- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ślicznie się ułożył (będzie chłopiec!!!!) ( zartuje:P )
EDIT: Zabij mnie ale gdzies czytałam że niskie NT wskazuje na chłopca:P a tu 1,5:P
Marza - oj jak ja mam ochotę na wieś maca... i powiem szczerze ... kurrrr jade dzis na zakupy i pójdę na tego wieśmaca bo za mną chodzi już od 2-3 tygodni!!!
Apropo rozstępów... smarowałam brzuszek od pierwszego miesiąca po 2-3 razy BIO OILEM (drogi i ponoc działa cuda) ... cóż dostałam takich wielkich rozstępów ze masakra.... jeden wielkości 20 cm i szerokosci nawet do 1,5 cm ... i takich kilka krech i sporo małych ...
Niestety zadne specyfiki nie pomogły i jesli masz skłonność do rozstępów to musimy się z tym faktem pogodzić ja po porodzie smarowałam jeszcze 3 miesiace ale jednak krechy pozostały i teraz to wygląda jak blizny... podejrzewam ze jak będzie brzuszek duzy to i te rozstępy będą bardzo brzydko wyglądały ... no ale co zrobisz....NIC
Mogę Ci powiedzieć że gorszego brzucha od mojego nie będziesz miała bo mój to bije wszelkie rekordy I możesz się pocieszać tym że Twój nei będzie na bank taki zły
A jesli jesteś młoda to i rozstępów nie będziesz miała:) ...Ja niestety ponad 30 na karku i juz skóra nie taka elastyczna:)
NAJWAZNIEJSZY zdrowy maluszek:)
Co do Wagi... mam nadzieje ze max 9 kg przytyję w tej ciązy a schudnę zas 20 ... i to tak by do 55 kg pykło i byłabym ZADOWOLNIONA!!!
Ale cos mi gdzies sie obiło o uszy ze w drugiej ciąży nieco więcej się tyje ( jesli krótki czas pomiędzy ciążami ) ... ale tez nie znalazłam na to potwierdzenia:) ... Na bank będę jadła wszystko to co jadłam w tamtej ciazy i NAWET truskawki tak jak wtedy... masakra ile to ja truskawek wciągnęlam w poprzedniej ciaży.... aż puchłam!!!! Ponoć uczulają a tam! .... OOOO oscypka w sobotę zjadłam ale koziego ... bo koziego ponoc można ? Cholera wie:P teraz to chyba juz wszystko mozna:P byle by nie surowych mięs , ryb i serów plesniowych:)
Ach naszła mnie ochota na arbuza:P I zaś zachcianka... też tak macie?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
munkki idę jutro do Gina, pokażę mu wyniki wszystkie i pewnie zleci mi dodatkowe badania, bo z poprzedniego ginekologa rezygnuję z racji płatnych badań i braku rozmowy ze mną. Mam nadzieję że ten jutrzejszy mnie wysłucha.
agniesia1604 tylko ja jestem taka, że martwię się że dziewczyny w pracy zostaną same i nie dadzą rady
a co do BIO OILU to też mam ale czytałam żeby dopiero od 2 trymestru się nim smarować-ale teraz mnie zasmuciłaś bo też mam skłonności do rozstępów więc pewnie będzie tragicznie i BIO OIL nic nie da:(
Marza co do obrączek my robiliśmy ze starego swojego złota i zapłaciliśmy 400 zł tylko za przetopienie, ale wszystko robiliśmy u pana, który ma swój mały sklepik i wszystko robi sam i jeszcze grawer i pudełko dostaliśmy za darmo bo ceny Apartu, Schuberta itp nas powaliły, więc nie polecam
srenka_918 ale cudo! a ja swojego orzeszka widziałam ale nic nie dostałam do ręki:(
- marzenap
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
ja na genetyczne idę w czwartek na 13 boje się jak nie wiem więc trzymajcie kciuki dziewczyny na pewno zdam relacje
hehehe a ja dzisiaj dostałam pierwszą paczkę pampersów tych malutkich na pewno się przydadzą są juz schowane w szafie a wy juz coś kompletujecie czy to jeszcze za wcześnie?
srenka śliczny dzidziuś
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Agniesia ja się nie obrażę jak będzie chłopiec, nawet tak dziś na USG jak widziałam jak szaleje stwierdziłam, że musi być chłopiec A niskie NT może i rzeczywiście świadczy o chłopcu? Paweł miał identyczne
Ostatnio męczą mnie bóle pleców i czasem łapie mnie rwa... Gin polecił pas podtrzymujący brzuch i plecy, co o nim myślicie? Warto się w to pchać? CZy mogę jeszcze bardziej zaszkodzić? Bo po tym mięsnie wiotczeją...
Aha! Któa to pisała, że jak się jest młodym to rozstępów nie będzie?????????????????? 22lata to chyba nie starość.... A mam brzuch przeorany... I te gówna od kilku dni zaczynają się sine robić... Smarowałam się od 8tc i wyskoczyły mi w 21tc po pobycie w szpitalu... Bo miałam już wtedy tak ogromny brzuch że lekarze myśleli że ja już do porodu no i chwaliły mnie położne że taki duży już i rozstępu ani jednego... Jakaś musiała zły urok rzucić zazdrośnica...
- marzenap
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Aneczka, witaj
Srenka, śliczny dzidziuś i najważniejsze że wszystko w porządku. Super że wyprawka już gotowa, ja już nie mogę się doczekać żeby zacząć kupować.
U mnie weekend też minął fajnie, pogoda dopisała więc posprzątałam trochę koło domku, nawet była już pierwsza w tym roku kiełbasa z grila
Ale dziś już od południa zimno i pada :/
Co do zachcianek to u mnie się chyba zaczyna, ale głównie na jakieś fast foody niestety :/
- motylek05
- Wylogowany
- gaworzenie
Pogoda okropna :/ i ja dziś mam okropny humor :/
Srenka slicznosci ..... Ja swojego groszka dopiero za tydzień zobaczę,ale juz nie mogę się doczekać ... A co do pampersów to ka poprostu podwijalam z przodu tak żeby pepek nie chaczyly
Co do wyprawki to ja też mam pewnie większość rzeczy tylko odgruzowac trzeba wczesniwj. Ja po corci nic nie sprzedawalam tylko chomikowałam
Ja też należę do posiadaczy rozstepow buuuu mam na brzuchu drobne ,ale dużo... Żaden krem cud mi nie pomógł ... A zresztą przy 22kg na plusie to co ja się dziwię .... Co do wieku to się nie zgodzę bo pierwsze rozstepy pojawiły mi na pupie w wieku 15 lat
Ania moje zachcianki to też fast foody
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Motylek no właśnie ja też podwijałam i położne wszystkie jak jedna krzyczały przy każdej wizycie, że to ciśnie bobasa, że w każdej chwili może się owinąć i naderwać pępek, lub nie daj Boże pępek może od tego zgnić! Ja to miałam tak ich dość... Że już po kilku ich krzykach szłam do ich dyżurki po nożyczki i wyciełam dziury a wtedy pampki się kruszą i jest dużo gorzej... One takie przewrażliwione że szok, bo gdzie od pół godz papersa na pępku ten zgnije... A dłużej by na pewno nie był, bo łaziły jedna za drugą całymi hordami i jak ja bym nie zauważyła wcześniej przykrytego pępka, to one owszem ...
Ja z zachcianek... Hm sok pomidorowy, ale nie z kartonika, bo te wszystkie mają sól, a mi się rozchodzi o słodycz pomidorów Jak widzę arbuza to aż mną telepie I gotowane jajka na miękko jadłabym non stop!!!!
Ja po Pawełku też nic nie sprzedałam, choć niektóre rzeczy mnie denerwowały, to się chciałam ich pozbyć Ale mimo wszystko, mam wszystko
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- julka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 132
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Taką mamy urodę widocznie ... mój mąż mówi że i tak kocha moje fałdki:)
BLA BLA BLA:)
A NT mój Staś miał identyczne 1,5:)
pauletta
w poprzedniej ciaży nie jadłam w ogole jajek! BŁĄD ... przypłaciłam po porodzie ALERGIĄ na jajca:(((( masakra... non stop uczulenie kiedy zjem jajko ...
W pupie teraz będę jadła jaja - są zdrowe ...
Dawno nie słyszałam o przypadku salmonelli , poza tym myję jajka przed włożeniem do wody i zagotowaniem
Jak sie nie boicie jedzcie...Ja już się nie boję - bo cierpię ... mam schodzącą, pękającą skórę na dłoniach... i to wina jaj! Wrrrr:P A Staś wyssał ze mnie to uczulenie i również jest alergikiem na jajco
WYPRAWKA
Zacznę kompletować tak 35-37 tydzień ...Wiele rzeczy mam bo w sumie 8 miesięcy temu rodziłam Stasia:) ... większość ciuszków koloru niebieskiego, zielonego, kremowego, bialego i żółtego:P UNISEKS:P ale Staś lipcowy i miał większość ciuszków nakupowanych na ciepłe dni ...więc czeka mnie zakup ciuszków na chłodne dni np: body z długim rękawkiem i spodenki i półśpiochy ...tego będzie mi na bank brakowało:) a także wyjściowych ciuszków na zimę bo również te które obecnie mam to będą za duże
Pampersy - kupię pampersy 1 do szpitala i będę częsciowo wprowadzała dadę) ... Obecnie stosuję DADY w dzień a na noc i drzemki popołudniowe Pampersy.
W sumie mam gdzieś listę - jak dojdziemy do zakupów to Wam wkleję co potrzeba w sumie ... i też wykreślę kilka rzeczy
Na początek wyprawka to okolo 3000-4000zł z wózkiem , fotelikiem i łóżeczkiem ... i t d:)
Myślę że teraz zamkniemy się w kwocie 1000zł - bo już nawet łóżeczko turystyczne mamy w którym będzie spał Staś...
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Tymi rozstepami jestem bardziej przerazona haha a ze biooil nie pomogl to jestem w szoku, bo tez go posiadam i szkoda zmarnowanej kasiorki. Co bedzie to bedzie
Wyprawki nie mam, a co najlepsze ani jednej rzeczy jeszcze dzidzi nie kupilam. Mimo iz kusi strasznie. Panuje tu u nas przesad ze kupowaniem rzeczy dla nienarodzonego dziecka mozna zapeszyc i przyniesie to nieszczescie. Poczekam chyba z tym do 3 trymestru chociaz czas pokaze
Fajnie ze piszecie o tych pepowinkach. Dobrze wiedziec
Dobranoc kochaniutkie :-*
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
Wlasnie mnie dopadly nudnosci. Ehhhh