BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #952152 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Podziękowania: yoozia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #952153 przez yoozia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #952154 przez yoozia
Popycham...

Aneta, u mnie z myciem szyjki tez smieszna sprawa. musze sie czasem nagimnastykowac, zeby odchylila glowke do tylu i wtedy moge umyc te zakamarki :P

i podziwiam kobietki, ktore za kazdym razem gotuja butle, bo mi
1) brakloby czasu
2) nie chcialoby sie :P

jak gotuje raz na te 2 tygodnie, to i tak mam z tym zabawe, bo mamy strasznie twarda wode, okropny kamien po wygotowaniu jest na butlach, smoczkach itd. wiec po wygotowaniu i wysuszeniu musze je jeszcze mega dokladnie wycierac, bo sa brzydkie, biale, matowe i szorstke od kamienia wiec mycie w biezacej wodzie jest duzo szybsze i wygodniejsze, bo kamien wtedy nie osiada.

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #952155 przez Aneta_78
..

10 lata 3 miesiąc temu #952157 przez yoozia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

tez sie zastanawiam czemu jeszcze nie spie :whistle: ale musze jeszcze pomyc butle, naczynia i siebie :P
wlasnie... ile butelek uzywacie? bo ja 8 i na poczatku myslalam, ze chyba jestem nienormalna, ale teraz widze, ze to mega wygodne, bo starczaja mi na cala dobe :cheer:

10 lata 3 miesiąc temu #952158 przez Caroina
Aneta Nam się tak już wiele razy zdarzyło i zawsze przesypiała noc. Tak więc korzystaj :)
utelki wyparzam po każdym umyciu ale to ze względu na to, że mam sterylizator więc to zadna robota. Gdybym miała bawić się w gotowanie w garnku lub nawet alewanie wrzątkirm to pewnie też bym odpuszczała :)
Kosze kupiliśmy do kuchni na szafki bo wiecznie tam wszystko gromadzimy i tworzy się bałagan. Mam już 4, musze dokupić jeszcze kolejne 4szt i będzie komplet.
jysk.pl/przechowywanie/kosze-itp/przecho...-sz29xd35xw22cm-braz

Yoozia Dobrze, że nocki już udane. Oby więcej Ci się już nie przestawiła na nocne niespanie.
Moja też tak potrafi beknąć :lol:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #952161 przez Caroina
Czemu ja nie śpie...aaa bo bujam Milenke w nadzieji, że już porządnie zaśnie i nie obudzi się jak ją przełoże do łóżeczka.

Yoozia Używam 6 butelek i tak raz na dobę jak już wszystkie zużyte, myje je, wyparzam i napełniam każdą 120ml przegotowanej wody. Potem układam kolejkę do podgrzewacza i tylko przekładam butelki.
Fajna sprawa i polecam dozowniki do mleka. Każdy wypełniam 4 miarkami mm i gotowe. Jak mała obudzi się w nocy to tylko wykładam butelke z podgrzewacza, po omacku wsypuje odmierzoną wcześniej ilość mleka i gotowe :) Wersja dla wygodnych i leniwych jak ja :lol:

10 lata 3 miesiąc temu #952166 przez malvi
Ale popisałyście wieczorem :P

Ja chciałam oznajmić że wczoraj wrócił M, taki mi zrobił prezent :D

10 lata 3 miesiąc temu #952168 przez yoozia
Caroina, to mamy taki sam system :D u mnie wyglada to podobnie. male butelki (4) napelniam woda do 90 ml (bo w dzien zazwyczaj zjada mi stowke), a duze (4) napelniam do 120, bo w nocy albo jak ma nawet w dzien dluuuga przerwe w jedzeniu to zjada wiecej. i tez kolejeczka ustawiona kolo podgrzewacza, ktory smiga 24/7 i tylko przekladam butle. tez mam dozownik na mleko, ale uzywam go tylko na wyjscia, a w domu sypie z puchy :P jeszcze apropos wody, z ktora jak pisalam mamy masakre, bo jest straszny kamien, to nie wiem czy dobrze robie, ale najpierw gotuje caly czajnik, jak wystygnie to przelewam do dzbanka z filtrem i z ta woda mieszam mleko. nie wiem czy to jest ok, nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat. robie tak praktycznie od poczatku i nic sie nie dzieje wiec mam nadzieje, ze nie popelniam jakiegos faux pas :unsure:

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #952172 przez Aneta_78
..

10 lata 3 miesiąc temu #952173 przez malvi
Anetka ja :) Krzyś w sumie nadal śpi. A jak wam w nocy pisałam to przebudziłam się sama :D

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #952174 przez Aneta_78
..

Podziękowania: malvi

10 lata 3 miesiąc temu #952177 przez munkki
dzien dobry,
u nas pobudka o 4, a potem od 6 stekanie i Staszek walczacy z kupami... o 7 karmienie i chwile po tym pogrom w pieluszce, poza pielusza i wszedzie w ogole;) dopiero to ogarnalam, Maly w lezaczku, puszczona zmywarka (zobaczymy czy sie uda:P) a ja sniadanko (maz mi zostawil przed wyjsciem do pracy... milunio...) i kawa.. :)
martwi mnie tylko to ze synek ma czkawke wiec zasniecie malo mozliwe.... jak sobie radzicie z czkawka?

10 lata 3 miesiąc temu #952190 przez aneczka25
Hej;-) u nas tradycyjnie sen od 21 do 5 a później do 8. Potem marudzenie i o 9 butla i teraz spi ale tylko na mnie. W ogóle powiem wam że to męczące jak ona nie spi w dzień( tylko na spacerze) bo wieczorem jest tak marudna że tylko ja potrafie ja uspokic!
Aneta ja sterylizuje raz dziennie. Tak to myje w płynie do butelek.

10 lata 3 miesiąc temu #952200 przez minnie90
Anetka - wiszą, wiszą:) taka mała rodzinna galeria:)

Dziewczyny czy Wasze dzieci odkryły już swoje rączki?? Tzn próbują świadomie coś złapać?? dotknąć? Bo u nas jak na razie to nic :/ Jak włożę Wiki coś do rączki to trzyma, ale po chwili puszcza.

W ogóle dalej "suszycie" czy tez "odkurzacie" dzieci?? Moja Wiki to w dzień spi albo przy odkurzaczu albo przy suszarce z youtuba. Jedynie po spacerze spi bez szumu no i w nocy...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka