- Otrzymane podziękowania: 76
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- nelka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja mimo tego,że mój poród trwał 10godz to nie wspominam go źle. Miałam przebijany pęcherz i dostałam oksytocyne ale od momentu kiedy podali mi dolargan to tak odpłynełam że pamietam tylko momenty a jak moja córcia wylądowała na moim brzuchu to się spytałam skąd ona się wzieła

Jutro wkącu mam wizyte i zobaczę mojego okruszka. Od dwóch dni boli mnie brzuch wieczorami a to kłuję podobnie jak Caroina a to boli w szyjce więc troszkę się martwie, gdyby wszystko było ok (gdyby nie ten krwiak) to bym pomyślała że jak rośnie to boli a tak to się martwie

U mnie od trzech dni pada więc nawet na spacer nie możemy wyjść

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114

- motylek05
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja też miałam poród wywolywany i trwał 5godz. A bolało strasznie i aż dziw bierze że nikt tam nie ogłuchl od mojego krzyku

Tylko że ja nie byłam nacinana ani nie peklam więc nie miałam żadnego szycia

Marza : co do komplikacji po porodzie to sama nie wiem. .. bo nigdy wcześniej nie zauwarzylam problemu z utrzymaniem moczu, a teraz jak byłam chora to przy kaszlu zawsze parę krolelek polecialo ...

Ja dziś byłam dziś na pobraniu krwi ... Dla mnie to bardzo nieprzyjemne ,nie lubię tego wkucia... A dziś mnie kula aż 3 razy !!! I dopiero wkula się w zyle pomiędzy lokcjiem a nadgarstkiem i dopiero z niej zaczęła lecieć krew !.wyszłam pobklejama

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

- motylek05
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ja też miałam poród wywolywany i trwał 5godz. A bolało strasznie i aż dziw bierze że nikt tam nie ogłuchl od mojego krzyku

Tylko że ja nie byłam nacinana ani nie peklam więc nie miałam żadnego szycia

Marza : co do komplikacji po porodzie to sama nie wiem. .. bo nigdy wcześniej nie zauwarzylam problemu z utrzymaniem moczu, a teraz jak byłam chora to przy kaszlu zawsze parę krolelek polecialo ...

Ja dziś byłam dziś na pobraniu krwi ... Dla mnie to bardzo nieprzyjemne ,nie lubię tego wkucia... A dziś mnie kula aż 3 razy !!! I dopiero wkula się w zyle pomiędzy lokcjiem a nadgarstkiem i dopiero z niej zaczęła lecieć krew !.wyszłam pobklejama

- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 71
I do tego to zatwardzenie :/ masakra staram się jeść lekkostrawne jedzenie ale nic nie pomaga. Jakaś taka się ostatnio nerwowa zrobiłam, mam zmienne humory aż sama siebie nie poznaje

Julka, jak przygotowania do ślubu? I nic nie pisałaś o rozpoczęciu kompletowania wyprawki.
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
Skontaktuj się ze swoim lekarzem ginekologiem ale nie stosuj sama żadnych leków!!!!
Niestety ja w trakcie ciąży mam problem z moczem ... i to już od początku jej trwania...
Problem minął jak tylko urodziłam ... szkoda że powraca przy kichnięciu.... ale to nie jest tak że ostro poleci , tylko 1-3 krople więc spokojnie:)
W trakcie ciąży późniejszej będę używała wkładek higienicznych, które często nalezy wymieniać ... jesteśmy teraz bardziej narażone na infekcje

heh ... nom szycie to rzeźnia:P Mój mąż mówił że to tak wyglądało jakby rzeźnik usiadł i sobie szył... mówił że to było straszne:P

Marza - wypadanie macicy? co prawda trzeba ćwiczyc mięsnie kegla i to się juz robi od 34 tygodnia jakoś tak... a chyba można juz wczesniej:P poza tym od dzwigania po porodzie też moga wystąpić takie komplikacje ... no ale bez przesady. Nie spotkałam sie z wypadaniem macicy u żadnej z koleżanek ... ale słysząłam od położnej że należy ćwiczyć by do tego nie dopuścic...
motylek05
Oj chyba z mężem sporo ćwiczyliście

Gratulacje:P
___
Też musze wykonać badanie krwi i moczu ale to w kwietniu bo narazie kasy brak:(
- aneczka25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
A więc ja po wizycie u lekarza-uspokojona:)
Wszystko u małego w porządku-tatuś nawet popatrzył na niego:)
Strasznie ruchliwy jest:)
Dostałam skierowanie na badani(toksoplazma,mocz,morfologia,grupa krwi itp.)
Poza tym tak jak mówiłyście muszę się wybrać do endokrynologa z tą tarczycą.
No i w ciągu 2 tyg mam wykonać badanie genetyczne.Szukałam już i widzę że to ok 200 zł kosztuje

Dostałam fotosa mojego orzeszka:)
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
Szkoda że nie dał Ci skierowania na badanie genetyczne i do tego kazał ci je zrobic ech:(
- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

mi tez zdaza sie popuscic 2-3 krople moczu przy kichnieciu, ale to do przezycia, i wlascicie dopiero teraz w ciazy, wczesniej nie mialam z tym problemow... a wypadniecie macicy jedyny przypadek jaki znam to moja babcia w wieku 70 lat czyli 30 lat po 9 porodzie czyli dopiero po takim czasie miesnie sie zbyt mocno rozluzniaja.
U mnie dzis slonce i 4 stopnie ciepla, w nocy troche mrozu, ale dzis plucha bo snieg ginie, na slonecznych miejscach juz nie ma prawie

- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- julka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 132