BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #951000 przez yoozia
ufff nadrobilam was. ale napykalyscie dzisiaj :P

jak nocka? no wlasnie nocka ok. o 2 i 6 karmienie, potem do 9 jeszcze troche pospala, a o 10 maz polozyl ja kolo mnie i poszedl do salonu. chwilke sobie pogadalysmy i przysnelam. mala tez, ale po chwili obudzil mnie jej okropny placz i to nie byl zwykly placz. normalnie jakby sie czegos bala, oczy szeroko otwarte i nakierowane na sufit, rece rozlozone i sztywne, nogi tak samo. w dodatku trzesla sie jakos. to trwalo moze 20 sekund. zawolalam spanikowana meza i razem ja uspokajalismy. boze co ja przezylam :dry: juz chcialam jechac do szpitala, ale po chwili sie uspokoila i zasnela. zmartwilo mnie to strasznie, te napiete miesnie i drgawki? nawet nie wiem czy to byly drgawki. dziewczyny ja sie tyle naczytalam o skutkach ubocznych szczepien, ze nie wiem czy bede ja dalej szczepic. jestem zdruzgotana, caly dzien ja obserwuje, nie spuszczam z oka. troche poplakuje, marudzi, chwilke pospi i tak w kolko. goraczki nie bylo. boje sie, ze cos zlego moze sie stac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #951003 przez kacha
yoozia - spokojnie, skonsultuj to z lekarzem, być może coś jej się przyśniło po prostu.

Duśce coś na pysiu wyskoczyło, taki plamki czerwone na policzku i tylko z jednej strony. Nie wiem co to.

10 lata 3 miesiąc temu #951004 przez kacha

10 lata 3 miesiąc temu #951008 przez Caroina
Yoozia Może coś przeżywała i stąd takie zachowanie

Kacha Mojej też czasem wyskakują takie krostki zazwyczaj tam gdzie miała przytuloną pieluszkę

U mnie już zaczyna być świątecznie. Choinka przystrojona :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #951012 przez pauletta
Yoozia badz dobrej mysli. Moze to nie przez szczepienie.tak jak pisalam wczesniej Maja tez sie obudzila z placzem przedtem i to przerazliwym.
Moje dziecko rzadko placze dlatego tez/sie przerazilam.
Tez sie boje nocy i jutra i wogole.
400 stowy dzis zostawilismy :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu #951033 przez minnie90
Ale skrobałyście :woohoo:

Myśmy dziś też były na spacerku, spotkałam sąsiadkę i pochodziłyśmy z brzdącami 1,5 godz :woohoo: , a później zdążyłam jeszcze umyć resztę okien :) A teraz wróciłam z Leroy Merlin i kupiłam ramki ;) ale takie na ścianę robie sobie ścianę z zdjęciami:) M się oczywiście nagadał że po co mi tyle ramek, ze drogie ble...blee.ble.. :evil:

Nelka - to podobny plan jak u nas, tyle że my właśnie kąpiemy na głoda a potem je kolacyjkę... ale muszę spróbować twojego patentu bo nam się zwykle budzi w nocy co 3 godz.

10 lata 3 miesiąc temu #951034 przez pauletta
Zastanawiam sie nad tym chrapaniem Mai. Czytalam wlasnie ze to niedobrze :dry:

10 lata 3 miesiąc temu #951037 przez edyta88
witam Kochane!!! oj stęskniłam się za wami ale brakuje mi czasu żeby was poczytać nie wspominając o pisaniu :(
u nas dalej nie do śmiechu...ta zapyziała skaza męczy małęgo i nas przy okazji ...ciągłe płaczki Filipa a do tego ta pierdzielona dieta u mnie ...mam już dość!!! do tego M mnie tak wku*** że jeszcze chwila i wyśle go na banicje!!!! :evil:
Zuza anioł nie wspominając pomazania całej kanapy z ekoskóry długopisem bo biedactwo się nudziło :blink: jak to zobaczyłam -wrosłąm w ziemie
biedna ta moja niunia przez tego drania małego( przechrzciłam go i wołam na niego Gniewko- bardziej mi pasuje :lol: ) nie mam dla niej w ogóle czasu i mam straszne wyrzuty sumienia z tego powodu :(
Kacha i Toffik czapki z głów!!! ja już wiem więcej dzieci nie będzie! Zuza to był Aanioł w porównaniu do młodego
Dziewczyny dzieciaki przecudne!

10 lata 3 miesiąc temu #951040 przez edyta88
mam jeszcze dylemat związany z Wigilią bo jeśli mam się trzymać diety to mogę nawet nie siadać do stołu...i tak myślę żeby pójść po receptę na Bebilon Pepti i dawać go małemu przez parę dni po Wigilii żeby go nie wysypało i nic go nie bolało ale jednocześnie boję sie ze się oduczy doić cyca...co byście zrobiły na moim miejscu???

10 lata 3 miesiąc temu #951048 przez pauletta
Edytka poodciagaj sobie moze zapas. Ja sobie odciagne chociaz butle. Zeby nakarmic mala przed wigilia cycem a potem dac mleczko moje z butli.albo kupie woreczki do zamrazarki.

Wogole mamy kp co mozna jesc a co nie :ohmy:

10 lata 3 miesiąc temu #951052 przez malvi
Pauletta ja już pisałam, że jem wszystko. Wczoraj zjadłam kebaba i nic a nic Krzysiowi nie było i nie jest :) Oczywiście śmieciowe żarcie od święta, ale każdy jest przecież człowiekiem :P

Później was nadrobię, a na razie mam pytanie do chustowych mam - jakie wiązanie stosujecie? Bo mi to jakoś nie idzie z tą chustą... Albo jestem jakaś ciemna czy coś ale nie potrafię tego dobrze zawiązać :blink:

10 lata 3 miesiąc temu #951059 przez pauletta
Malvi mam jezor po dupe :woohoo:
Podziękowania: malvi

10 lata 3 miesiąc temu #951060 przez edyta88
oj Malvi zazdroszczę wam że możesz wszystko jeść i spokój ja ostatnio mielonego (jajko dodałam) i na drugi dzień armagedon! mały cały zsypany strupy na brwiach i uszach a ryk taki jakbym go co najmniej ze skóry obdzierała :(
Pauletta myślałam żeby odciągnąć ale mały ostatnio wisi dosłownie na cycu i nie bede miała na tyle żeby wystarczyło a jak dzisiaj mi położna oznajmiła że alergeny w mleku utrzymują sie nawet do 2 tyg to mnie rozwaliło...

10 lata 3 miesiąc temu #951061 przez kacha
Malwi - ja wiązałam kieszonkę.

10 lata 3 miesiąc temu #951064 przez malvi
Edyta to współczuję Ci kochana :( Może jak będzie starszy to się unormuje :kiss:

W ogóle mam pytanie do mam KP - do kiedy zamierzacie karmić? Ja bym chciała tak do roku, o ile Krzysztof zechce ;)

Kacha - dzięki :) A jak Ci szło to wiązanie? Bo z tego co pamiętam to już nie możesz Dusi nosić ze względu na bioderka.... Kieszonka dla mnie o wiele łatwiejsza niż podwójny X, ale i tak wydaje mi się na tą chwilę niewykonalne zawiązać Krzysia bez niczyjej pomocy :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka