś coś?
U nas też płacz co chwile ale może to po szczepieniu bo zaliczyliśmy wczoraj pneumokiki.
Co do termometru to mamy z microlife i jestem zadowolona, tylko trzeba trzymać te 5 cm od czoła, fajnie bo można mierzyć nim też np. temp w pomoeszczeniu czy wody.
Wczoraj przyszła nam mata eduk. Mała średnio zainteresowana :) ale przy w gabinecie szczepien jest szczeniaczek uczniaczek i tak się jej wczoraj spodobała że zastanawiam się nad kupnem bo nie wiem co by tu jej sprawić pod choinkę myślałam nad tym allegro.pl/baby-love-spioszek-lampka-spi...new-i4712945284.html
U nas za tydzień chrzciny powoli trzeba się zabrać za jakieś zakupy i sprzątanie :/ a tak mi się nie chce .....
Caroinka co tam u Was?
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 4 miesiąc temu #945751 przez pauletta
Ania fajny mis.
My mamy kubusia z kolysanka i swieci na niebiesko.maja go lubi

10 lata 4 miesiąc temu #945761 przez munkki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 4 miesiąc temu #945763 przez malvi
Munkki a konsultowałaś to rzyganie z lekarzem? Bo z tego co piszesz o przebieraniu 4 razy to naprawdę masz hardcore :kiss:

Ania poważnie podobał się Julii Uczniaczek? Bo zamówilam go Krzysiowi pod choinkę :)

10 lata 4 miesiąc temu #945764 przez munkki
malvi konsultowalam z pediatra plus bylismy jeszcze na usg brzuszka sprawdzic czy wszystko tam ok.
odpowiedz dostalam ze taka jego uroda i ze to sie zdarza i ze moze trwac do 4 miesiaca.....

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945767 przez aneczka25
MUNKKI jestem z Tobą! Nasza mała prawie przez to nie śpi bo jakby zgage miała czy gardło ją bolało przez to.
harczy i harczy:(

Właśnie "SUSZĘ" swoje dziecko :blink:
Podziękowania: munkki

10 lata 4 miesiąc temu #945789 przez malvi
Współczuję dziewczynki z tym refluksem.... Ale minie :kiss: U nas Krzyś też ulewa, ale coraz mniej i rzadko aż tak żeby trzeba było go przebierać.

Julka to cieszę się, że ten Szczeniaczek to dobry zakup, tym bardziej, że przeprowadzamy się do UK, a on jest dwujęzyczny ;) Jak na razie Krzysia ulubioną zabawką edukacyjną jest kotek z BabyOno, którego dostał od cioci :D

Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #945799 przez munkki
heh STaszek lubi te zabawki Lamaze.
osmiornice

jeza

10 lata 4 miesiąc temu #945818 przez malvi
Co tu dziś tak pusto? Gdzie jesteście dziewczyny? :P

10 lata 4 miesiąc temu #945841 przez dotkawy
Hej :) my dzis zaliczyliśmy spacerek 1,5h ale zimno okropnie!!! Teraz wlasnie leze z nią i usypiam...oby pospala choć 2h..musze siebie ogarnąć, dom sprzątnąć, a przy niej nie mam jak, przez to przeziębienie strasznie absorbujaca jest...

10 lata 4 miesiąc temu #945842 przez kacha
Malvi - ja byłam u rehabilitantki z Duśką ale już jestem :)
Dowiedziałam się masy ciekawych rzeczy. O biodrach nic nowego, ale za to o asymetrii owszem. I teraz tak:
yoozia - szoruj ze swoją małą do fizjoterapeuty niemowlęcego. To, że dziecko układa główkę tylko na jedną stronę powoduje przykurcz mięśni z jednej strony. Na razie jeszcze bez trudu sobie można z tym poradzić, ale podobno za miesiąc może być to już znacznie trudniejsze.
Dusia ma taki przykurcz na szyjce z jednej strony, mam ją na chama układać na tym policzku, którego nie lubi, masować szyjkę oliwką, nie układać na boku do spania tylko na plecach, nie nosić w chuście, bo nie da się w niej panować na ułożeniem główki, nie nosić w pionie w ogóle, nosić raz na jednym raz na drugim ramieniu. Poza tym musimy ćwiczyć - wyciągać rączki do góry i na boczki, dotykać rączką do przeciwległej nóżki, rączką do rączki i nóżką do nóżki. I tak kilka minut przy każdej zmianie pieluchy. I taką fajną kołyskę robimy - rączki i nóżki razem, trzymamy rękami i przetaczamy gluta raz na jedną raz na drugą stronę.
A i jeszcze już tak na przyszłość - mam masować Duśce dłonie wyciągając kciuk z piąstki - to potem ułatwi jej prawidłowe chwytanie.
Podziękowania: malvi, jagodzianka44

10 lata 4 miesiąc temu #945856 przez pauletta
Yoozia moja tez/czesto kciuk zacisniety. Mam robic to samo ???

My dzis bylismy u prababci Mai, prawie czas spala, w drodze spala, teraz zjadla i spi mi na rogalu i na brzuchu w sumie :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka