BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #863537 przez xpatiiix3
sylwia no to zdrowiej Nam tam :) współczuję mdłości mi przeszły z końcem 8 tygodnia :)

U mnie dzień taki sobie i jakiś zamulony :P Babcia mi dzisiaj wróżyła i wywróżyła córeczkę hehe :) a może jednak będzie ta córa każdy po kolei mi mówi, że córcia hehe w sumie, wiecie co już teraz to nie jestem taka pewna z tym synem, przeszło mi i nie mam żadnego przeczucia hehe ale się okaże za jakiś czas może po usg genetycznym albo połówkowym licze na szybsze poznanie płci niż w poprzedniej ciąży hehe bo potwierdzili mi syna dopiero w 34tc ,bo cały czas się chował :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863546 przez meli1990
a wiesz po czym mówię że będzie córka bo masz ochotę na ogórki :) ja przy synku nie mogłam jeść zupy ogórkowej ani ogórków bo mnie odrzucało a tak ją lubiłam i do tej pory nie mogę jej jeść. a właśnie slłyszałam od różnych osób ze przy córce mieli ochotę na ogórki. Życzę ci tego

a jak ci babcia wróżyła?

10 lata 8 miesiąc temu #863550 przez Ewelka92
hejka :) ja to dzis o dziwo bylam pelna sil :) pomalutku cale mieszkanko wysprzatalam a widze ze tutaj smaki na ogoraski hehe ja to sie w nocy obudzilam i mialam takiego smaka na kapuste kiszona ze jakby nie 3 nad ranem to pewnie bym sklep zaliczyla hehe :D Ale na dzisiaj juz spokoj bo jutro mnie czekaja badania i glukoza bleee :\ :P

10 lata 8 miesiąc temu #863553 przez Ewelka92
zapomnialam zapytac czy to prawda ze przed glukoza nie wolno jesc 12godz ? To moja pierwsza glukoza wiec wiem tyle ile przeczytalam w internecie bo niestety lekarz nie wytlumaczyl mi nic :(

10 lata 8 miesiąc temu #863556 przez xpatiiix3
meli hehe ja tam w sumie w to nie wierzę, a to z obrączki babci hehe ja mówię, ale to chyba trzeba ze swojej to po ślubie sobie powróżę, a ona że bez różnicy to sie pośmiałyśmy :P

Ewelka min 8 h postu przed glukozą i wcale nie trzeba się powstrzymywać, po prostu nie przesadzać, bo też nie można zafałszować wyniku w końcu hehe :)

...
Aniołek [*]

10 lata 8 miesiąc temu #863559 przez Ewelka92
oo to dobrze bo juz sie martwilam ze mi nie wyjdzie badanie :)

10 lata 8 miesiąc temu #863561 przez meli1990
a to z obrączką znam. nie ważne czyja obrączka. a ile ci dzieci wywróżyła? mi wychodzi 3. Pierwsze syn to jest, później syn i córka ale ostatnio się odwróciło i wychodzi pierwsze córka a później syn. z tego co wiem to to z obrączką się sprawdza

10 lata 8 miesiąc temu #863637 przez xpatiiix3
Mojej babci się też sprawdziło, ale my płeć tylko sprawdzałyśmy :) a ja tylko raz to robiłam ,że mi się kręciła obrączka :P

...
Aniołek [*]

10 lata 8 miesiąc temu #863771 przez ferritka
aloha ;)
ewelka witaj witaj i rozgość sie tu u nas wygodnie B) no dobra nie masz biletu na pierwsze foto poczekamy ale to przynajmniej jakieś ciacho, albo krokieta byś przyniosła na wpisowe cooo :S :S

ej dziewczyny co jest z VIKA!!!!!! nie pokazuje się już 3 dzień tu i sie martwię :dry: :dry:

Sylwiuś kuruj sie kochana ,zdrowiej , odpoczywaj :kiss: :kiss:

ależ miałam wczoraj senny dzień, chyba ciśnienie poleciało na łeb na szyje , bo jak mnie moja sennośc złapała standardowo o 12:30 to wstać nie mogłam do 18 :dry:
a w nocy łazikowanie.
wiecie, na Staraczkach Mirellka mówi że jak sie w ciązy ma senności w czasie dnia to dzidzia właśnie w tym czasie będzie drzemkować ,a jak w nocy nie śpi się to dzieć będzie akcje nocne robił o tej samej porze :S tak więc my z moim Groszkiem spać będziemy za dnia a w nocy bedą harce swawole :lol: :lol:

we wtorek wizyta, zaczynam panikować i jestem przerażona czy aby serduszko zaskoczyło i czy wszystko jestdobrze.

ja wciaż z objawów mam tylko moje 3 :
-senność
-ból bufetu
-niepohamowany apetyt na wszystko , głónie mięso, co 2h mnie tak ssie że muszę choćby gryzka zrobić :S

mdłości i innych zawrotów brak, a tu od jutra wchodzę sobie radośnie w 7 tydzień....
jeszcze 7 najgorszych tygodni i będzie po 14 tc a mówi się że po 14 tygodniu ciąża bezpieczniejsza jest :blink: obyśmy wytrwały :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #863780 przez vika
Haaaaa Ferii już wiem co mnie odcielo od świata.....to od tych krokietów :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: tak mi robiłaś nimi SMAKA że se kupiłam bo nie chciało mi się robić ....i co :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: dwa dni odcięta od świata.....tylko mogłam leżeć plackiem na podlodze :ohmy: :ohmy: :ohmy: podtruli mnie :ohmy: :ohmy: :ohmy:

oj też wczoraj pare razy pospałam a po 21 już grzecznie w łóżeczku :ohmy:
co do wróżb z obrączki mi się nie sprawdzilo co do płci ...Tośka miał być syn :lol: :lol: :lol:
Ferii moje dziecie co noc buszowala między 22 a 4 rano....serio niejednokrotnie płakałam tak mnie kopała....a od 7 tyg życia przesypiała od 19-4 na cyca i spanie do 7 :lol:
hmmmmm i tak mi sie przypomnialo.....jutro Twój dzieć przejdzie metamorfoze ...pokażą sie nóżki i rączki :kiss:
A i witam świeżynki :woohoo:

10 lata 8 miesiąc temu #863911 przez Ewelka92
Witam witam kochane :) ja juz dzis po badaniach i jutro wizyta u ginka oby wszytko bylo dobrze :) :) ehh dopiero mamy 11 a mnie znowu lapie spanie hehe :D juz sama nie wiem czy sie polozyc czy przetrzymac bo pozniej w nocy buszuje po mieszkaniu hehe :D Dzis smaczki mnie zlapaly na nalesniki chyba bede pol dnia w kuchni siedziec :P Dolaczam zdjecie na smaka :P :lol:
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #864033 przez xpatiiix3
Hehe Ewelka a ja nie mam ochoty na naleśniki hehe ale truskaweczki bym opyliła koszyczek :D

Jutro wizyta u endo i ginka :) Dzisiaj rano wyniki robiłam, o ludzie w szkole siedziałam nieprzytomna mimo ,że to tylko dwie lekcje to mi tak w głowie się kręciło i tak słabo było, wszyscy mówili, co ja taka blada... ;/

vika biedulko...

ferri Ja w sobotę wchodzę już w 10 tc, a Ty z tego co widzę na suwaczku to w 8 już :)

Dzisiaj dalej biegają za mną ogórki i ogórkowa znowu... a i zajadam żelki i cukieraski odrzucenie od słodyczy przeszło :P

...
Aniołek [*]

10 lata 8 miesiąc temu #864167 przez ferritka
Ty Ewelka, te naleśniczki piękne kuszące to nie nam na smaka tylko potraktujmy je jako Twoje wpisowe zastępcze zamiast foty testu B) B)

a ja wróciłąm z basenu i jest mi błogo B) B)
polecam Wam :)

pati ja czytam jaki 8 tydzień w sobotę a ja faktycznie będę miała 7 tydzień i 1 dzień czyli 8 tydzień B) B) fak ja to głupia jestem z tych tygodni całych :lol: :lol:
vika ,dokładnie tak jak mówisz, jutro mój konik morski powinien przejść metamorfozę i zrobić się na Twojego :lol: :lol:
a jak to idzie ta wróżba z tej obrączki ? :S dajcie instrukcję to sobie powróże :blink: :blink:

Ewelka, a Ty kochana nie ociągaj sie tylko zakłądaj suwaczek i domowe usg tak jak my mamy :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

10 lata 8 miesiąc temu #864173 przez Alex_87
Hej dziewuszki ;)

o ja też jestem ciekawa tego wróżenia z obrączki :lol:

a dzisiaj głupia małpa miała do mnie przyjść @, brzuch napitalał od 5 a do tej pory jej nie ma :lol: umówiliśmy się z mężem, że jak nie przyjdzie to w niedzielę testujemy :woohoo:

10 lata 8 miesiąc temu #864212 przez meli1990
obrączkę na nitkę. prawą ręką wróży się na lewej. kciuk musi odstawać a reszta palców razem. i miedzy ta luka obrączka trzy razy w dół i nad dłoń wtedy. jak kreci się w kółko to córka a jak syn to kreska. i tak się powtarza aż obrączka stanie nad dłonią. mam nadzieje że zrozumiale wytłumaczyłam jak nie to pytać

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka