BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 1 dzień temu - 10 lata 1 dzień temu #952033 przez Ania86
cześć Kochane,
Czytam Was ale jakoś brak czasu żeby napisać.... Mała w dzień mi bardzo mało śpi, wczoraj np chyba tylko 2 godziny za to w nocy (odpukać w niemalowane) budzi się 2-3 zje i zasypia od razu i potem czasem o 5 i o 7. Mamy za sobą drugie szczepienia a po Nowym Roku druga dawka pneumo... ważymy 5,5 kg :) Co poza tym atmosfery świąt nie czuję jak piszą Anetka i Caroina chyba przez tą pogodę, brak czasu... ale cieszę się że będziemy w trójkę w końcu tak rodzinnie :) My prezenty robimy tylko sobie nawzajem z M i dzieciakom brata męża, dla mojego kupiłam koszulkę, koszulę i pasek do spodni ;) a Julce szczeniaczka uczniaczka ;)
A i zapomniała bym...też mamy problemy z kupą... nie robi po 4 dni :/ ostatnio podałam już czopek ale dobrze że Anetka napisałaś bo dałam jej cały a nie 1/4 :blush: ale prawie cały
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

karmie ją tylko moim mlekiem i nie wiem czy to normalne, do tej pory to robiła 2 razy dziennie

Caroinka, my też planujemy coś z wiosny ruszyć choć to tylko będzie brama (musimy mieć wjazd) i projekt (będzie drogi bo to trzeba indywidualny :/ i zobaczymy jak zostanie kasy...

Jagodzia, co u Was?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 dzień temu #952051 przez minnie90
Mamy karmiące piersią: pierwsze posiłki inne niż pierś, czy też deserki będziecie podawały dopiero po 6 m-cach czy już od 4 m-ca? Jeśli po 4-tym to zamiast piersi o danej porze czy jako dodatkowy posiłek?

10 lata 1 dzień temu #952052 przez minnie90

10 lata 1 dzień temu #952058 przez malvi
Minnie daję zawsze 1 czopek 1g (czerwone opakowanie) i zawsze było ok :) Ale to jak już bardzo długo kupki nie ma albo Krzynia męczy brzuszek i się pręży ;)
Ja planuję popróbować Krzyniowi z jedzonkiem od 4 m-ca :) Dostaniemy od Mikołaja-babci krzesełko do karmienia :)

Anetka mi też kręgosłup siada, także będziemy kombinować dalej z wiązaniem chusty jak M wróci :)

Caroina no to pięknie spała, Krzysiowi się tak zdarzyło ze 3 razy jak do tej pory :P A tak to zazwyczaj spanie 23-6 a później dosypianie jeszcze od 7 do 9.30 ;)
Ja mamie kupiłam chlebak, a tacie matę do masażu pleców :D

Ania ja też mam dla Krzynia Uczniaczka :) Ja zawsze daję cały czopek i jest ok :P

Jak na razie nic jeszcze nie posprzątałam dziś, tylko bieżące rzeczy typu zmywanie, pranie itd.
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 1 dzień temu - 9 lata 7 miesiąc temu #952060 przez Aneta_78
:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 1 dzień temu - 9 lata 7 miesiąc temu #952061 przez Aneta_78
:-)

Podziękowania: Ania86

10 lata 1 dzień temu #952063 przez Ania86
Anetka, super :) Nie mogę się doczekac aż z Julką będziemy tak "rzeźbić".

10 lata 23 godzin temu - 10 lata 23 godzin temu #952071 przez pauletta
U mnie dzis srednia noc niestety :O
Teraz niunia mi usnela. Zas sie obudzi po 3 h i spanie bedzie o polnocy ehhh

Bylam u spowiedzi :-). Teraz musze byc grzeczna :-)

Minnie to u Ciebie z czopkiem jak u mnie z rumiankiem. Juz mialam parzyc a tu qpa :-) :-)

Anetka super rzezby.

Ja mam problem co kupic mezowi na ur. Ma w styczniu...

A co do jedzonka, nie zastanawialam sie jeszcze kiedy wprowadze jedzonko

10 lata 22 godzin temu #952082 przez minnie90
Anetka - no piękne rzeźby ;) ja też się nie mogę doczekać jak będę piekła ciasteczka z Wiki i inne pyszności:)

Malvi - a w takim krzesełku to od kiedy można sadzać dzieci?? No bo w 4 m-cu to dziecko chyba jeszcze nie siedzi?? czy coś przegapiłam?? My też planujemy zakup takiego krzesełka, ale myślałam że to na później jest :)

10 lata 21 godzin temu - 10 lata 21 godzin temu #952088 przez yoozia
Ja zyje jakby cos ;)
Nie mialam ostatnio glowy, zeby cos pisac, ale czytam was.
Z malutka wydaje mi sie, ze jest troszke lepiej, tzn po kapieli dalej jest placz, ale juz nie taki paniczny i udaje mi sie ja uspokoic. Tak bylo w weekend jak maz ja ze mna kapal, a jak bedzie dzisiaj to sie okaze...

Aneta, fajne rzezby :P my wczoraj tez pieklismy ciastka, bo te sprzed tygodnia oczywiscie poszly w kosmos :whistle:
To namiastka:

I twory mojego meza :whistle:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 19 godzin temu #952110 przez Caroina
Munkki To M musiał być bardzo grzeczny, że aż tyle prezentów dostanie ;)
Dzieki za pomysły.

Ania Od czegoś trzeba zacząć. Najważniejsze, że macie własną działke. Jeszcze troche cierpliwości i będziecie mieć własny dom.
Nasze księżniczki ważą podobnie :)

Aneta i Yoozia Smakowicie, tak pięknie Wam wyszły te ciastka, że aż żal będzie zjeść

Yoozia Piękna gwiazdeczka :)

Minnie Mam książkę w której jest wszystko o karmieniu dziecka do 1roku życia łacznie z przepisami. Jest tam m.in., od czego zacząć rozszerzanie diety maluszka (przy mleku mm od 4mies., przy kp. od 5mies.)
Krzesełko do karmienia nadaje się jak dziecko już samodzielnie siedzi czyli od ok 6mies.
Podziękowania: yoozia, Aneta_78

10 lata 17 godzin temu - 9 lata 7 miesiąc temu #952139 przez Aneta_78
..

Podziękowania: yoozia

10 lata 17 godzin temu - 10 lata 17 godzin temu #952145 przez Caroina
Aneta Co do budowy to dam rade i nie będę narzekać bo marze o dodatkowej przestrzeni i przede wszystkim o pokoju dla dziewczynek, żeby tam przenieść księzniczki + cały ten bałagan zabawkowy. Co za tym idzie - mieć własną sypialnie :woohoo:
Milenka dziś stosunkowo mniej niż zwykle spała w ciągu dnia. Ale nie martw się, bez względu na to czy przesypiała cały dzień czy nie, noc jest nocą i wtedy śpi (choć czasem ta noc zaczyna się u niej dopiero po 1) Puki co nadal nie śpi. Więc jeśli Jaś zazwyczaj przesypia Ci noce to bez stresu :)

10 lata 16 godzin temu - 9 lata 7 miesiąc temu #952149 przez Aneta_78
..

10 lata 16 godzin temu #952150 przez yoozia
Anetka, ja jestem jeszcze gorszym leniem. butle gotuje srednio raz na 2 tygodnie, a tak to myje je pod biezaca goraca woda. z tym ze u mnie goraca z kranu, to jak wrzatek. generalnie mam wielka miske, w ktora pakuje wszystkie butle z calego dnia lub nocy, porozkladane na czynniki pierwsze, wlewam troche plynu i zalewam ta goraca woda. myje od razu i musze to robic w gumowych rekawicach, bo inaczej parzy :P mysle, ze gotowanie butli po kazdym uzyciu jest lekka przesada. tzn jak ktos lubi i ma na to czas, to ok, ale nie dajmy sie zwariowac ;)

Moja dzisiaj nieduzo spala w dzien, ale wczoraj przespala, a noc byla super. karmienie jak zawsze o 2, 7 i spala jeszcze do 11 :P

a kapiel dzisiaj byla spoko, ale przy ubieraniu zaczela mi plakac. wzielam ja z przewijaka i tak glosno beknela mi do ucha, ze az skoczylam :D czasem tak ma, ze caly dzien slabo odbija po karmieniu albo nawet wcale i w koncu jak jej sie uzbiera, to beknie jak stary chlop :blink: wasze maluchy tez tak maja?
aha i po tym mega beku koniec placzu i usnela :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka