- Otrzymane podziękowania: 48
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- aneczka25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ♥FASOLKA♥

po prostu mam dość krzyczenia w nocy jak ją odkładam do łóżeczka
no i kąpanie o 20...a reszta jak to pisze Tracy Hogg w Zaklinaczce-przypadkowe rodzicielstwo

Yoozia moja też nie cierpi na brzuchu i zaraz płacze-choć raz zdarzyło się jej na nim spać godzinę

I oczywiście absolutnie nie przewraca się z brzuszka na plecki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 126

u mnie na slubie bylo 18 osob - wiec u nas rodzina bardzo mala (byla tylko najblizsza rodzina, impreze dla znajomych robilismy osobno)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
moj maz prezentu mi zadnego nie dal z okazji narodzin dziecka... ja mu za to dalam, bo maly sie urodzil dzien przed jego urodzinami wiec sie smieje ze dostal w prezencie:)
aneczka Staszek smoczek ma tylko jak wpada w panike, albo jak chce ewidentnie cyca a ja nie moge mu jeszcze dac (bo np minela godzina... a doktor kazala karmic co 2-3 jako ze za duzo przybiera.... ale to temat na osobnego posta, bo troche mnieto wkurza z tym wydzielaniem jedzenia...).
wczoraj bylam na cwiczenaich mam z dziecmi - bardzo fajnie, ale smoczek musialam dac bo Stasiu na poczatku marudzil i ja nie moglam robic cwiczen heh...
co do zgryzow jeszcze o tym nie mysle, tym bardziej ze nie ma go w buzi duzo....
a kiedy planujecie zrezygnowac ze smoczkow calkowicie?
nelka Ciebie to ja podziwiam

pauletta jak eksperyment z salonem? ja raz tak chcialam zrobic, ze odciagam na noc i maz podaje nocne jedzonko.. ale wtedy rano budze sie z cycorami tak pelnymi ze mi oczami mleko wyjsc chce;P
yoozia to mowisz ze nie warto wracac do fajek? ja poki co nie moge ze wzgledu na karmienie ale czasem mysle czy wroce jak juz bede mogla... ale masz racje, smierdzi to strasznie i moze nie warto po takim czasie znowu wracac do nalogu... tym bardziej ze musimy dlugo zyc dla naszych dzieci ;P
dotkawy spacer bedzie dzis? u was chyba snieg:D!
aneczka ja caly czas sie nastawiam na ten plan PROSTE od Tracy Hogg ale ni huhu nam wychodzi... tez przypadkowe rodzicielstwo na calego;)
no! u dalo m isie w koncu posta skecic - maly spi w chuscie (moje blogoslawienstwo).
u mnie z nowosci - kupilam w weekend wozek spacerowke bo byla dobra cena - mutsy evo (mam tylko gondole od siostry i spacerowke musialam kupic). dzieki temu mam rowniez stelaz pod maxi cosi i moglam nim jechac na cwiczenia (mam bardzo blisko).
bylismy wczoraj na usg glowki (w piatek pediatra powiedziala ze Staszek "pospinany" i moze miec to napiecie) - wszystko wyszlo ok, ja odetchnelam

poza tym nie przewracamy sie jeszcze z plecow na brzuszek ani odwrotnie (chyba to odwrotnie heh), a na brzuchu klade, ale wytrzymuje max 5 minut i jest wnerwiony....
no i na cwiczeniach wyszlo ze mam rozejscie miesnia brzucha (i po co mi bylo cwieczenie cala ciaze...) i mam mala zwale... ktora staram sie przezwyciezyc o szkoda czasu na smutki

Aneta aa jeszcze zapomnialam ze byl temat gdzie dzieciaki spia w ciagu dnia - na kanapie (narozna, obkladam poduszkami), w lezaczku, w chuscie - po chuscie odkladam do lozeczka, czasem sie budzi od razu czasem sie udaje;) - zobaczymy co bedzie teraz bo wlasnie odlozylam....
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149

Munkki a co to za ćwiczenia z dzieckiem? Jakieś fajne? Ja jeszcze nic nie zaczęłam w temacie ćwiczeń ale może dziś "odpalę" steper

U mnie w nocy spadł śnieg

- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
otem zaczynaja sie cwiczenia na podlodze, jakies brzuszki i inne i wtedy czesto sa to cwiczenia z dziecmi - trzymamy na rekach, na nogach, na brzuchu.
fajnie

- minnie90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 40
- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Munkki patrzyłam właśnie, ale u mnie w okolicy nie ma takich zajęć :/ Są tylko dla kobiet w ciąży lub dla dzieci w wieku 3-6....
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77
Bylismy tez na patronazu. Mala ani nie kwekla. . Wazy juz 4360 . Pięknie przybiera na moim mleczku
Pani dr. Tez chwalila Maje. I jak zobaczyla wpis jaki porod barkowo raczkowy to mowi wspolczuje mamie

Majusia glowke pieknie podnosila jak dr. Jej plecki badala.
Zastanawiam sie czy isc prywatnie na bioderka skoro pani dr. Mowila, ze na jej oko wszystko w porzadku. Jesli chcemy spr, to jak najbardziej.
A i polecala pneumokoki zeby zaszczepic. a meningokoki po roku np. Rota odradziła.
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77

- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76
I na dzień dzisiejszy nie polecam drugiego dziecka. Nie wyobrażam sobie jak daje radę Edyta nie wspominając już o Kindze, które mają młodsze dzieciaki. Moja ma 2,5 jest w miarę samodzielna ale i tak potrzebuje dużo naszej uwagi. Aneta pewnie potwierdzi że jest 9letni synek też więc chyba nie ma dobrego wieku na drugie dziecko. Nic trzeba przetrwać te trudne początki a potem jest nadzieja że będzie lepiej.... Może za miesiąc, może za pół roku albo dopiero jak się wyprowadzą

- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 76
A mleko podaje bebiko. Skład prawie identyczny co bebilon a jednak tańszy.
Jeśli chodzi o podnoszenie główki i przewracanie się to Mysi wczoraj się udało z brzucha na plecy ale to dlatego że mocno zadarła głowę i poprostu ją przeważyła. Hihi od czegoś trzeba zacząć. Zachęcamy was do częstego kładzenia na brzuch chociaż na parę minut bo to dobrze robi na kręgosłup i późniejszy rozwój. To są moje prywatne obserwacje, nie wiem co na to mądrży lekarze;-) Zosia od początku była często kładzona ale akurat bardzo to lubiła. Jak nauczyła się przekręcić to co ją położyłam na plecach chwila i obracała się na brzuch. Miała 5mc jak zaczęła pełzać, nawet wtedy dobrze nie siedziała a froterowoła nam podłogę. W wieku 7Mc raczkowała a w 9 zaczęła chodżyć. Marysia za tym nie przepada i poleży chwilę i się wkurza więc biorę się na sposób i kładę ją przed karmieniem na brzuch chociaż na 5min. Wkurza się i złości co dobrze robi bo wtedy ma więcej energii i ćwiczenia są skuteczne a potem dostaje jeść więc pełen relaks :-D
- dotkawy
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 34
Noc mialam nawet od, Wiki spala od 22-3 wyspala sie i efekt byl taki ze zasnela o 5, na klatce mojego meza, do 4 pojadla i mega obudzona...oczy jak 5zl, zaczela gadac.....
Dzis znow jak sie obudzila o 9 to dopiero o 14.30 zasnela.....i teraz lezy sobie w bujaczku....ciekawe na ile.....
A mi sie udalo 20min pojezdzic na rowerku treningowym, wieczor moze jeszce pocwicze jak mi zasnie, chyba ze bedzie taki cyrk jak wczoraj.....bo od kapieli o 20 - 22 wojowala......a jak usnela to juz nic innego nie chcialam jak isc spac.......
A co do prezentow, to slyszalam o takim zwyczaju ale jakos u nas nie przyjal sie ....szkoda ..... ale za to sama sobie zrobilam prezent i kupilam 2 pary butow na allegro, kurtke i plaszczyk i dalej ogladam.......a co nalezy sie w koncu, hihihih

- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

Dzisiaj się czuję o wiele lepiej!

Ale dużo naskrobałyście... Wow

Mój jak się przewraca z brzucha na plecy i odwrotnie to chyba też przez przypadek, a ja się jarałam

Prezentu od M też nie dostałam, a o takim zwyczaju słyszę dopiero od Was

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Krzysztof spał w huśtawce 13-16.30, zdążyłam na spokojnie zrobić pranie i obiad na 2 dni oraz chwilę posiedzieć przed kompem i pooglądać zabawki w necie. Później wrzucę wam linki co prawdopodobnie kupię na Mikołajki i na Gwiazdkę