- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- motylek05
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
- Martusia
- Wylogowany
- gaworzenie
Niestety tak to jest z tymi plamieniami... ja też ciągle się boję, bo miałam z nimi problemy przed ciążą (niedomoga progesteronu) i teraz cały czas jestem na luteinie. Kiedyś po kąpieli w 6 tyg pojawiło mi się bardzo lekkie plamienie- beżowe kropelki i byłam bardzo przerażona. Ale tak jak dziewczyny piszą przyczyny mogą być różne, mimo to trzeba się mieć na baczności i kontrolować. Niby w ciąży nie powinnyśmy się stresować, ale jak tu tego nie robić gdy ciągle coś nas niepokoi
- gosia28
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
wpadam na chwilkę odnośnie prośby Julki na temat edycji postu, której według tego co piszecie nie możecie zrozumieć
zwyczaj edytowania postów, a nie pisania jednego pod drugim przez tę samą osobę wynika z ustaleń administratora, który umieścił to w regulaminie forum, punkt 3
www.zapytajpolozna.pl/view-usage-rules.html
zdecydowana większość użytkowników trzyma się tej zasady według zalecenia autora dla utrzymania ogólnego porządku na forum
pozdrawiam i życzę spokojnej ciąży
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Ja pierwszą ciążę straciłam w 20 tygodniu i również nie było przesłanek do tego ... ech ... jedynie bulgotania ....
Nic mnie nie bolało, nie plamiłam, piersi bolały jak bolały.... więc w drugiej ciaży co wizytę się denerwowałam i chciałam słyszeć serduszko a potem juz widziałam bijące serduszko jak tylko lekarz włączał USG:))))
Kasiu jeszcze będziesz szczęsliwą mamą....
Ja też mam obecnie stracha bo w sumie teraz 8 tydzień - to moja pierwsza wizyta u lekarza więc cóż ... mam nadzieję że okey ...tym bardziej że nie miałam USG po poprzedniej ciąży i neiw iem czy w macicy było na tyle dobrze by móc zachodzić - chociaz lekarz po badaniu dowciapnym juz w 6 tygodniu powiedział ze mamy zielone światło...
Tak sie niekiedy zdaza - gdyby dziewczyny o tym nie pisały nie zdawałbysmy sobie z tego sprawy że praktycznie 1/4 ciąż jest tracona w pierwszych 4-5 tygodniach (miesiaczka przychodzi i nie wiemy że była ciąża), 1/4 traconych w pierwszym trymestrze ...a tak naprawdę połowa ciąż przechodzi kolejne fazy ... Kiedyś czytałam że tylko 1/3 ciąż jest zdrowa i donoszona ..... tak juz jest w dzisiejszych czasach....
Jemy te świnstewka ... a one widac powodują u nas dziwne rzeczy.... poza tym ciało kobiety jest zbudowane tak by walczyć czasem, i ponoc potrafi walczyć z naszą fasolką(((
- marzenap
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja po wizycie u gina .Wszystko ok dzidzia rośnie ma 4,1 cm i widziałam jak ruszał rączkami i nózkami i bijące serduszko
Niestety ale mam zła morfologię hemoglobina mi spadła ale na razie nie przepisal mi zelaza tylko powiedział ze zobaczymy za miesiąc a na razie mam się szpikowac warzywami owocami z dużą ilością żelaza i czerwonym mięsem np.wątróbką .Kolejna wizyta 8 kwietnia no i wczesniej badania prenatalne
jestem strasznie szczęśliwa
Dziewczyny a moze wy znacie jakieś sprawdzone przepisy na dania albo jakies produkty co zawierają zelazo a moze zioła napiszcie
Kasik bardzo ci współczuje i trzymam kciuki za niebawem kolejne staranka i szczęśliwą ciąże
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Marzena cieszę się że z dzidzią ok Rośnie szybciutko A skąd wiesz że chłopczyk?
Ja wizytę mam 24 marca
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ah jutro wizyta o godz 18!
