BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #951131 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #951137 przez pauletta
Yoozia ja do Ciebie nie negatywnie. Ale. Jak jedna panikara czyta druga to soie wyobraz :-)

Anetka ja zaluje ze czytalam bo teraz bede ciagla mala do pediatry. Albo dzwonila do poloznej.

Mala normalnie wsio jak zWsze. Przed chwila przy przebieraniu duuuuzo usmiechow. To taki rytual nasz :-)

Usypiamy sie.

10 lata 3 miesiąc temu #951138 przez pauletta

10 lata 3 miesiąc temu #951145 przez malvi
Dzień dobry :D

Krzynio spał od 22 do 8:20 :woohoo: mama trochę krócej (od 0:30) ale się wyspała ;)

Cycki mi zaraz wybuchną :P

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #951147 przez Aneta_78
..

10 lata 3 miesiąc temu #951149 przez kacha
No nie! Od wczoraj od 17 nic nie jadłam, sprzatałam przedświątecznie, grzanki w piekarniku pachną ale karmię Duśke trzeci raz od 5.00, już mi niedobrze z głodu i czytam o laisach, ciastkach korzennych i tych z czekoladą i o drinkach. Zaraz się oślinię :blink:
munkki- jak ja Ci basenu zazdroszczę... Ja też muszę pochodzić, woda mnie rozluźnia.

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #951150 przez Aneta_78
..

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #951155 przez malvi
Anetka i ja :P ostatnio mam taki apetyt że masakra :evil: ale stwierdziłam że przed świętami to i tak nie ma się co katować :D najwyżej będzie postanowienie noworoczne jak co roku - MNIEJ I ZDROWIEJ JEŚĆ :D

To dla mnie kompot z suszonych śliwek u babci, tatar z łososia i gruszki marynowane :)

10 lata 3 miesiąc temu #951157 przez munkki
dzien dobry,
meldujemy sie na szybko bo juz slysze ze Staszek kewkoli;)
spal niezle od 23 do 5! ale niewiem czy nie budzil sie w miedzyczasie a po prostu matka sie nie wybudzila bo bylam taka wymeczona ze masakra... ale za to dzis nowa energia:) i nawet jakos zakwasow nie ma po basenie... a fakt woda rozluznia, moze sie uda zebym chidzila w srody co tydzien...

malvi jak chustowanie? jakbys miala pytania to dawaj, ja tez na poczatku balam sie go wiazac a teraz to rachu ciachu i juz w srodku groszek jest.
Anetka, Caroina nie piszcie o jedzeniu! no i o drinkach! ja uwielbiam piwo ale to bardziej w lecie, za to na zime to sie zawsze wiezorem alkoholizowalam lampka wina... a teraz bufet w cycorach i nie za bardzo :/
co do smakow - dla mnie barszcz z uszkami to must have na stole wigilijnym;) no i piernik...
Pauletta, Yoozia - pamietajcie ze w necie opisane sa tylko te "zle" przypadki. Nikt nie pisze o przypadkach jak po szczepieniu nic nie bylo - a tak jest w wiekszosci przypadkow. ja tez sie spinam za kazdym razem... :/

ech maly spi a o 11 chcialam na spacer isc... Kacha mnie zainspirowala ze trzeba chodzic codziennie;P

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #951158 przez Aneta_78
..

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #951161 przez munkki
Anetka hehe tym razem za barszcz z uszkami odpowiada moja babcia;) u tescia je sie jakas fasolowa... (co za zwyczaje...;P).
pisalas o podkowce i odczuciu strachu... u nas tez sie juz pojawilo, to jest rozbrajajaco smutne jak sie patrzy jak taki maly chlopczyk robi podkowke i chlipie...

10 lata 3 miesiąc temu #951173 przez minnie90
pauletta - wydaje mi się ze absolutnie nie powinno się jeść grzybów, kapusty, grochu.. jest to ciężkostrawne i wzdymajace. Nie wiem co do maku...

Nelka - cos w tym jest :woohoo: o 18,30 Wiki dostała cycusia, przed 20 kapiel i butelka z mm. O 20,30 już spała i obudziła się o 01.30 na jedzonko :woohoo: no ale potem już o 4.30 i o 7 z krzykiem

malvi - ja planuje do 6 m-ca ale jak będzie czas pokaże:) co do ramek to zaszalałam 17zl/szt rozmiar 15x21, ale to dlatego ze ostatnio kupiłam 3 za 7 zł/szt i sa badziewne, nie wiadomo skąd rysy sa na nich :blink: także M prawie zawału dostał :p

10 lata 3 miesiąc temu #951195 przez Caroina
Aneta Niezła pora na ciasteczka ;) Ty pisałaś kiedyś, że sporo zleciałaś z wagi…powiedz mi jak???!!! :woohoo:
Podkówkę też już kilka razy widziałam ale Nadia była w tym zdecydowanie lepsza. Mam nawet filmik z nią, który rozbraja. Ona się smutała, a my nie mogliśmy powstrzymać śmiechu - co za rodzice :blink:
U mnie karp obowiązkowo. Piernik, ciasteczka cynamonowe i „przepyszny” kompot z suszu mojej mamy. Zawsze też mamy indyka ale nie w Wigilie tylko 1 i 2 dzień świąt.
Aaa zdjęcie choinki dodam później jak się odrobie. Teraz musze troche ogarnąć dom puki mała śpi.

Malvi Ale śpioch :)
Moja też nieźle. W końcu uspałam ją sama o 00:50 i spała do 7:45 więc jak na nią to bardzo długo. Wypiła mleko i od tamtej pory śpi nadal. Teraz pewnie prześpi dzień i znów na wieczór pobódka.

Munkki Przeleci i wrócą dobre czasy :)

10 lata 3 miesiąc temu #951197 przez kacha
A dla mnie w święta najważniejsze są PIEROGI. I to dużo. Dlatego widzisz Aneta żadnej laseczki ze mnie nie będzie. Wszystko nadrobię :)
A z aromatów to oczywiście pomarańcze. Jako dziecko urodzone w latach osiemdziesiątych, nawet w czerwcu, gdy czuję zapach pomarańczy to mi się robi świątecznie.
Kochane, jeszcze tylko łazienka i świąteczne porządki uznam za zakończone.

Munkki - miałam dziś nie iść na spacer, bo coś z nieba siąpi i marznie, ale mnie zawstydziłaś i chyba na chwilkę wyjdę ;)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #951198 przez munkki
Oj tak wRoca...
A orientuecie się jak to wygląda jak się przestaje karmić piersią po 6 miesiącach? przecież wtedy dzieci nie są tylko o stałych pokarmach tylko jeszcze butle ciągną... Jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić..
Mam teraz chwile relaksu, syn cieszy się do karuzeli :)

Minnie z tymi wzdymajqcymi produktami faktycznie nie można przesadzać ale jak się zje łyżkę kapusty to nic się nie powinno dziać. nasze dzieci już nie są takie malutkie bardzo. Mi położna mówiła ze to tylko w Polsce obowiązuje ten terror kapusty ;)

Kacha u nas tez kropi :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka