BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 9 miesiąc temu #858308 przez srenka_918
Gochens Leonard? ;) Czy jakoś tak ;) Jak się zdecydujesz to ja dam Fryderyk ;)

Ja jutro odbieram wyniki krwi, ciekawe jakie cuda powychodziły... Od 34tc z Pawełkiem "zmagam" się z anemią... Mam nadzieję tylko że się nie pogłębiła...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #858310 przez Marza
Gochens dostalam w globulkach. Dbam o higiene i nie rozumiem czemu to ciagle wraca.

Imiona dla synusia Miłosz a dla dziewczynki Nadia lub Emilka, ale te dla dziewczynki nie sa jeszcze pewne ;-)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #858495 przez Caroina
Witajcie!

Agniesia1604 Jak po wizycie? Mam nadzieje, że wrzucisz foto :)

Ale się wizyty na jutro posypały :) Życze powodzenia :) Też się wybieram ale tylko do przychodni z wynikami i po recepte na Luteine więc USG nie będzie bo 2 tyg temu mi robiła. Wyniki mam dopiero odebrać i też jestem ciekawa jak wyszły.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #858511 przez agniesia1604
Ja po wizycie:)

Nasza fasoleńka ma już 7 tygodni i 5 dni... ale lekarz obliczył troche inaczej dzień porodu... i wychodzi ze 2 listopada ...no ale ja sie tym nie sugeruję =:P
W książeczce zapisał 7 tydzien;/

Serducho bije 144/min:P
Tak samo było u Stasia :))))

15 kwietnia kolejna wizyta:)

Edit: a z tych złych info... mam rozejscie mięsni brzucha:(((((( Plastyka brzucha by się przydała kiedyś... flaki mi wychodzą:( buuuu

10 lata 9 miesiąc temu #858535 przez Caroina
Agniesia1604 Nejważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze :) Szkoda, że dostałaś taką informacje, na szczęście jest to do naprawienia jak napisałaś i jeszcze będziesz mieć piękny brzuszek :)

10 lata 9 miesiąc temu #858539 przez Martusia
Agniesia1604 - super, że z dzidzią wszystko w porządku!! Czyli ogólnie z wizyty jesteś zadowolona? :) Co do tego brzucha no to kiedyś na pewno coś z tym będzie się dało zrobić :) Głowa do góry :)

10 lata 9 miesiąc temu #858796 przez srenka_918
Agniesia a jakie masz rozejście? Ja z Pawełkiem miałam 3cm, po porodzie ani trochę się nie zeszło, przez co brzuch źle wyglądał bo odstawał na wysokości pępka, a teraz to już w tą szparę między mięśniami mogę całą pięść zaciśniętą włożyć!!! To dopiero jest rozejście ;)

10 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #858829 przez Aneta_78
:)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 9 miesiąc temu #858947 przez munkki
Agniesia tylko nie przerzucić się na listopadowki ;)
Ja dziś byłam znowu na morfologii, jutro wyniki. Usg genetyczne mam 01.04... Jeszcze musze trochę wytrzymać.

Aneta, ja też mam już brzuch taki ze ledwo w spodnie się mieszcze. no i wszyscy w pracy się już zorientowali...

Pozdrawiam w słoneczny dzień!

10 lata 9 miesiąc temu #858962 przez the_way_to_happines
Ja też się ledwo mieszczę w spodnie, a jak coś zjem to w ogóle. :laugh: U mnie w pracy moze i się domyślają, jeden nawet kolega zapytał " No jak tam, rodzina Ci sie nie powiększa?" :) Nie wiem czy coś zauważył czy po prostu się spytał z ciekawości. :) Ja szczuplutka nie jestem, ale brzych mi troszkę wyskoczył i jak patrzę na inne brzuchy kobiet które sa w tym samym tygodniu co ja to mój się wydaje taki duży... :( Dzisiaj wizyta, już nie mogę się doczekać. :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #858972 przez Kinga2424
the_way_to_happines Powodzenia na wizycie.

Ja niestety już od jakichś 3 tygodni chodzę w ciążówkach. Do swoich spodni się już nie mieszczę.

Dziewczyny, czy któraś z Was robiła już badanie TSH. Właśnie odebrałam wyniki. Wyszedł mi 0,051. Niby w pierwszym trymestrze ta wartość jest dopuszczalna, no ale....

Miłego dnia:)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #858982 przez the_way_to_happines
Dzięki. mam nadzieję, ze tak będzie. Ja TSH miałam 2,065 μIU/ml i lekarka mi nic nie powiedziała.Norma była 0,550 — 4,780 więc u Ciebie powinno być wszystko ok.

10 lata 9 miesiąc temu #858983 przez marzenap
Hej Dzis piękna pogoda więc wreszcie wyjde z mieszkania. :laugh: :laugh: :laugh:
W nocy wstałam tylko raz, wiec uważam nockę za nawet wyspaną. :laugh: Od 3 dni śni mi się poród. Za kazdym razem w innej scenerii. :lol: :lol: Jak się budzę to szczegółów nie pamiętam. Wiem tylko tyle, że rodziłam i za każdym razem gdzie indziej. Dziwne. :laugh: :blink: :blink:
Na obiad robię na dziś i jutro knedle z truskawkami. Pycha. :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #859029 przez Caroina
Cześć dziewczyny :)

Wyniki wyszły dobrze. Morfologia, mocz, cukier ok. Toxoplazmoza ujemnie (nie było, nie ma :) odatkowo zrobiłam progesteron, wynik 100,00 ng/ml, niestety norm w ciąży nie podano więc troche to było daremne.

Kinga2424 Na TSH też robiłam i wyszło 0,332 uIU/ml, norma 0,27-4,2, ale okazuje się, że wynik też nie do końca bo wziełam tabletke na czczo jak zawsze.

Marzenap Uwielbiam takie obiadki na słodko, wbiłabym się do Ciebie :silly: :lol:

Aha, założyli mi karte ciąży - mam już dwie ;) pielęgniarka zamiast na 20 paź, zapisała w karcie termin porodu na 20 list. Liczyła w głowie i jak ją upomniałam stwierdziła, że to ona ma racje. Tu do przychodni już więcej mam nadzieje że nie będę musiała przychodzić. Warunki obskórne, lekarka niemiła, do tego godzina czekania w kolejce. Tyle, że muaiałam załatwić recepte i ją mam :)
USG oczywiście nie było więc ciekawe jak u innych po wizytach. Może w końcu jakieś zdjątka dojdą na forum:)
Ja swoją wizyte prywatnie mam 31 marca więc jeśli wszystko będzie ok to dodam zdjęcie :) już się nie mogę doczekać.

Pozdrawiam :)

10 lata 9 miesiąc temu #859256 przez Marza
Witam.

Dziewczyny u mnie coraz gorzej. Mdlosci sie nasilily. Zjem cos mdli mnie, nie zjem to tez mnie mdli. Do tego zadne jedzenie mi nie podchodzi. Tyle co dam rade zjesc obiad i koniec. Potem musze w siebie cos wepchac zeby mi nie burczalo w brzuchu. Staram sie nawet nie ruszac zeby jakos te mdlosci ograniczyc ale nic to juz nie daje. Okropnosc. Nie wiem jak sobie z tym poradzic. Musze pobuszowac w necie.

Dobrej nocki kochane.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka