BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 2 tygodni temu #949770 przez malvi
Jak niektóre z Was wiedzą, nie jestem zwolenniczką wrzucania zdjęć do neta... No, ale specjalnie dla Was mój świąteczny skrzacik ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 tygodni temu - 9 lata 7 miesiąc temu #949773 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Podziękowania: yoozia, malvi

10 lata 2 tygodni temu - 9 lata 7 miesiąc temu #949774 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 2 tygodni temu #949781 przez kacha
Aneta ... no nóż... Próbuj dalej :laugh:
Munkki - ćwiczenia idą nam dobrze dobrze i jest coraz lepiej. Początki były jednak trudne - Dusia się napinała a ja chciałam właśnie tak ostro, dużo i w ogóle jak najczęściej. Dusia z początku nie bardzo miała ochotę na ćwiczenia, spinała się ale ja nic nie robiłam na siłę tylko pomalutku i delikatnie - czekałam aż się rozluźni i pozwoli mi na jakiś tam ruch. Jak marudziła to odpuszczałam. I cały czas do niej gadałam, śpiewałam itp. Fajny jest też ten masaż, który kilka stron temu wstawiła jagodzianka - ja te ćwiczenia wplotłam w masowanie i to się Duśce podoba, bo ładnie się od masażu rozluźnia i jest bardziej podatna na ćwiczenia. Nie odpuszczam żadnej okazji - ćwiczymy troszkę przy każdej zmianie pieluchy, przed jedzeniem itp.
większy problem był z główką - Dusi układała się tylko na lewą stronę, rehabilitantka kazała nam układać ja na prawą jak śpi na brzuszku i nie odpuszczać, bo za miesiąc będzie jeszcze gorzej. I tu był płacz i wściekłość, 12 godzin jej zajęła nauka przekładania głowy na lewo, my ją znów na prawo i był sajgon. Teraz jest lepiej, ale i tak najlepiej wychodzi jak mocno przyśnie i wtedy ją przekładam i śpi nawet 2 godziny tak.
Dasz radę.

10 lata 2 tygodni temu #949799 przez Marza
Cześć dziewczyny.
Ale mój mały zmierzły... Nie może zasnąć... O tyle co w nocy super zaśnie po kąpieli to w dzień taki ryk, że głowa boli... Nawet sprawdzałam czy zęby mu nie idą, ale nic nie czuć. Męczy mnie to strasznie. Jeszcze jaką dzisiaj zrobił kupę ! O matko... ale przynajmniej nie twardą. Mam nadzieję, że się mu to unormuje już.
W nocy też średnio spał... Obudził się po4,5h, bo katar miał :( Z tym katarem też już nie wiem co robić... Niby nie jest mocny, ale jednak denerwuje go...

Malvi no wiem, wiem, ale takim skarbeczkiem się możesz pochwalić od czasu do czasu ciotkom jak rośnie :D Jest kochany ! Śliczny chłopczyk :)

Minnie piękne oczka ma maleńka! Zakochać się można :D

Aneczka mój tydzień temu miał 4870 :) teraz już pewnie ma równe 5kg :D
Podziękowania: malvi

10 lata 2 tygodni temu #949807 przez pauletta
Malvi slodziak.

My po spacerkuni zas Majka spi :woohoo:

10 lata 2 tygodni temu #949809 przez minnie90
kacha - zaskoczę cię ale to jest obrus ;) wykorzystany na potrzeby sesji :evil:

marza - na ja cały czas mówię M, że nie będzie umiał adoratorów odpędzić przez te oczy :D

10 lata 2 tygodni temu #949822 przez yoozia
masakra jakas. wszystko nam sie poprzestawialo :/ ostatni raz jadla o 10! rowne 7 godzin temu. a od 12 do teraz spi na macie :S to moja wina, bo bylam tak padnieta, ze usnelam kolo niej. spalam od 12 do 16 :S dzien totalnie powalony z noca :dry: przez to spanie nawet na spacer nie poszlysmy... i w nocy znowu nie bedzie mi spala jestem pewna. budze ja :angry:

Malvi, Krzys przeslodki :kiss:

10 lata 2 tygodni temu #949834 przez aneczka25
laski ja tylko na szybko! Polecam zajrzeć na stronę C&A są fajne wyprzedaże dla bobasów:)

10 lata 2 tygodni temu #949835 przez Marza
Jaki ja mam sajgon... Przysnął... Ale cały cZas muszę być przy nim, bo ryk...

Mamusie karmiące mm. DaJecie takie dawki maluchom jak pisze na opakowaniu? Tyle razy ile pisze. Bo mój pił ładnie co 4h 6 porcji, ale ostatnio chce częściej i mam wrażenie, że ma za mało...

10 lata 2 tygodni temu #949840 przez aneczka25
marza nasza je w caly swiat ;)
od wczoraj niby co 4 godziny je bo tak to co 3 jadla po 120 a teraz co 4 zjada ok 150 i w nocy je ok 21 i spi do 3 czy 4 i wtedy znow co 4.
czasem chce wiecej to jej daje wode do picia
Podziękowania: Marza

10 lata 2 tygodni temu #949852 przez munkki
Aneta no to kolejne podejscie trzeba koniecznie zrobic bo z opisu wynika ze Jasiek zaczynal miec "odlocik" ;)
kacha dzieki za wskazowki. te cwiczenia tez bede wplatacw zabawe no i na przewijaku... u nas problem ze niby glowka idzie za bardzo w prawo (czego ja wcale nie zauwazam, tylko akurat tak bylo u fizjo... no ale bede bardziej teraz zwracac uwage).
aneczka ja zamawialam juz z c&a w zeszlym tygodniu, fajne maja skarpetki pamietajcie ze oni maja male rozmiary w sumie, ja zamowilam 62 i jest tak na styk (a kupilam stroj na swieta wiec mam nadzieje ze do swiat Stasiu sie w to zmiesci;)).
yoozia wspolczuje przestawienia dnia z noca, ale nie boj nic - pamietaj ze dzieci potrafia przespac wiekszosc doby wiec jak bedzie miala wyciszenie i zaciemnienie w nocy to moze jednak da rade... trzymam kciuki.

moj teraz spal dwie godzinki na brzuchu (z glowa w lewa strone;)). puszczal przy tym takie baki ze masakra heh... ale przynamniej brzuszek nie bedzie bolal jak sie odbączy;))
Podziękowania: yoozia

10 lata 2 tygodni temu - 10 lata 2 tygodni temu #949869 przez toffik1984
moja Zocha zjada od 90-120 co okolo 3, 3.5 h a w nocy okolo 22 180 i to jej wystarczy na okolo 5-6 h.... Moja polozna mowila ze tak bedzie ze w dzien je czesciej zeby nocki przesypiala :) i tak wlasnie robi..... tak to z nami jest :P
a tu cos ognosnie facetow i dzieci ;)
www.facebook.com/video.php?v=875500499146233&fref=nf
Podziękowania: malvi, Marza

10 lata 2 tygodni temu #949881 przez malvi
Dziewczyny ale się wqrwiłam! Miał być dzisiaj u mnie kurier z prezentem dla mojej mamy i nie było go.... Wchodzę teraz na maila, a tam status "paczka niedostarczona - odbiorca nieobecny".... NO żesz QRWA ja byłam dziś cały dzień w domu :/ i nikogo nie było! Napisałam im skargę do GLS, bo sobie w ch... lecą chyba :angry: :angry:

Toffik przecudny filmik, aż się wzruszyłam....

10 lata 2 tygodni temu #949883 przez Marza
Super filmik !

Malvi jakie dziady! Pewnie się im nie chciało podjechać i nakłamali! A i najlepszego dla Krzysia! Trzy wspólne miesiące za Wami! :kiss: Ucałuj skarbeczka :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka