- Otrzymane podziękowania: 126
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
cos z poczatkiem tygodnia widze ze wszystkie odzyly

srenka super fotka malenstwa!
ja musze jeszcze wytrzymac do 01.04 na usg. dzisiaj bylam konsultowac wyniki morfologii i sikusiku, wszystko ok wiec sie ciesze.
ale postanowilam zmienic lekarza, umowilam sie juz do innego na 04.04... mam nadzieje ze bedzie odpowiadal na moje pytania i przy nim zostane... chyba ciezko o dobrego lekarza;/
co do wyprawki to ja w ogole o tym jeszcze nie mysle... chyba zaczne kolo wakacji;) to pierwsze nasze dziecko, wiec nie mam zielonego pojecia ile to wszystko kosztuje, ale z tego co tu opowiadacie to chyba zaczne juz odkladac;)
na rozstepy kupilam oliwke, ktora smaruje brzuch (coraz wiekszy...) a ogolnie myje sie i potem smruje EMOLIUM, to bardzo nawilzajace i przestala mnie swedziec tak strasznie skora, wiec chyba jednak dziala.
co do jajek, to ja jem i to sporo. tez mam na nie chec caly czas. Z zachcianek nic w sumie... ale coraz bardziej mnie dopadaja mdlosci, a juz sie cieszylam ze mnie to nie dotyczy...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- motylek05
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
Agniesia nigdy nie słyszałam że nie jedzenie czegoś w ciąży może doprowadzic do alergi
ja duzo jadłem w ciąży nabiału i po porodzie też ,bo bardzo lubię i to u mojego dziecka wywołało silną alergie na nabiał
w końcu jej organizm zaczol się bronić
Nie o to chodzi

Chodzi o to że nie jadłam jaj a po porodzie znów zaczęłam ... a że organizm był osłabiony to złapałam alergię a wraz z mlekiem Staszek... tak mi tłumaczyła Pani alergolog.
Jak nie masz z czymś styczności a potem nagle zjesz w dużej ilości ...a u mnie to było co 2-3 dzień jajeczko:) ... to ponoć te osłabienie reaguje. Niestety mnie to dopadło , wiec dlatego będę jaja jadła i inne rzeczy aby znó nie popełnić tego błedu ze nagle jakaś alergia ...

Wg pani dr alergia minie.
Współczuję, widocznie jedzenie w umiarkowanych ilościach nie jest szkodliwe.
Ja dużo też piłam mleka bo zgagę miałam za to ser omijałam bo wywoływał zgagę

Na bank mój Staś ma uczulenie na jajo bo co dostanie troszkę to od razu ma reakcję... na mleko krowie do końca nie mamy pewnosci bo czasem mu podaję BEBIKO zwykłe i nic mu nie jest oprócz 3 małych krostek na policzku ale jak to pani alergolog stwierdziła że to może być reakcja na cokolwiek a nie na mleko BEBIKO i że nadal mamy 1 raz dziennie podawać bo mu to nie szkodzi:P Zaświadczenie na pepti jednak wydała i musimy się w tym tygodniu przejść po receptę na tańsze mleko:)

_________
Mam pewien problem ostatnio... zatwardzenie... już drugi raz musiałam interweniować czopkiem... Pamietam ze Duphaston w poprzedniej ciąży powodował u mnie zatwardzenie a potem po 16 tygodniu zniknęło...ale teraz nie biorę duphastonu ....ech masakra. Jak sobie radzicie z tą dolegliwością?
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114

Pauletta Witaj

Ale się tu dzieje ostatnio. U mnie niestety nie jest tak wesoło. Od wczoraj mam delikatne ale upierdliwe bóle brzucha, są inne niż te które dopadały mnie wcześniej więc się martwie i mam złe przeczucia. Czasami czuje kłucie w jednym miejscu, bardziej po prawej stronie. Wizyta w poniedziałek więc jeśli nic się nie wydaży wcześniej to dopiero wtedy dowiem się co i jak.
O wyprawce nawet nie myślę w tej sytuacji ale nie jestem przesądna. Poprzednio kupiłam już kilka ubranek zanim w ogóle byłam w ciąży. Były takie słodkie. Większość rzeczy jednak sprzedałam. Ponieważ uwielbiam kupować to stwierdziłam, że nowe dziecko nowe rzeczy

Co do pępka i pampersów. Żadna z pielęgniarek i innych życzliwych nie mówili że pampersy powinny mieć wycięcie lub aby je podwijać. Zakładałam pampersy normalnie, zakrywały pępek, a mimo to zagoił się prawidłowo.
Też dopadła mnie migrena i męczyła od soboty. Jakbym nosiła bombę w głowie. Wczoraj wziełam apap i nic. Dopiero dziś nad ranem, obudziłam się, głowa bolała jeszcze bardziej, zażyłam kolejny apap i po przebudzeniu ulga.
- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

Agniesia tez mialam ten problem. Czytalam ze to normalne w ciazy. Wczesniej wyproznialam sie 3 razy dziennie nawet 4, a odkad zaszlam w ciaze raz na kilka dni. Teraz na razie mivto przeszlo i raz dziennie mi sie udaje bez meczarni. Zobaczymy jak dlugo to potrwa. Nic na to nie stosowalam i samo minelo

Dzisiaj rano moja sasiadka pojechala rodzic... Az mnie ogarnal jakis taki strach przed tym wszystkim. Oby wszystko poszlo dobrze

A jak tam na dzisiaj u Was? Pozytywnie czy negatywnie?

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
U mnie jak najbardziej pozytywnie, ale śpiąco...
Ja w zeszłej ciąży też męczyłam się z zaparciami, raz je miałam i 5-6 dni nic a raz robiłam 5-6 razy na dzień

Agniesia od jajka co 2-3 dzień alergia, bo za dużo??? Ja też ogólnie za jajkami nie przepadałam, a teraz w ciąży to potrafię 5 na dzień i tak na okrągło!!! Oby moje dziecię nie dostało skazy białkowej... Ale za mlekiem nie przepadam, więc się wyrównuje

Porodu nie trzeba się bać, trzeba go przeżyć

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do programow typu Porodowka to uwielbiam je ogladac

Co do jajek to mialam szal na nie na samym poczatku. Teraz przeszlo

- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114

- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77
Tez mam zatwardzenia, jabłka mi pomagaja.
Jutro wizyta, mega radocha ale i mega strach.
- julka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 132
- Martusia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ja również miałam poród wywoływany oxytocyną, ale teraz mam nadzieję, że samo się zacznie

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Aneta_78
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 161

...nieustająca awaria suwaczka

- Martusia
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

A programu porodówka w Bytyjskiej wersji w poprzedniej ciązy dużo się naoglądałam, tam znieczulenie, żarty, wszystko pięknie. Teraz już nie oglądam

Marza - ja nie mam po porodzie żadnych komplikacji, po pewnym czasie wszystko wróciło do normy. Wiadomo, że ciało się zmieni choćby w nieznacznym stopniu. Ja miałam tyle szczęścia, że nie mam też rozstępów, ale wiadomo jest to kwestia indywidualna i nie jest powiedziane, że w tej ciązy się nie pojawią... Nie warto jednak się martwić na zapas