- Otrzymane podziękowania: 114
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek05
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja dzis pierwszy dzien mam spokojniejszy .od tygodnia męczą nas choroby najpierw moj maz gorączka przez 3 dni w piątek w nocy zaczęła moja córka goraczkowa i kaszlem. W sobotę do lekarza :/ w niedzielę mnie rozlozylo... Przeziębienie zvtakim okropnym kaszlem , więc w poniedziałek zamiast do pracy to do lekarza . Ale w poniedziałek moja corka juz dobrze się czuła. Za to we wtorek zaczelo od nowa zaczol jej się okropny kaszel.... Więc znowu lekarz i antybiotyk :/ jak by tego było mało to we wtorek w nocy i środę miała gorączkę .... Normalnie ręce opadają juz ńalam dziś jechać jeszcze raz fo lekarza z nią ,ale od północy spokój z gorączka i mniejszy kaszel więc chyba idzie ku lepszemu i antybiotyk zadzialal. Za to ja nadal z kaszlem walcz :/ cały tydzień na chorobach... to wam posmecilam ...
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
Mam nadzieje, że u wszystkich świeci słonko i samopoczucie dopisuje
Straszna tu cisza ostatnio.
Motylek Szybkiego powrotu do zdrowia
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Motylek, zdrowiej szybko
the_way_to_happines, jak po wizycie?
Mi po wczorajszym USG trochę ulżyło, zobaczyłam już rączki i nóżki i w końcu kropeczka przypominała dzidziusia, coś niesamowitego:) Kolejne USG za 2 tygodnie to będzie już 12 tydzień więc to będzie już ważniejsze badanie. Wyniki w miarę ok, mam tylko lekką anemię.
Miałam wczoraj napisać ale wróciliśmy późno bo prosto od lekarza pojechaliśmy do geodety a to straszna ględa i od razu padłam spać w domu.
Dziś taka piękna pogoda, zaraz biorę się za sernik Mąż w końcu ma sobotę i niedzielę wolną a zapowiadają cieplutko, trzeba to wykorzystać.
Miłego dnia kochane.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Ja zarobiona...sprzątam od 5 rana:(
Gosci się spodziewamy za 1,5 godziny a ja w pupie:(
Mój kochany mąż od 4 dni zwlekał z pomocą do sprzatania bo oczywiscie ma ataki kolki i do wyciecia woreczek żółciowy.... ja ledwo zyje a posprzątać trzeba.
Mam nadzieję ze to nie nadmierny wysiłek... i tak jutro nie wstanę ze względu na bóle kręgosłupa ale to swoją drogą...tak mnie załatwił mój kochany mąż ....obiecanki cacanki i teraz zapierd...lam;(
Przynajmniej go wygoniłam na spacer z synkiem do biedronki i ma wrócić za te 1,5 godziny ...oby ... bo od rana nawet nie chcę na niego patrzeć...
No nic , mam nadzieję że się wyrobie i zdążę wziać jeszcze prysznic:P
Pozdrawiam
- karolina_gdy
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Ja już dziś po wizycie, ale Córeczka dopiero teraz pozwoliła mi wejść napisać do Was.
Maleństwa mają się dobrze. Jedne spokojny Bąbelek ssał kciuka i bawił się sobą. Ale drugi Bąbelek to wulkan energii. Ciągle to pupka, placka, i znów boczek i znów tak, i znów siak. Nie dało się go zbyt długo pomierzyć. Ale wszystkie parametry są w normie. I przezierność karkowa i kość nosowa oki.
Dał mi też skierowanie na badania prenatalne. Udało się załatwić do na NFZ. Także w piątek wizyta i znów badania.
Dziewczyny miłego dnia
Aaaa.... zdjęcia są niewyraźne.
karolina_gdy Serdecznie witamy w naszym gronie
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Kinga fajne maluchy I jak dla mnie bardzo podobne do siebie
Miałam Wam napisać jak moje wyniki Więc choróbska wszystkie ujemnie wyszły, a reszta wszystko w normie! Wyniki idealne Jako wzór będą wszystkim pokazywać ha ha ha Aż się zdziwiłam, że udało mi się uciec anemii Ale to zasługa buraczków, bo jak karmiłam, to tak mnie na nie ciągnęło, że obiad bez buraków to nie obiad Na pewno to te buraczki
- the_way_to_happines
- Wylogowany
- gaworzenie
- motylek05
- Wylogowany
- gaworzenie
Agniesia a goście wpadaja tak bez okazji czy może jakąś okazja na odwiedziny jest ?
Kinga śliczne babelki fajnie z wszystko wporzatku
Srenka : napewno buraczki buraczki bardzo poprawiają morfologie ,
Karolina witam
The_way_to_happines : super że udana wizyta i same wierciuszki te nasze babelki
A ja swojego babelka dopiero zobaczę 1 kwietnia . Nie wiem czy dam ranę wytrzymać tyle czasu dziś umowilam się na konkretną godziny i chyba to usg będzie prenatalne tylko nikt tego tak nie nazywał nigdy...
A ja w pracy do 20 a tak mi się nie chce .... Buuuu dobrze że po 6 godz. Pracuje bp więcej bym nie dała rady
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
Agniesia04 Współczuje, goście i przygotowania z tym związane to teraz ostatnia rzecz na jaką miała bym ochotę. To Cie mąż urządził.
Karolina_gdy Witaj Napisz coś więcej o sobie
Srenka Idealne wyniki, w ciąży to prawie abstrakcja więc gratuluje
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
bardzo sie ciesze ze po wizytach u Was dobrze:)
Kinga te dwa malenstwa raduja oko super!
ja po morfologiiok- wszystko w normie... chyba, bo ide na wizyte w poniedzialek obgadac czy dobrze te wyniki rozumiem;)
ciesze sie bardzo bo tsh mi spada i mam teraz 1,45. Biore Euthyroz 50, czy ktoras z Was tez sie leczy na tarczyce? wizyta u endo 26.03.
Co do tego usg genetycznego, to ja a, dopiero 01 kwietnie i tak sie zastanawiam czy to nie za pozno... nie bylo wczesniej miejsca, bo to robi jakis specjalny lekarz... bedzie juz lecial wtedy 13 tydzien. no ale nic, jakos wytrzymam do tego pierwszego;)
co do burakow - to jest moja jedyna zachcianka ciazowa! barszcz moglabym jesc nonstop! szkoda ze nie umiem go ugotowac;)
Karolina Gdy - witamy!
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
Jeszcze na temat tych USG genetycznych - bo widzę, że większość z Was się wybiera - jakie u Was są ceny takiego badania? Tam gdzie ja się zapisałam powiedzieli 220zł z DVD (200zł bez)
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
A to usg nie jest jednym z obowiazkowych? nie mozna tego zrobic na NFZ?
ja mam w tej kwesti szczescie, bo mi opieke medyczna zapewnie pracodawca, wiec korzystam z Medicover. Oczywiscie jest na co ponarzekac (bo zawsze sie znajdzie) ale nie da sie ukryc ze plusem jest brak kolejek i darmowe wszystkie wizyty i badania...
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa