BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 dni temu #951479 przez aneczka25
hej kobitki,
Anetka co do reguł to u nas jest jedna...że mała zasypia między 20.30 a 22 i śpi do 4 czy 5 a reszta to w cały świat! :angry:
Zmieniłam mleko na Bebilon Pepti-zobaczymy
Mała śpi tylko na spacerach-w domu non stop ryk

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 dni temu #951493 przez edyta88
hej Mamuśki :)
u nas nocka w miare młody usnął o 10 i spał do 3 na śpiocha jedzonko i spał do 7.30 więc nawet jestem wyspana :)
Aneczka25 twoja malutka ma skazę bo gdzieś mi uciekło albo nie doczytałam....jeśli tak to współczuję i doskonale rozumiem mój Fifi nawet na spacerach się drze w przeciwieństwie do twojej ,ostatnio baba w sklepie "może głodny?" :angry: chciałabym żeby to był jedynie głód....
Napisz czy niunia pije ten Bebilon bo ponoć strasznie śmierdzi i jest gorzki????

10 lata 4 dni temu #951496 przez malvi
Aneczka nie kłam znów, przecież Niunia jest taka grzeczna! :D

10 lata 4 dni temu #951532 przez aneczka25
edyta tak nam sugerowano bo ma suche miejsca za uszkami i na brwiach i przy jedzeniu niefajnie wiec zmieniliśmy-zobaczymy-jak nic nie da to wrócimy do starego,
malvi uwielbiam cię :laugh:

10 lata 4 dni temu #951542 przez kacha
Hej hej...
U nas wczoraj była kłótnia z M z krzykami, zakończona moim najpierw, a jego potem wyjściem na dwór, żeby ochłonąć. Poszło o jego rower stacjonarny, o który się obijam, a na którym on nie jeździ. Zaproponowałam wyniesienie go do piwnicy. I on, że nie, ja tak i poszło. Skończyło się KOMPLETNYM przemeblowaniem mieszkania. Walczyliśmy do północy i jest ok, tylko moje porządki diabli wzięli, bo żeby szafy przenieść musieliśmy je wypróżnić. Rower zostaje z nami.

A dziś mam zjazd jakiś energetyczny, tak jak Ty, Aneta wczoraj., Byłam na krótkim spacerku z Dusią. Pada i podle jest ogólnie. Teraz nie chce mi się wyjść z łóżka. Najgorsze, że czuję się jakoś tak migrenowo obolała - światło mi przeszkadza i w oczach mi migoce.

10 lata 4 dni temu #951544 przez aika
hej hej
Dawno sie nie odzywałam, duzo obowiazków.
Edyta i Aneczka mój kuba od 3 tyg pije bebilon pepti. Wczesniej karmiłam go piersią i tak samo ryk był cały dzień nie mógł spac bolał go brzuszek preżył sie no masakra to była co prawda nie ma skazy białakowej ale nietolarancje pokarmową na moje mleko.
Lekarz mi powiedział ze 4 -5 butelek i powinno być lepiej.
i tak było po 4 karmieniu dziecko anioł spał a gdy sie obudził do spokojny nie marudny usmiechniety.
To mleko wcale nie jest takie złe na początku troche mi śmierdziało ale teraz lubie jego zapach a smak wcale nie taki zły. czasem wypijam jak zostawi w końcu to same witaminki :laugh: :laugh: :laugh: he he
Polecam u nas było o niebo lepiej i nocki przespane je o 20, 2 i 5. i najwazniejsze ze dziecko sie nie męczy co prawda ubolewałam ze juz go nie karmie ale jego samopoczucie najważniejsze juz nie cierpi tylko zadowolny rozesmiany dzidzius.
Dostajemy rp na 6 mlek ze zniżka 30% i wychodzi nam za 17 zł puszka 450g :) takze lepiej finansowo jak każde inne mleko mm.

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #951561 przez Caroina
Aneta Też mnie to dobija. Ciekawe ile czasu trzeba, żeby to wszystko się unormowało bo jak widać u każdego inaczej.

Aneczka Ja tak miałam z Nadią. Jedyny sposób, żeby się przespała w dzień to spacer. Całe szczęście była wiosna więc śmigałam z nią non stop na spacerki. Ile km się wtedy nadeptałam, a teraz uprawiam kanaping :blink:

Kacha Ale z Was uparciuchy ;) Najważniejsze, że doszliście do porozumienia.

U nas noc na szczęście przespała z 2 pobudkami na mleko. Obudziła się o 8 i znów spi gdzieś od godzinki. M zabrał Nadie więc chwila relaksu :)

10 lata 3 dni temu #951562 przez minnie90
Wiktoria była wczoraj taka marudna bez spacerku, ze w końcu o 16 ubrałyśmy się i wyszły na spacer i spała grzecznie do 19. Także u nas spacer obowiązkowo codziennie musi być. :)
Noc za to co 3 godz pobudka i to mimo planu karmienia wg nelki tym razem nie pomogło:/

Dziewczyny poradzcie co używacie do kąpieli i po?? Dotychczas kąpaliśmy w Oliatum więc nie wymaga to oliwkowania, smarowania itd... Teraz kupiłam z Nivei płyn i szampon 2w1 i się zastanawiam czym smarować po kąpieli?? Jonhson słyszałam że często uczula. Coś polecacie??

10 lata 3 dni temu #951566 przez Caroina
Minnie Też używam ten płyn z nivei 2w1. Po kąpieli smaruje balsamem Nivea.
Ponoć oliwkuje się tylko na początku więc teraz wystarczy jakiś balsam

10 lata 3 dni temu #951570 przez malvi
Minnie my używamy Babydream 2w1 a po kąpieli balsam Johnsona na dobranoc :)

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #951572 przez pauletta
Usmiech do mamy :-)
Załączniki:

10 lata 3 dni temu #951577 przez kacha
Pauletta- Duśka też strzela takie uśmiechy z jęzorem a ja wtedy jestem nieprzytomna z radochy :-)

10 lata 3 dni temu #951578 przez pauletta
Kacha oj tak kochana :-) cudowne to jest :-)

10 lata 3 dni temu #951587 przez nelka
Minniemiałam ci wczoraj pisać że jestem rozczarowana bo nakarmiłam przed wczoraj przed i po kąpieli i miałam dwie pobudki. Więc papuguje po Anetce i jedyna reguła to brak reguł.
Ale po wczorajszym ważeniu wiem że przybiera dużo więc będę próbować odzwyczajać od tego nocnego karmienia.

Munnki ty pytałaś o noszenie na rękach? U nas sytuacja się poprawiła i nie musimy już tyle dźwigać. Zazwyczaj biorę na ręce jak marudzenie powoli przechodzi w złość ale staram się uspokoić i na nowo odkładam. Chyba że wiem że marudzenie lub płacz związany jest z głodem albo zmęczeniem wtedy nie ma że boli trzeba nosić na rękach :-(

Neonatolog w szpitalu mówił nam że najlepiej używać jak najmniej kosmetyków. My kąpiemy w zwykłym mydełku bambino i co parę dni smaruje emolium. Nie używamy oliwki bo wysusza skórę i z krememu do buźki też już rezygnuję bo wychodzą nam krostki.

Noc po szczepieniu ok. Jak zasneła o 20 to do 3 pospała przed 6 się pokręciła bo bąki ją męczyły ale do 7.30 jeszcze pospała. Dzisiaj ma lekko podwyższoną temp ale to dobry znak, że organizm walczy.
Ale żeby nie było mi za dobrze po 6 obudziła się Zosia i najpierw chciała syrop bo ma kaszelek, potem mleko a za trzecim razem jak mnie zawołała oznajmiła że już nie niechce spać :-( ostatnio więcej zamieszanie mamy z nią niż z Marysią... I ten cudowny bunt dwulatka! Ubieram ją rano bo poszła dzisiaj na wigilię do przedszkola i najpierw afera bo jej się sukienka nie podoba, odpuściłam. Latała po domu w bluzce i rajstopach. Jak się myła bez słowa zakładam jej tą samą sukienkę i radośnie mi oznajmia: o jaką mam ładną sukienkę! Idzie zwariować :-D

10 lata 3 dni temu #951592 przez pauletta
Nelus bo kobieta zmienna jest :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka