BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #950352 przez Marza
A! Jeszcze życzę powodzenia dziewczynom starającym się o drugiego dzidziusia ! Poważny i odważny krok ! Trzymam kciuki :)

Aneta ja mam tak samo, mały śpi to szybko wszystko robię zamiast się położyć, a jak już się położę to albo mały się budzi albo nie mogę nawet przysnąć :pinch:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Yoozia dzięki za radę, bo to w sumie Twoja zasługa :D za jutrzejsze szczepienie kciuki i powodzenia!

pauletta to mąż jednak się skruszył i się zgodził czy robisz to wbrew niemu?

Minnie przykra sprawa z tym karmieniem... Ja ci nie doradzę, bo akurat nie miałam nawet okazji raz porządnie nakarmić piersią, ale liczę, że dziewczyny dobrze Ci doradzą. Ale tak to jest z butli leci szybciej i mniej się dziecko musi wysilać, a z cyca musi porządnie ssać. Jednak mamusie karmią i tak i tak i dziecko ładnie je i z piersi i z butelki :)
Edit: Tak mi teraz na myśl przyszło... Nie ma pleśniawki?
Podziękowania: yoozia, Aneta_78

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #950381 przez minnie90
marza - sprawdzałam buzię i ma czystą...

10 lata 1 tydzień temu #950382 przez minnie90
popycham

10 lata 1 tydzień temu #950387 przez pauletta
Marza oboje wbrew sobie tak naprawde. :-) tylko ze wzgl Mai.
Ale nie przyjda tesc pracuje.
No bede pytac jesCze w weekend czy tesciowa przyjdzie.

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #950403 przez Marza
Minnie to nie mam pojęcia :(

Pauletta no podziwiam Cię dziewczyno :) Byłaś u nich z małą?

10 lata 1 tydzień temu #950417 przez pauletta
Nie. Powiedzialam ze spi w aucie a po 2 jest przed szcZepieniem to nie chce jej narazac na infekcje :evil:

10 lata 1 tydzień temu - 10 lata 1 tydzień temu #950420 przez yoozia
Pauletta,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Marza, nie dziekuje, zeby nie zapeszyc... ale mam nerwy na sama mysl jak to bedzie :(

10 lata 1 tydzień temu #950435 przez pauletta
Yoozia, dokladnie.

10 lata 1 tydzień temu #950442 przez inez 83
Witam, jestem tegoroczną październikówką, czytam Was od jakiegoś czasu jednak nigdy nie miałam odwagi napisac :blush:
Toffik mi lekarz powiedział, że po cesarce trzeba odczekac minimum rok, aby planowac następną ciążę. Skonsultuj to może jeszcze ze swoim lekarzem.

Przepraszam, że się wtrącam,

10 lata 1 tydzień temu - 9 lata 7 miesiąc temu #950452 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Podziękowania: yoozia

10 lata 1 tydzień temu #950467 przez Marza
Pauletta sprytnie :D No, ale za odwagę to medal :d mało, że nie Twoja wina to jeszcze się tak zachowałaś. Faktycznie głupio by było jakby nie przyszli...

Yoozia spokojnie :kiss: raz dwa to pójdzie !

Inez udzielaj się ! Nie ma się czego bać :) Napisz coś o sobie i swoim maleństwie :)

Aneta właśnie tak jak piszesz krępująca jak cholera no, ale już wole sama z M zjeść kolację Wigilijną niż patrzeć

No mamusie chyba faktycznie są czymś konkretnym zajęte, że ani chwili czasu na forum nie mają :D
Podziękowania: yoozia, Aneta_78

10 lata 1 tydzień temu - 9 lata 7 miesiąc temu #950475 przez Aneta_78
..

10 lata 1 tydzień temu #950477 przez malvi
Wybaczcie, ale ja jakoś ostatnio nie mam nastroju, żeby pisać, choć czytam cały czas.....

10 lata 1 tydzień temu - 9 lata 7 miesiąc temu #950478 przez Aneta_78
..

10 lata 1 tydzień temu #950483 przez Caroina
Podziękowania :) Bardzo mi ulżyło po ostatniej wizycie i jakoś bardziej zaczęłam się cieszyć macierzyństwem. Do tej pory to tak troche jak siedzenie na bombie. Strach, że w każdej chwili możemy wylądować w szpitalu…teraz jestem już dobrej myśli.

Aneczka U nas Bebiko
Świetnie, że Twoja mała coraz dłużej sypia, oby tak dalej. U nas też szał od tygodnia. Jak M wrócił i mamusia poprosiła córeczkę, żeby pospała do rana, też byłam w szoku jak obudziła mnie po 5 rano (ponad 6h snu). Zdziwienie moje ogromne przede wszystkim dlatego, że nie zrobiła mi na przekór :D potem jeszcze zdarzało się spanie po 5h więc i tak super.

Gorzej z mleczkiem bo ubywało porcji, które wypijała przez noc i wcale nie nadrabiała w dzien. Do tego wypijała tylko po 90ml. Zaczęłam jej robić 120ml niestety często sporo zostawało. Dopiero dziś wróciła do formy :) teraz do spania nie dość, że wypiła 120ml to jeszcze musiałam 30ml dorobić :D

Anetka Mam tak samo, nawet jak zdażyło się, że próbowałam się przespać przez dzień to nie wychodziło mi. Dopiero jak mała zaczynała się budzić mnie łamało więc bez sensu było się kłaść. Teraz po po prostu delektuje się tym wolnym czasem

Pauletta

Marza

Malvi Co się dzieje, że nie masz nastroju?

Też już zmykam spać. Moi padli, a Nadia od poprzedniej nocy wymiotuje i na wieczór przyplątała się jeszcze gorączka więc noc może być długa.

Dobranoc

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka