BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945287 przez nelka
Mleczna mama nikt nie mówił że będzie lekko i przyjemnie z dwójką dzieci ale wszystko się z czasem ułoży.
Nie wiem jak sytuacja wygląda u ciebie ale moja rada to żeby już jakiś czas przed porodem tatuś jak najwięcej zajmował się starszą pociechą.

Mariadiana u mnie 12kg na plusie, 3 mi jeszcze zostały do zgubienia a najwięcej przybierałam w ostatnich tyg a przez całą ciążę stopniowo.

Pytanko do mam karmiacych Mm: ile maluchy średnio wypija? Co ile piją? I ile karmień na dobę wam wychodzi?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #945291 przez Marza
Nelka mój wypija zawsze 130ml, średnio co 4h, ale czasami się zdarzy po 5h, a czasami po 3,5h :) Wypija 6 porcji dziennie, dwa razy się zdarzyło 5 porcji, ale to jak spał dłużej w nocy :) Tak jak pisze na opakowaniu :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945293 przez yoozia
Martadiana, ja przytylam 15 kg, zostalo jeszcze 5 :/ tylam najszybciej w 1 trymestrze. potem troche w 2, a w 3 nic. generalnie do okolo 20 tc waga rosla wiec u mnie sie nie potwierdza, to ze najwiecej tyje sie w 8 i 9 miesiacu. byc moze troche przez diete cukrzycowa.

Kacha, ja mojej tez podkladam czasami maskotke, ale 2 minuty tak polezy (oczywiscie zaryczana) i sama sie jakos osuwa, ze znow laduje na plecach :unsure: teraz polozylam ją na rogalu, skierowalam glowke w prawo i tak zasnela. moze to cos da. a czytalam gdzies, ze nie powinno sie podkladac nic za plecki, bo to szkodzi na kregoslup :/

Nelka, moja wypija od 80-150 ml, srednio co 2-3 godziny. naprawde roznie jest z ta iloscia, ale najczesciej wypija 100 ml. a ile karmien na dobe, to nie liczylam, ale mysle, ze okolo 10.

10 lata 4 miesiąc temu #945294 przez minnie90
martadiana - ja przytyłam 8kg, tydz po porodzie waga sprzed ciąży, a teraz jeszcze -3kg :) Polecam stosować dużo kremów, ja stosowałam 2 razy dziennie i ani jednego rozstępu nie mam po ciąży. ( a tendencje do rozstępów niestety mam)

10 lata 4 miesiąc temu #945295 przez yoozia
......................

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945298 przez Marza
martadiana mi zostało 5 kg i rozstępy na boczkach.... mimo iż stosowałam balsamy, olejki, kremy... Nie wiem ile dokładnie przytyłam, ale dużo! W pierwszym trymestrze nie tyłam prawie nic, a nawet mi spadało na początku, w drugim po kilogramie na miesiąc, a w trzecim jak ruszyło to masakra...

Yoozia sporo Ci wypija mała :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #945305 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945324 przez yoozia
Aneta, moja niunia tez sie uwziela na prawa strone. Tzn jej prawa, a ja chyba pisalam, ze na lewa, ale mialam chyba na mysli moja lewa. Zbaranialam :P
Gdzies wyczytalam, ze jak lozeczko stoi pod sciana, to dziecko odwraca glowke od sciany i dlatego kieruje wzrok w jedna strone szczegolnie. Teraz polozylam ja do spania odwrotnie niz zawsze, czyli po swojej prawej ma sciane. Zobaczymy czy to spowoduje zmiane strony. Poki co glowka lezy centralnie i oczy skierowane w sufit :P

EDIT: wchodze do niej teraz i glowke ma skierowana w lewa strone czyli odwrocona od sciany. moze to jakis sposob, by ''naprostowac'' glowke...
niby wszyscy mowia, ze glowka sie z czasem ladnie zaokragli, ale jednak mimo wszystko teraz wyglada to nie za fajnie.

Marza, ja wiem czy to tak duzo? U niej jakos dawka od miesiaca taka sama, wydluza sie tylko stopniowo ten czas miedzy karmieniami, bo w nocy nawet 5h sie zdarzylo :woohoo: jutro ja zwaze, ale 11.11 u pediatry miala 4,260 ;)
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #945343 przez Aneta_78
? :-)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #945346 przez malvi
Ja nie śpię!!! Ponad 1,5h zamawiałam zakupy w Tesco online (jestem Mistrzynią Promocji :woohoo: :evil: )

37,5 to jest GIT temperatura, Krzyś ma zazwyczaj 37,2, po szczepieniach też taką miał :) Pediatra kazała dać czopek przeciwgorączkowy gdyby miał powyżej 38,5 ;)

Zamówiłam Krzysiowi na Gwiazdkę :D
ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/Pro...XzlsICFTLJtAodeyEAyQ

10 lata 4 miesiąc temu #945348 przez martadiana
Mleczna mama ja mam na termin na 17 stycznia.. to szybko ci poszly te kg :D mnie kazdy straszy teraz zebym mniej jadla znaczy sie uwazala bo bede bomba :S

Minnie ja od dnia kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zaczelam sie smarowac na noc a od 20 tygodnia 2xdzinnie a rozstepy i tak mi wyszly na biodrach :/ ale dalej smaruje dobrymi kremami

Aneta szybciej sie chudnie jak sie karmi czy jak sie nie karmi piersia ?

10 lata 4 miesiąc temu #945350 przez yoozia
ja nie spie jeszcze i chyba glupia jestem, bo mala spi od 22 i ja zamiast korzystac i tez spac, to siedze przed tv. glupota totalna :whistle: ciekawa jestem czy bez tej suszarki tez by tak ladnie spala (tfu tfu...), ale nie wydaje mi sie.

Aneta, wtracilam pozniej edit :P teraz u niej bylam tez, to nadal glowka odwrocona od sciany wiec jest dobrze :evil:

polozylabym sie juz, ale zaraz pewnie bedzie zryw na papu :P

Martadiana, jedna przy kp chudnie druga tyje, trzeciej waga stoi w miejscu. moje zdanie jest takie, ze jesli chodzi o ciaze, to nie ma absolutnie zadnych regul. kazda ciaza jest inna i rzadzi sie swoimi prawami wiec nie ma co porownywac ;)

10 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #945355 przez Aneta_78
??

10 lata 4 miesiąc temu #945358 przez jagodzianka44
Anetka jeszcze jedna dobą przed Toba. Do 48h wychodzą "duperele" po szczepieniu.

Mam do was pytanie z innej beczki, czy wasze dzieci tez prostują ręce w łokciu podczas przebierania/ubierania? Tak jakby chciały zaprotestować?

10 lata 4 miesiąc temu #945362 przez malvi
U mnie pediatra mówiła że nawet do 3 dóbmoże coś wyjść...
Noc u nas standard - spanie od 22 do 4 i teraz do 8. A ja położyłam się o 1 :/

Jagodzianka Krzyś częściej akurat nóżki prostuje niż rączki :P szczególnie przy zakładaniu pieluchy...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka