- Otrzymane podziękowania: 48
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
Anetka co do reguł to u nas jest jedna...że mała zasypia między 20.30 a 22 i śpi do 4 czy 5 a reszta to w cały świat!
Zmieniłam mleko na Bebilon Pepti-zobaczymy
Mała śpi tylko na spacerach-w domu non stop ryk
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- edyta88
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 6
u nas nocka w miare młody usnął o 10 i spał do 3 na śpiocha jedzonko i spał do 7.30 więc nawet jestem wyspana
Aneczka25 twoja malutka ma skazę bo gdzieś mi uciekło albo nie doczytałam....jeśli tak to współczuję i doskonale rozumiem mój Fifi nawet na spacerach się drze w przeciwieństwie do twojej ,ostatnio baba w sklepie "może głodny?" chciałabym żeby to był jedynie głód....
Napisz czy niunia pije ten Bebilon bo ponoć strasznie śmierdzi i jest gorzki????
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
malvi uwielbiam cię
- kacha
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 96
U nas wczoraj była kłótnia z M z krzykami, zakończona moim najpierw, a jego potem wyjściem na dwór, żeby ochłonąć. Poszło o jego rower stacjonarny, o który się obijam, a na którym on nie jeździ. Zaproponowałam wyniesienie go do piwnicy. I on, że nie, ja tak i poszło. Skończyło się KOMPLETNYM przemeblowaniem mieszkania. Walczyliśmy do północy i jest ok, tylko moje porządki diabli wzięli, bo żeby szafy przenieść musieliśmy je wypróżnić. Rower zostaje z nami.
A dziś mam zjazd jakiś energetyczny, tak jak Ty, Aneta wczoraj., Byłam na krótkim spacerku z Dusią. Pada i podle jest ogólnie. Teraz nie chce mi się wyjść z łóżka. Najgorsze, że czuję się jakoś tak migrenowo obolała - światło mi przeszkadza i w oczach mi migoce.
- aika
- Wylogowany
- gaworzenie
- Szczęśliwa przyszła mama
- Otrzymane podziękowania: 2
Dawno sie nie odzywałam, duzo obowiazków.
Edyta i Aneczka mój kuba od 3 tyg pije bebilon pepti. Wczesniej karmiłam go piersią i tak samo ryk był cały dzień nie mógł spac bolał go brzuszek preżył sie no masakra to była co prawda nie ma skazy białakowej ale nietolarancje pokarmową na moje mleko.
Lekarz mi powiedział ze 4 -5 butelek i powinno być lepiej.
i tak było po 4 karmieniu dziecko anioł spał a gdy sie obudził do spokojny nie marudny usmiechniety.
To mleko wcale nie jest takie złe na początku troche mi śmierdziało ale teraz lubie jego zapach a smak wcale nie taki zły. czasem wypijam jak zostawi w końcu to same witaminki he he
Polecam u nas było o niebo lepiej i nocki przespane je o 20, 2 i 5. i najwazniejsze ze dziecko sie nie męczy co prawda ubolewałam ze juz go nie karmie ale jego samopoczucie najważniejsze juz nie cierpi tylko zadowolny rozesmiany dzidzius.
Dostajemy rp na 6 mlek ze zniżka 30% i wychodzi nam za 17 zł puszka 450g takze lepiej finansowo jak każde inne mleko mm.
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Aneczka Ja tak miałam z Nadią. Jedyny sposób, żeby się przespała w dzień to spacer. Całe szczęście była wiosna więc śmigałam z nią non stop na spacerki. Ile km się wtedy nadeptałam, a teraz uprawiam kanaping
Kacha Ale z Was uparciuchy Najważniejsze, że doszliście do porozumienia.
U nas noc na szczęście przespała z 2 pobudkami na mleko. Obudziła się o 8 i znów spi gdzieś od godzinki. M zabrał Nadie więc chwila relaksu
- minnie90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 40
Noc za to co 3 godz pobudka i to mimo planu karmienia wg nelki tym razem nie pomogło:/
Dziewczyny poradzcie co używacie do kąpieli i po?? Dotychczas kąpaliśmy w Oliatum więc nie wymaga to oliwkowania, smarowania itd... Teraz kupiłam z Nivei płyn i szampon 2w1 i się zastanawiam czym smarować po kąpieli?? Jonhson słyszałam że często uczula. Coś polecacie??
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Ponoć oliwkuje się tylko na początku więc teraz wystarczy jakiś balsam
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- kacha
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 96
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Ale po wczorajszym ważeniu wiem że przybiera dużo więc będę próbować odzwyczajać od tego nocnego karmienia.
Munnki ty pytałaś o noszenie na rękach? U nas sytuacja się poprawiła i nie musimy już tyle dźwigać. Zazwyczaj biorę na ręce jak marudzenie powoli przechodzi w złość ale staram się uspokoić i na nowo odkładam. Chyba że wiem że marudzenie lub płacz związany jest z głodem albo zmęczeniem wtedy nie ma że boli trzeba nosić na rękach
Neonatolog w szpitalu mówił nam że najlepiej używać jak najmniej kosmetyków. My kąpiemy w zwykłym mydełku bambino i co parę dni smaruje emolium. Nie używamy oliwki bo wysusza skórę i z krememu do buźki też już rezygnuję bo wychodzą nam krostki.
Noc po szczepieniu ok. Jak zasneła o 20 to do 3 pospała przed 6 się pokręciła bo bąki ją męczyły ale do 7.30 jeszcze pospała. Dzisiaj ma lekko podwyższoną temp ale to dobry znak, że organizm walczy.
Ale żeby nie było mi za dobrze po 6 obudziła się Zosia i najpierw chciała syrop bo ma kaszelek, potem mleko a za trzecim razem jak mnie zawołała oznajmiła że już nie niechce spać ostatnio więcej zamieszanie mamy z nią niż z Marysią... I ten cudowny bunt dwulatka! Ubieram ją rano bo poszła dzisiaj na wigilię do przedszkola i najpierw afera bo jej się sukienka nie podoba, odpuściłam. Latała po domu w bluzce i rajstopach. Jak się myła bez słowa zakładam jej tą samą sukienkę i radośnie mi oznajmia: o jaką mam ładną sukienkę! Idzie zwariować :-D
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna