BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #861150 przez martyna_89
Ferii co do karmienia piersia to przy tymku pod koniec ciazy bardzo przezywalam to ze nie nic mi jeszcze nie leci. Po porodzie mlody od razu zlapal jak sie je (baaardzo wazne zeby dobrze dziecko zlapalo sutka). Niestety nie przybieral na wadze-po 4tyg od urodzenia nie osiagnal wagi urodzeniowej ale polozna ktora do mnie przychodziła nie pozwolila mi go dokarmiac (pokarm mialam) i faktycznie jak czal przybierac to raz dwa:) przez 6miesiecy karmilam go tylko poersia, ani razu nie dostal mm i tylko kilka razy jadl z butli moje mleko. Uwielbiam karmic piersia:) tylko nie wolno sie spinac-faktycznie wszystko zaczyna sie w glowie. Karmie nadal i chce jeszcze pokarmic ze dwa miesiace(do roczku) ale zobaczymy jak to bedzie bo we dwojke to kochamy;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #861180 przez sylwia.v
Hej dziewczyny :)
Piękne brzusie :kiss: !!!
Ja to też tam jakiś mam, ale to jeszcze nie ciążowy na 100% :angry:
Na noc szczególnie :P wyglądam jak balonik :P
Pati gratulacje! W takim razie i ja się chwale , u mnie też będzie ślub i małe weselicho :laugh: Wreszcie życie zaczyna mi się układać :)
Przede mną i moim małym Cudeńkiem ciężki tydzień w pracy :( Trzymajcie kciuki, mam nadzieję, że nie będę padać ze zmęczenia i będę się odzywać...
Buziole dziewczyny na dobranoc , zdrówka wam i Skarbeńkom :kiss:

10 lata 8 miesiąc temu #861206 przez ferritka
Martynka, no własnie czytałam, że karmienie to nie taka kolorowa sprawa jak to w czasopismach piszą, że czasami okupione jest płaczem, krwią, frustracją i rezygnacją...ale tak jak piszesz cierpliwi bedą nagrodzeni :S

ale to dobrze, że mamy tu mamuśki z doświadczeniem, bo coś czuje że niejedna tu oczy wypłacze jak przyjdzie co do czego :cheer: póki co nastawiam się psychicznie że dane mi bedzie, bo nasłuchałam się o tej nieopisanej więzi i niesamowitym wspólnym odczuwaniu :lol: :lol:

sylwia, no mój to dopiero ciązowy ,że bije tu wszystkie brzuszki na brzuch B) B)
ale i my sie doczekamy piłeczek, jeszcze będziemy na te brzuszyska narzekać hehehe poczekajmy do lata, wtedy jak przestaniemy widzieć kolanka zacznie się hardcore :lol:
aa i wspaniale, że wszystko idzie teraz u Ciebie według Twojego scenariusza :lol:
będzie tort prawda?? :S

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu #861214 przez xpatiiix3
super sylwia również gratuluje :)

a ja właśnie się dowiedziałam, że 3 dni wolnego mam jeszcze bo rekolekcje w szkole są hehe :D chyba sie strasznie rozleniwiłam, że mnie to tak cieszy :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

10 lata 8 miesiąc temu #861225 przez Anna1807
Jutro rano lecę na trzecią Bete. Ostatnia to wynik 1207 w czwartek więc teraz powinna być ok 2500 a najlepiej więce . Trzymajcie kciukasy!
Dobrej nocy!

Moje Najukochansze Skarby
Lilianna 27.10.2014
Marek 15.02.2007

Moje Aniołki[*][*][*]
Emilka 19 tydzień (*29.12.2011)
Gabriel 15 tydzień (*19.07.2013)
Kruszynka 9 tydzień (*5.12.2013)

10 lata 8 miesiąc temu #861230 przez sylwia.v
Ferri pewnie , że będzie ! Co to za weselicho bez tortu :silly:
Oj Pati jak Ci dobrze.... :silly: Ja dzis niby miałam wolne, a jestem zmęczona.... :unsure:

10 lata 8 miesiąc temu #861388 przez kasia085
Ferri nastaw sie psychicznie ze bedziesz karmic. ja juz w ciazy pod koniec mialam mleczko, zalewalo mi cale lozko. Mialam cc i wsztscy nastawiali mnie ze nie bede mogla karmic ale ja bylam nastawiona pozytywnie i udalo sie. Nie jest to latwe na npoczatku bo trzeba sie dobrze zgrac z dzieciatkiem i fakt najwazniejsze zeby dobrze chwycil. I ja zaraz po porodzie mialam tyle mleka ze wykarmilabym caly oddzial. Takze warto sie nastawic psychicznie. Na poczatku jest ciezko ale pozniej sama prztyjemnisc. A kontakt i bnluskosc z dzidzia niesamowita. Zrob badanie moczu ja w ciazt mialam problem z pecherzem i przez cala ciuaze musialam lykac żurawit.

10 lata 8 miesiąc temu #861420 przez ferritka
Kasia :kiss: oo widzisz właśnie gdzieś zasłyszałam, że przez cc zatraca się pokarm... eh no nie zaprzątam sobie tym jakoś mega mocno głowy, bo to cięzka sprawa będzie coś czuję, ale cała się nastawiam na karmienie piersią :lol: :lol:
Tak jak piszesz uparciuchem trzeba być w tym temacie i ja będę takim samym jak Ty :lol: :lol:
w temacie, byłam sceptycznie nastawiona do tej lektury - długa historia, ale zaczynam dostrzegać perełki www.facebook.com/KwartalnikLaktacyjny może nam się przyda za pare miesięcy do poduszki , do poczytania :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu #861438 przez vika
Ferii ja miałam obie cesarki Kinie karmilam do 3 rż. a Tośkę niestety tylko do 5 ale ona miala problem z przybieraniem na wadze i jak dokarmialam butlą to pinda mała odrzuciła moje cycki :ohmy: a z karmieniem w ogóle się nie bałam i od samego początku mialam tyle pokarmu,że mi się cycki robily twarde od nadmiaru :lol: lecialo ze mnie jak z kranu a małe gagatki ciągle sie krztusily bo takie ciśnienie w cycach miałam :lol: .....ja tam jestem z założenia co ma byc to będzie więc po co sie spinac za wczasu :unsure: ja to się boję ciąży a jak już urodze to odsapnę :lol:

10 lata 8 miesiąc temu #861442 przez Alex_87
ajj jeszcze ja się wtrącę, bo po porodzie z mężem chyba przeczytaliśmy cały internet wzdłuż i wszerz o karmieniu piersią :D ja z kolei miałam płaskie brodawki i mała nie mogła załapać sutka, początki były okupione bólem, płaczem, krwawiącymi brodawkami. Czasem mąż siedział przy mnie i trzymał mnie za rękę podczas karmienia bo tak bolało. Ale jak Zuza w końcu złapała to łzy szczęścia były :) Także warto wiedzieć, że nie każdej kobiecie to tak łatwo przychodzi ale warto :) Ja niestety miałam zupełnie inną wizję, myślałam, że to takie normalne, przystawiam sobie dziecko i sobie razem leżymy :) a przez pierwsze trzy miesiące, ani razu nie karmiłam jej na leżąco bo nie potrafiłam tak przystawić. Uważam że po porodzie pomocna położna w sprawach laktacji to podstawa, niestety ja na taką nie trafiłam, baaa mi nawet powiedziała, że nie mam pokarmu i mam kupić sobie mm, bo raczej nie będę karmiła. I to ma być położna??

10 lata 8 miesiąc temu #861507 przez martyna_89
A mnie nie zalewalo;)mialam kupione wkladki ale wykorzystalam tylko kilka. ale jak tylko mlody zaczynal ssac to lecialo;)bardzo chiclam karmic i nie wyobrazalam sobie ze bedzie inczej,zreszta po dzien dzisiejszy jakbym poszla po mm do sklepu to nie wiedzialabym co kupic;) butelke mialam jedna w domu akurat na moje mleko:) byl tez czas gdzie tymek siedzial przy piersi caaaaly dzien i juz psychicznie mialam dosc i wtedy mowilam ze ide po modyfikowane i w ogole alewsparcie meza w takich sytuacjach jest bardzo wazne. Zreszta Alex tez o tym trzymaniu za reke napisala:)

10 lata 8 miesiąc temu #861519 przez vika
martyna czasem jesst sila wyższa ja tez sobie nie wyobrażalam,że mogę przestać karmic chociażby do roku ....mala miala kilka załamań i stala na wadze musialam coś zrobić by zaczela przybierac i dosłownie trzy dni na noc i rano mm i koniec z cycem ...nie chciała i koniec....a ja nie miałam w domu ani laktatora i tylko jedną butelke do picia...jeszcze tydz wcześniej przez myśl by mi nie przeszło....a jak bylam z nią w szpitalu jak miała 7 tyg to siedziala mi cały tydz na cycku non stop a ja myślalam,że zejde ....byłam wykończona a mała w 7 dni przybyła na wadze prawie kilo :ohmy: :ohmy: :ohmy:
są różne przypadki a każda opisuje swój ...jednej się udaje jak Alex a innej nawet wsparcie męża nie pomoże ....moj zawsze jest przy mnie w każdej sytuacji :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #861563 przez kasia085
Ferri nastaw sie psychicznie ze bedziesz karmic. ja juz w ciazy pod koniec mialam mleczko, zalewalo mi cale lozko. Mialam cc i wsztscy nastawiali mnie ze nie bede mogla karmic ale ja bylam nastawiona pozytywnie i udalo sie. Nie jest to latwe na npoczatku bo trzeba sie dobrze zgrac z dzieciatkiem i fakt najwazniejsze zeby dobrze chwycil. I ja zaraz po porodzie mialam tyle mleka ze wykarmilabym caly oddzial. Takze warto sie nastawic psychicznie. Na poczatku jest ciezko ale pozniej sama prztyjemnisc. A kontakt i bnluskosc z dzidzia niesamowita. Zrob badanie moczu ja w ciazt mialam problem z pecherzem i przez cala ciuaze musialam lykac żurawit.

Upss przepraszam ale jakimś cudem wysłało mi dwa razy ten sam post:-)

10 lata 8 miesiąc temu #861705 przez Alex_87
Jedno jest ważne, jeśli nie uda się którejś karmić piersią nie powinnyście się obwiniać, ja byłam załamana wizją, że nie będę karmiła, ale jestem bardzo zawzięta i powtarzałam sobie "no co ja nie będę karmiła?", ale niestety nie każda ma takie szczęście. To samo z porodem, jeśli któraś nie da rady urodzić naturalnie tylko przez cc to nie znaczy, że nie będzie wspaniałą mamą ;) pamiętajcie są rzeczy od nas niezależne :)

10 lata 8 miesiąc temu #861738 przez martyna_89
A no pewnie ze jest sila wyzsza! Najwazniejsze zeby i matka i dziecko bylo zadowolone, i pewnie ze wazniejsze jest to zeby dziecko przybieralo na wadze niz to ze chce karmic i juz. I mowie tylko ze wsparcie meza jest wazne w tym wszystkim.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka