BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #950708 przez malvi
Krzynio już śpi drugą godzinę :) idę zafarbować włosy ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #950712 przez nelka
Aneczka mam taki sam fotelik:-D Marysia lubi w nim siedzieć ale nie lubi tego pałąk z motylkami bo jej zasłania świat ;-)
Wogle to dzisiaj w nim siedziała i babcia do niej zagadała, pochyla się nad nią i uśmiecha a ta zaczeła marudzić bo jej telewizor zasłoniła!

Ile czasu wasze dzieciaczki spędzają w leżaczku dziennie?

10 lata 3 miesiąc temu #950730 przez nelka
No więc u nas czary to codzienna rutyna. Mamy takie same pory karmienia i drzemek. W ciągu dnia jemy średnio co 3godz nawet jak sama nie wola że jest głodna. Mamy w ciągu dnia dwie krótkie drzemki ok15-30min i jedną długą 3godz czasem 4. Sprawadza się też tak jak wam dzisiaj pisałam karmienie ok pół godz lub godz przez kąpaniem i po kąpieli dopijamy resztę wtedy mleka i mamy w nocy jedno karmienie. A jak przed kąpielą przerwa między karmieniami jest dłuższa czyli te 3godz to wtedy pobudki mamy dwie koło g.2-3 i 5-6.
Graficznie wygląda nasz dzień tak:
g8-9 karmienie,
ok g10 krótka drzemka,
g11-12 karmienie
g12-13 spacer + wietrzenie albo samo wietrzenie i wtedy jest długa drzemka
g15-16 karmienie
g17-18 krótka drzemka
g18-18.30 karmienie
g19 kąpiel
g 19.30 karmienie i ok 20-21 spanie
g 5 karmienie i spanie.
Albo jak coś nam się poprzestawia to
g16-16.30karmienie
g18 krótka drzemka
g19 kąpiel
g19.30 karmienie i spanie
g2-3 i g5-6 karmienie

Tak to u nas wygląda od jakiegoś czasu choć w ciągu dnia czasem bywa różnie to nocki są prawie takie same.
Aha i jeszcze ostatnio zauważyłam że jak przegapie ten moment kiedy moje dziecko musi sobie uciąć drzemke (przeważnie to jest po 2godz aktywności) to jest tak zmęczona że ciężko jej zasnąć i robi armagedon.
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 3 miesiąc temu #950741 przez pauletta
Prosze o kciuki. Jutro idziemy na to szczepienie.szczepimy jednak 5 w 1 i pneumo.

10 lata 3 miesiąc temu #950750 przez yoozia
Nelka, coz za organizacja! szacun normalnie :D malutkie dzieci ponoc lubia wlasnie jak wszystko jest regularnie i taki staly plan dnia, ze niby czuja sie wtedy bardziej bezpiecznie :side: u mnie ze tak powiem SPONTAN :P tzn tez wszystko ma swoja kolejnosc, ale z godzinami to roznie bywa, bo ona czasem na przerwy miedzy karmieniami 2 godz, a czasem 4. czasami tez potrafi przespac caly bozy dzien, a innym razem tylko godzine :P wiec moja pani prezes sama ustala grafik :D

co do lezaczka, to moja juz w zasadzie w nim nie lezy. ostatnio woli hustawke albo kolyske. jednak mata u nas rzadzi ;) i moja jakos nie oglada tv. tzn czasem niechcacy zerknie, ale ja jej nie klade nigdy jakos w poblizu tv.

Pauletta, trzymamy :)

moja dzidzia spi juz prawie godzine. przy kapieli grzeczniutka, przy ubieraniu sobie pogadalysmy, pousmiechala sie i ladnie zasnela wiec jestem dobrej mysli :whistle: aaa wlasnie. czy wasze maluchy tez zawsze przy przewijaniu dostaja czkawki? bo moja prawie zawsze :huh:

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #950756 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Podziękowania: yoozia, malvi

10 lata 3 miesiąc temu #950757 przez Caroina
Ale pojechałyście z tymi postami :)

Munkki Tak właśnie robie żeby szybko pozbyć się tych 2

Teraz dzieciaczki coraz więcej się ruszają pewnie stąd te ulewania. U nas puki co nie ma tego problemu ale gdyby się pojawił od razu kupie Nutriton

Aneta Oj u mnie to nigdy połysku nie będzie. Ja sobie co dzień ze szmatką mogę latać, a i tak zaraz kurz siada, to Nadia umaże lustra, to coś wyleje, nabrudzi już nie wspomnę wszędobylskich zabawkach. Rzadko udaje się choć przez chwile mieć idealnie. Ale zaczynam działać w kierunku Świąt i tak już wisi skarpeta, są też światełka na oknie w pokoju i kuchni. Miało nie być choinki ale jednak się nie obejdzie. Jutro rozkladam tyle, że nie tą na 2m tylko małą :)
Teatr? Tego jeszcze nie przerabiałam w sylwestra. Cóż u nas zdecydowanie brak kultury ;)

Nelka Mam podobne spostrzeżenia. Mimo większej ilości mleczka nie śpi dłużej wręcz przeciwnie.
Moja główkę dość ładnie trzyma ale słabnie kiedy próbuje ja obrócić lub zmienić pozycje.
Na spaniu też nie wędruje
Masz się fajnie, że tak długo Ci śpi w nocy. Ja to się w ogóle ciesze, że śpi w nocy, a że budzi się na jedzonko to już jakoś przeżyje.
U nas wszystko jest tak rozwalone, że nie była bym wstanie stworzyć grafiku. Na ogół zasypia na noc miedzy 21-23 (np. dziś padła przed chwilą czyli po 23) ale bywało i później i śpi do 9 z przerwami. A w dzień to już loteria. (Jak u Yoozi) Zdarza się, że przetrzyma prawie cały dzien bez spania ale zazwyczaj przesypia je z niewielkimi przerwami. Ogólnie dużo śpi. Nadia nie była tak wyrozumiała – ciężko było ją uspać do tego spała niewiele.

Pauletta
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Będę 3mać kciuki

Aneczka super zdjęcie, śliczna mikołajka :)

Kacha Moja też kilka dni słabo jadła za to od wczoraj chyba próbuje nadrobić
Świetnie to ujęłaś i dokładnie tak jest, że fajnie mieć M w domu ale plan dnia wtedy spierniczony :D Ogólnie Wy macie mężów na co dzień, mój jest np. przez tydzień a potem nie ma go przez 3tyg i powiem Wam, że gdy go nie ma to paradoksalnie mam mniej roboty. Mimo to wole jak jest :)

Yoozia Moja też często dostaje czkawkę kiedy się jej odbije odrobiną mleka. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. A przy przewijaniu też się zdarzało, ogólnie jak było jej zimno to wtedy.

A my nie używaliśmy jeszcze gondolki i dziś właśnie stwierdziłam, że nie potrzebnie prałam całe poszycie bo chyba już jej nie użyje. Najbardziej mi odpowiada przypięcie fotelika samochodowego i jego używam
Podziękowania: yoozia, Aneta_78

10 lata 3 miesiąc temu #950758 przez Caroina
Kurcze muszę zacząć tu zaglądać na bierząco bo potem wchodze po całym dniu i końca nie widać :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu #950770 przez pauletta
Caroina masz racje kochana.

My po karnieniu, kupa, usmiechy i spac sie nie chce w prxeciwienstwie do matki

10 lata 3 miesiąc temu #950774 przez malvi
Anetka najwyżej się spacerówkę wyciągnie i rozłoży "na leżąco" :P najgorsze że Krzyś już w gościach nie chce spać w gondolce i teraz we 2 śpimy na 1 łóżku a nie wiem jak będzie we 3....

Pauletta a Tobie na kp Maja robi kupę codziennie?

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #950779 przez Aneta_78
:-)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #950793 przez munkki
Dzień dobry! noc taka sobie, od 6 regularny dzień prxywitany kupa na przewijakk plus sikii nsa siebie ;) całe szczęście mąż miał zmianę wtedy i ja mogłam się pośmiać z łóżka ;)
Yoozia jak noc, wszystko ok?
Nelka w lezaczku nazbiera się 3 godziny... rano sporo i czasem tak zaśnie. buja się sam kopiac nóżka. A twój plan dnia inspiruje...
Aneta pizza była pyszna ;) zazdroszczę sylwestra... My nie mamy komu zostawić bo teściowa wyjeżdż.. ale może do nas się ska ludzie na jakąś kolacje i film...
Malvi u mnie na kp kupa codziennie. czasem nawet dwie...

Dziś postanowiłam o 11 iść na długi spacer... Byle by nie padło...

10 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #950800 przez Aneta_78
..

10 lata 3 miesiąc temu #950808 przez aneczka25
dziewczyny powoli wysiadam....
u nas od 7 już dzień-mała nie śpi
ale to sie da przeżyć.
Nie wiem o co jej chodzi po jedzeniu o 7 do tej pory jest mega!!!!! marudna.
Na rączkach źle, w łóżeczku źle, w wózku źle w bujaku źle, teraz leży w huśtawce i kwęka! No o co jej chodzi ???? pomocy!!!!

10 lata 3 miesiąc temu #950811 przez malvi
Anetka ja też planuję taką spacerówkę. Choć wózek zaskoczył swoją ceną to jednak z drugiego piętra ciężko się go znosi a wnosi jeszcze gorzej :D i chyba kupię używaną :)

Munkki u nas jest kupa około raz na tydzień. Choć ostatnio była np. 2 dni pod rząd i drugiego dnia nawet 3 razy :P nie wiem od czego to zależy ale właśnie podobno przy kp tak może być. Pediatra się śmiała że zaoszczędzimy na pieluszkach ale nic z tego bo Krzyś jest taki wrażliwiec że lekko nasiusia i już drze się wniebogłosy :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka