BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 6 dni temu - 9 lata 7 miesiąc temu #950896 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 dni temu #950899 przez munkki
mam jeszcze jeden sloik zupy od tescia ale pomyslalam ze zupe zjem wieczorem jak maz wroci...
normalnie nie mamy kiedy razem posiedziec i pogadac a przy jedzeniu zawsze jakos tak milej (o ile Staszek w tym czasie zabawia sie lwem i pingwinem z lezaczka;))

ech potworek sie obudzil ale jeszcze go bujam intensywnie z nadzieja ze ta drzemka okaze sie dluzsza niz 15 minut....

10 lata 6 dni temu - 10 lata 6 dni temu #950900 przez kacha
Aneta - jestem, nie piszę mgr. :huh:
A wieczór sylwestrowy w teatrze, bluzka ... Przytulanki potem? My z M. sobie w karty planujemy pograć, taki Sylwester :blush:
Poranek był ciężki, Dusia kwękała, w końcu ją z M wzięliśmy na zakupy. Był ryk, potem niespokojny sen. Ale i tak połaziliśmy sobie po sklepach 2 godź. I dostałam na święta sukienkę, włochaty sweterek i płaszczyk :P Cieszę się jak nie wiem co :woohoo:
Potem Duśka jednak usnęła głębiej to sobie w drzwiach otwartych stała a ja posprzątałam korytarz. Teraz znów kwęka.

Carolina - co to Nutriton?

Marza - teściowa wygrała, w końcu 7 lat młodsza ;)

10 lata 6 dni temu - 9 lata 7 miesiąc temu #950906 przez Aneta_78
a :-)

10 lata 6 dni temu - 10 lata 6 dni temu #950909 przez kacha
Aneczka Ja Dusi daję słaby koperek do picia prawie codziennie. Coopa różnie - raz na 1,5 doby średnio.

10 lata 6 dni temu #950912 przez kacha
Aneta - sukienkę ja wybrałam, sweter i płaszcz mąż mi przyniósł do przymierzalni a ja zaaprobowałam. A kiecka na ciążę się nada :)

10 lata 6 dni temu #950913 przez nelka
To mam minute dziesięć zanim moje czarownice się obudzą :-D jakieś dzisiaj marudne są, liczyłam na jakiś wypad popołudniu do sklepu ale M zaginął w akcji :-( więc w ramach relaksu poprasowałam a obiadu poszukałam w zamrażalce ;-)

U nas do picia tylko mleko, jak podaję wodę albo herbatke to weźmie pare łyków a jak się zorientuje że to nie mleko to na mnie krzyczy!

Marza a nie boisz się że takie całodniowe siedzenie w leżaczku źle wpłynie na kręgosłup i rozwój ruchowy? Najlepiej to chyba na płasko jak dziecko leży.
Jaki masz leżaczek? Ja to mam wyrzuty sumienia jak dłużej w nim siedzi ale taka pozycja jej bardzo pasuje bo lepiej wszystko widzi.
Gdzie jest Dotkawy ? Może ty masz wiedzę jak leżaczek się ma do prawidłowego rozwoju? Wkącu zajmujesz się rehabilitacją o ile dobrze pamiętam.

Aneta hehe i w domu i w pracy zarządzam ludźmi nawet jak tego niechcą ;-) Ja jak małe dzieci też lubię rutynę i czuję się wtedy bezpiecznie...

10 lata 6 dni temu - 9 lata 7 miesiąc temu #950914 przez Aneta_78
..

10 lata 6 dni temu #950921 przez Caroina
Aneta Nadia była grzecznym dzieckiem tylko potrzebowała mniej snu niż większość noworodków/dzieci w jej wieku. Milenka jest przegrzeczna bo prawie nie płacze i dużo śpi.
Czyli zakupy udane :) My też poszaleliśmy wczoraj ale niestety prezentów nadal nie mamy więc najgorsze przed Nami (bardzo nie lubie kupować prezentów i to nie że mi szkoda tylko wszystko wydaje mi się nietrafione. A na pytanie co chcecie odp. że nic)
Czasem stroje małą ale na ogół tak jak Ty zakładam jej to co najwygodniej :) wiedziałam, że tak będzie ale i tak nie mogłam się oprzeć :D
Świetny album. Ja trzymam na półce album Nadii (pusty w środku)
Mam takie włochate sweterki...wyglądam w nich jak pączuś teraz po ciąży. Kurcze przydało by się zrzucić te 10kg

Marza Dziewczyny dają czadu. Też miałam dużo do nadrobienia w czytaniu. Teraz będę się starała być na bieżąco. Jak znikne tzn. że nie nadążyłam :D
Ale nocka…pozazdrościć.

Munkki Mój M dużo lepiej gotuje ode mnie i całe szczęście prawie nie muszę się martwić o obiadki kiedy jest w domu…uff :)

Kacha Nutriton to zagęszczacz do mleka - kupuje się w aptece bez recepty

Co do zdjęć to ja do tej pory nie wywołałam żadnych nawet z Nadia i ostatnio wpadłam na pomysł cyfrowej ramki. Dla mnie chyba najwłaściwsza opcja :D Może sobie kupimy na Święta

Kurcze M był po zaświadczenie do becikowego. Co za poje…

Zaraz biore się za choinke na poprawe humoru :)

10 lata 6 dni temu - 10 lata 6 dni temu #950923 przez nelka
U nas po MM kupa raz czasem dwa dziennie, obwieszczona sygnałem dźwiękowym ;-)

Aha Zosia była wyluzowanym bobasem a Myśka jest bardziej nerwowa a spały podobnie. Zosia krócej w dzień za to dłużej w nocy.

10 lata 6 dni temu #950947 przez minnie90
Anetka - choinkę mam w planach na sobotę :)

pauletta - o ja pie.... co za ludzie, reszte powiedziały już dziewczyny...ale po czyms takim ja bym już nie wyciagła reki, widocznie wcale im tak nie zależy na wnuczce:/

Co do "wędrowania" po łóżeczku to Wiki często budzi się w poprzek łóżeczka z nogami między szczebelkami :blink: ale wymyśliłam ze zahaczam kocyk o szczebelki i już mi tam nóżek nie pcha :p

10 lata 6 dni temu - 10 lata 6 dni temu #950955 przez Marza
Nie było mnie 2h, a tyle mam nadrabiania! :woohoo: Super, wątek wraca do życia :kiss:

Pauletta przykro mi, że tak to przeżyłaś... Ściskam mocno i cieplutko :kiss:

Aneta opis bluzeczki brzmi dość seksownie :D I nieważne gdzie kupiona, ważne, że ładna! :) Coś mi się wydaje, że w Sylwestra stracisz
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.

Munkki ja też M podałam obiad z wczoraj :D Brakuje mi weny w gotowaniu... :P A tak samo jak Aneta w zimie mogłabym jeść tylko zupy :D

Kacha, ale komicznie to musiało wyglądać :D

Nelka myślałam o tym już. Ale jak ma zablokowane bujanie to leży w miarę prosto. Jeszcze podkładam mu kocyk i nie jest skrzywiony :) ale chętnie posłucham co fachowiec na to :)

Caroina nawet nie myślę o tym, że ta też taka będzie, bo to mógł być jednorazowy wybryk :woohoo:

Co do kupki to czasami codziennie, a czasami co dwa dni, ale okropne kupska robi fu :D

My po spacerku, ale niestety słonko zaszło i było dość chłodno. W sumie to lekko się ubrałam. Potem zaczęli palić w piecach i tak waliło, że uciekliśmy do domku.

Przyszłam i cisza -.- robicie mi na złość ?! :D Obrażam się ! Idę prasować ! :P

10 lata 6 dni temu #950959 przez pauletta
Jeju z jakim wrzaskiem mi sie mala Obudzila.masakra. teraz caly czas poplakuje :-(

10 lata 6 dni temu #950964 przez munkki
Pauletta może jej się przypomina jeszcze ból. ;/ Staszek tez się tak obudził kiedyś i do tego usteczka w podkowke...

Marza u nas tez mega wAli popołudniu. dlatego staram się spacerować kolo 11-13. Tez przed chwila skończyłam prasowanie..
Znalazłam stroj na basen i się zastanawiam czy się zmieszcze... Musze się wcisnąć bo jak czegoś z tym moim ciałem nie zrobię to deprecha...
A co do bluzki Anety pomyślałam dokładnie to samo ;)!

10 lata 6 dni temu #950996 przez pauletta
Munkki moze.

Ja to jestem mega wrazliwiec i mi sie serce kraja jak ona tak placze.

Spi sobie teraz

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka