- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- motylek05
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja nie pomogę co fo kwesti usg genetycznego bo nie wiem ile u nas się płaci.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- julka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 132
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
Widziałam moją fasolkę i ma obecnie 9t2d
Martwię się troszkę bo lekarz poinformował mnie o ENDOMETRIOZIE i nic nie wytłumaczył-bo przyjął już następną pacjentkę kiedy wygonił mnie na badania. Ale nie przejmuję się póki co a we wtorek idę do innego lekarza.
Nie narzekam choć przyznam że wymiotuję co dzień a niestety pracuję w galerii i jestem po 12 godzin sama, więc łatwo nie jest
Przeczytałam kilka poprzednich stron waszych zapisków i powiem, że nie spodziewałam się już takiego ruchu tutaj
Zrobiłam badania i najbardziej martwi mnie progesteron- troszkę ponad 11.
Czy to niezbyt mało?
Pozdrawiamy cieplutko każdą z was-ja i mój orzeszek
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Miłej nocy wszystkim
- julka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
Zobaczymy co pojutrze wyliczy mi Pan Gin
julka Normy jakie dostałam na wyniku są normami dla kobiet nie będących w ciąży i niby tam jest ok.
Badania zlecił mi lekarz z racji na to że kiedyś jak byłam młoda i głupia ogoliłam sobie maleńkie włosy koło pępka i teraz są grubsze i ciemniejsze
Pan doktor pomyślał więc że mam mało damskich hormonów.
Hmm, wyszło mi też podwyższone TSH na poziomie 4.47 -będę też o to pytać pana doktora
- julka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- motylek05
- Wylogowany
- gaworzenie
1szy trym. - 16,4- 49,0
2gi trym.-19.7-52
3ci trym,- 25,3-93
u mnie były plamienia i lekarz zleca mi sprwadzanie progesteronu. a je jeszcze biorę duphaston i luteinę .
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
To, że pracujesz po 12h w ciąży jest niezgodne z prawem pracy. Możesz pracować maksymalnie 8h dziennie, z czego 4h przed komputerem.
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
no i co do pracy 12 godzin - to malvi ma racje, mozesz pracowac max 8 godzin.
w prawie jest tez zapisek o tym ze 4 godziny przy komputerze. wiec ze te nowe koputery juz nie promieniuja (tak mowi moj gin) ale przepis zostal...
ja pracuje 6 godzin, bo w 4 to bym raczej sie nie wyrobila, a prawda jest taka ze bez komputera to ja nie mam jak pracowac;) ale poki co mi nie przeszkadza wiec nie narzekam.
ja progesteronu nie badalam w ogole w ciazy, wiec nie mam zielonego pojecia jakie sa normy...
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
u mnie w pracy jeszcze nikt nie wie że jestem w ciąży i troszkę się o to martwię- nie wiem czy czekać do 3 miesiąca.
Co do TSH wydawało mi się że tak delikatnie podwyższone to nic takiego.No zobaczę we wtorek co lekarz powie.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Juz po weekendzie...
Aneczka na L-4 i w taki sposób pracodawca się dowie o ciaży....
Ciążowe wystawi Ci pierwsze na okolo 4 tygodnie... i będzie juz 3 miesiąc:) ...
Zresztą jak sie zle czujesz to zalecam od razu L-4 do końca ciazy:)
Nasze prawo mówi ze przed 3 miesiacem mogą Cię zwolnic:( Jeśli pójdziesz na L-4 to tego zrobić nie mogą .... no nie wiem....A praca po 12 godz jest wysiłkiem dla organizmu co może ale nie musi niesc skutki obciazenia organizmu.
Byli goscie zapowiedziani...
A co do męża ... masakra. Był w szpitalu i lekarz nie stwierdził nic powaznego wiec zapisali go na zabieg dopiero na 29 lipca! ... okey... w piatke w końcu zapisałam go do prywatnego chirurga i ten zareagował PRAWIDŁOWO.... zbadał męza i się okazało że ma silne zapalenie woreczka. Dostał antybiotyk, silny lek bakteriobójczy i rozkurczowy....i juz po 4 godzinach mógł się "wyprostować".... i tak do niedzieli mu się udało dojść do formy i nawet dziś przespał noc... wczoraj posprzątał mieszkanie po wyjeździe gosci a ja umierałam bo mnie migrena dopadła i wymioty - paracetamol częściowo pomógł ... O 20 poszlismy spać
Dziś czuję się juz lepiej
Mąż też poszedł do pracy. Poza tym ma dietę wątrobową a ja muszę wymyśleć co mu dziś na obiad zrobić
EDIT:
Weekend spędziłam bardzo aktywnie W sobotę wszscy ruszylismy w trasę i pojechalismy do Cieszyna, Ustronia(Równicę), Wisły, Wisły Czarne + Malinka Skocznia, Szczyrku i do Międzyrzecza na górę Żar (nie wjechalismy na samą górę)
Od 9-18 na nogach...
A Staś co wkładany do auta do fotelika to drzemki sobie urządzał ...aż zal mi było go wyciagać do wózka:P Ale była cudowna pogoda i warto było spedzic czas na powietrzu
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
My w sobote tez skorzystalismy z pogody. Najpierw robotki kolo domu (posialam kwiatuszki na skalniaczku i troche poplewilam [img/] ), a potem rowery i ognisko z moimi dziadkami bylo super. Bardzo sie odprezylam w niedziele pogoda sie zepsula, ale w planach i tak bylo szukanie obraczek... Dzisiaj ciag dalszy . Nie wiedzialam, ze to bedzie takie trudne. Ceny dobijaja. Moze w okolicznych salonikach bedzie cos taniej. Chcemy zwyczajne obraczki bez zadnych ekscesow, a sie okazuje, ze o takie najtrudniej.
Co do samopoczucia to nawet w porzadku. Mdlosci jak na razie przeszly. Wczoraj mnie tak kusilo, ze musielismy wstapic do Mc Donalda i zjadlam dwa chesseburgery i trzy male porcje frytek... Haha. Ale w domu pozalowalam, bo zdalam sobie sprawe, ze przytrulam swoje malenstwo tym swinstwem. Musze uwazac na te swoje widzi mi sie i myslec wiecej o dzidzi. Juz sie nie moge doczekac tego 10 kwietnia i badan prenatalnych, zeby wiedziec co i jak z tym moim babelkiem
Wydaje mi sie tez, ze brzuszek mi urosl i juz troche widac, ze ktos tam siedzi. Mam taki caly czas jakbym sie porzadnie najadla :-D
Nie wiem jak wy, ale strasznie boje sie rozstepow na brzuchu. Mam do nich sklonnosc bo jak dorastalam to na zewnetrznej stronie ud i na posladkach mi ich pelno powstalo. Strasznie nie lubie tych bialych krech i krepuje sie ich. Boje sie, ze brzuch bede miala straszny. Nawilzam skore co wieczor, ale mam przeczucie, ze i tak wyskocza no ale takie sa koszty checi bycia mama... Beda to beda i bedzie trzeba jakos z tym zyc.
Udanego dnia mamuski. Moze sie wieczorem odezwe jak sie nam uda znalezc jakies obraczki
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)