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Marzena dużo żelaza mają buraczki, są soki typu martwit z buraków i chyba z jabłkiem całkiem smaczne. Szpinak chyba też jest bogaty w żelazo, bardzo dobry z makaronem albo w zapiekance;-)
Wkącu przeziębienie odpuściło:-D jeszcze niech tylko pogoda się poprawi i ciśnienie podskoczy to wrócę do życia;-) w weekend ciśnienie miałam 78/49
Ja mam przeczucie że będziemy mieć chłopca. Jak już pisałam w pierwszej ciąży chcieliśmy chłopca a mamy dziewczynkę, teraz woleli byśmy dziewczynkę więc pewnie będzie chłopak:-D chociaż obojętnie kto się urodzi i tak oszalejemy na punkcie tego małego człowieczka jeszcze zanim się urodzi;-)
My mamy dwie wypłaty ale kredyt na mieszkanie na karku więc ledwo dajemy radę a w czwórkę to już wogle będzie ciężko:-( jeszcze teraz trzeba zrobić te wszystkie badania 340zł i wizyty u lekarza to spory wydatek dla naszego budżetu...
- _kasik_
- Wylogowany
- gaworzenie
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja od rana wciaż mysle o tej wizycie i wiecie co ...zaczynam mieć czarne mysli:(((( a to dlatego ze śluzu nie mam tak jak mialam ... buuu i piersi mniej bolą... tyle tylko ze mi nadal niedobrze - np teraz gotuje pomidorówkę i strasznie mi tu śmierdzi kurczakiem ...aż mnie mdli:(
Ech kurde i tak bedzie do tego 20 tygodnia , masakra:(
Mierzyłam temperaturę w "p.." i mam 37,11 więc jest okey. Cholerka ...ale sie nakręcam Trzymajcie dziewczyny kciuki za wizytę
Odezwę sie późnym wieczorkiem jak tam u nas ...
- the_way_to_happines
- Wylogowany
- gaworzenie
Jak wrócisz to pochwal się sowim zdrowym bąbelkiem.
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Marzena, super że widziałaś jak dzidziuś macha już rączkami i nóżkami, zazdroszczę A co do niedoboru witamin, to trochę urozmaicić dietkę i będzie ok.
Agniesia, na pewno jest wszystko ok, a wieczorem będziesz pisać zadowolona że wszystko w najlepszym porządku. Powodzenia i czekamy na wieści. Ja też zawsze przed wizytą kilka dni czuję dziwny niepokój, na szczęście to już jutro, nie mogę się doczekać.
Poza tym spotkałam się dziś z bliskimi koleżankami i nie wytrzymałam i powiedziałam im o ciąży, choć zamierzałam z tym jeszcze poczekać Jedna z nich ma córeczkę 2 latka i byłyśmy na zakupach dla niej m.in. tak mnie korciło żeby kupić coś naszemu bąblowi takie cuda były ale się powstrzymałam to jeszcze chyba za wcześnie...
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Pogoda okropna! Leje i zimno. Ja juz po kolejnej wizycie i powiem Wam wszystko okej lekarz stwierdzil ze babel ladnie rosnie, ale ze ze sluchaniem serduszka poczekamy. Dostalam clotrimazol jakis plyn do higieny intymnej zapobiegajacy grzybicy bo mam z tym problem. Przed ciaza sie leczylam i znowu powrocilo. W delikatnym stadium ale trzeba wyleczyc bo ciaza sprzyja grzybicy ponoc. Poza tym okej. Zobaczymy jak wyjdzie morfologia i mocz bo dostalam skierowanie. Kolejna wizyta 9.04. I badania prenatalne 10.04 juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc czy moja dzidzia jest zdrowa
A i przytyc tez nie przytylam
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Marzena ja w koncu tez widzialam swoja małą marfefke ( zamiast fasolki) taka ruchliwa była ze lekarz sie smial ze na tylku nie moze wysiedziec cos pięknego
Agniesia trzymam kciuki za wizyte !! A Twoj avatarek jest identyczny jak zdjecie mojego synka jak pierwszy raz jechalismy z nim do lekarza
Marza ja tez czesto zmagam sie z grzybica pochwy i u mnie zawsze pomagal wlasnie clotrimazolum... a dostalas w kremie czy globulkach ???
U mnie wizyta jutro wiec pewnie dostane skierowanie na wszystkie badania a usg genetyczne robie za 3 tygodnie.
Jeśli chodzi o wage to bez zmian, musze sie pilnowac bo jeszcze mi zostalo 7 kg z poprzedniej ciąży a jesli o plec to obojetne, fajnie by bylo miec parke ale chłopcy sa boscy synus mamusi nie moze byc inaczej
Macie juz imiona dla swoich babli ??