BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE 2009 :)

13 lata 4 miesiąc temu #242683 przez skoreczka
Moniq napisał:

Skoreczka, witaj w naszym wątku
fajnie dziewczyny poczytać jak szykujecie maluchy na rodzeństwo; ja też trochę boję się że córcia będzie zazdrosna, u nas będzie różnica 2,5 roku.
u nas na razie Domi z niecierpliwością czeka na kolejne usg, na które oczywiście z nami idzie(to już we wtorek); ostatnio mówi że w brzuszku jest braciszek i że ona tocha (kocha) braciszka i że będzie go tuliła. mam nadzieję że później też tak będzie

Gratuluję dzidzi w brzuszku :) U nas bedzie podobna róznica wieku, bo 2 latka i 2 miesiace. Myślę ze na początku będzie metlik uczuciowy dzieci do siebie ale później rodzeństwo sie na pewno zaprzyjaźni :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #242799 przez Manga
Aleksowi od niedawna już się NIE ZDARZA wpadka pt. "kupka do majtek". Regularnie informuje nas o tym, że chce ją zrobić do ubikacji.

Dziś rano zaczął bardzo poważną rozmowę, którą Wam zacytuję ;)

Aleks: Mamusiu, jesteś szczęśliwa? Robię kupki do ubikacji...
Ja: Tak syneczku, bardzo się cieszę, że się tak ładnie tego nauczyłeś.
Aleks: A tatuś jest szczęśliwy, że robię kupkę do ubikacji?
Ja: Tak, tatuś jest bardzo z Ciebie dumny.
Aleks: To mamy szczęśliwą rodzinę i uśmiechniętą.

No to mamy szczęśliwą rodzinę :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #242843 przez _aga86_
Julka tez wola jak chce siusiu i nie robi juz do nocnika tylko do ubikacji. Wczesniej pisalam, ze z kupka u nas jest nieciekawie, piski, placz itp. A teraz Julka znalazla sposob: robi ja jak tylko zaloze Jej pampersa na noc. Bo jeszcze spi w pampersach. Dziwi mnie to troche, bo przeciez nie mozliwe, zeby wstrzymywala do tego czasu. Dodam, ze nie zawsze to jest o tej samej porze. Ostatnio zdarzylo sie Julce zrobic kupke w dzien, ale nie bylo juz takiej paniki jak wczesniej z tym, ze minke miala niepewna.

13 lata 4 miesiąc temu #242903 przez gosia2324
U nas na szczescie temat pieluch zamkniety, no przynajmniej u Kuby bo u Jagodki dopiero sie zaczyna ;)
Kuba ost raz zrobil kupe do pieluchy jak mial 8 mies :)
Zawsze sadzalam go na nocnik po jedzeniu i to rozwiazalo problem kupy :)
pieluche zdjelismy mu jak mial rok i 10 mies,a jesli chdzi o spanie to siku zawsze go obudzi, wola nas , zalatwi sie i spimy dalej :)

13 lata 4 miesiąc temu #242908 przez Moniq
wracając do spania w dzień Domi przeważnie spi, w przedszkolu 1-1,5 godziny w domu 2 a czasem 3, ale są też takie dni że nie śpi wcale. a wieczorem kąpiemy ją o 20 i potem jest spanie.
Aga, maluchy potrafią przetrzymywać kupę, Domi ma taki uraz do kupy, że potrafi całą dobę przetrzymać, bo widzę że jej się chce ale wstrzymuje. a do nocnika robi kupę od 9 czy 10 miesiąca i zawsze woła, z pieluchą też się pożegnaliśmy, na noc jeszcze czasami zakładamy, ale przeważnie wyrzucamy ją ze zużycia a nie przemoczenia, bo jak chce siusiu w nocy, to budzi się i woła.
Manga, gratulacje dla Aleksa, dzieci są niesamowite
ostatnio Domi zapytała:"mamusiu robie siusiu na nocnit. jestes dumna?"

13 lata 4 miesiąc temu #247864 przez Moniq
a wiecie że będę miała drugą córeczkę??? :) na początku byłam trochę zawiedziona, bo mieliśmy nadzieję na synka ale teraz bardzo się cieszę,że Domi będzie miała siostrzyczkę :D najważniejsze że Niunia jest zdrowa i pięknie dokazuje

13 lata 4 miesiąc temu #247917 przez Mirella
Moniq to suuuuuperr :lol: macie już imię?

13 lata 4 miesiąc temu #248007 przez _aga86_
Moniq gratulacje :) Przynajmniej bedziesz mogla wykorzystac wiecej rzeczy po Dominisi :) Ale tak jak piszesz najwazniejsze, ze zdrowa!!! :)

Mam pytanie: czy Wasze maluchy tez sa o Was zazdrosne?? Julka miala juz taki etap i Jej przeszlo na jakis czas, a teraz znowu stala sie zazdrosna. Dzisiaj jak lezelismy sobie w lozku we trojke i moj M mnie przytulil Julka odrazu zareagowala "Tatus wez reke" i wrecz sie na mnie rzucila dala mi buzki i sie przytulila, a kontem oka patrzyla, czy M jest w bezpiecznej odleglosci. A juz myslalam, ze mamy to za soba :/ Takze ja sobie nie wyobrazam, zebym w tym momencie miala miec drugie dziecko- ciezko Julcia by to zniosla.

13 lata 4 miesiąc temu #248125 przez Mirella
U nas to jest tak że Klaudia nie jest o tatę zazdrosna, jakoś naturalnie traktuje że my się przytulamy, no ale jak ktoś inny się do mnie przytuli, moja siostra na przykład, noooooo to wtedy się zaczyna ;)

13 lata 4 miesiąc temu #248135 przez Moniq
z imieniem będzie problem, już z Domi mieliśmy spory problem, za to mam całą listę dla chłopca :D
Domi była jakiś czas temu zazdrosna, teraz jej przeszło; a jak sie przytulamy to miała tak że biegła i go odpychała, nauczyliśmy ją że się wtedy wszyscy razem przytulamy i teraz jak widzi że sięprzytulamy to albo nie reaguje albo biegnie przytulić się do nas

13 lata 4 miesiąc temu #248137 przez _aga86_
No wlasnie my tez zawsze bierzemy Julke, zeby sie z nami przytulala, ale konczy sie to tym, ze odpycha Macka i wtula sie we mnie. Wczesniej tez tak bylo i przeszlo, wiec teraz tez przejdzie :) Tylko ciekawi mnie skad to sie bierze...

13 lata 4 miesiąc temu #248145 przez Moniq
to chyba normalne, że jest zazdrosna, dzieci uważają że mają ludzi na własność, zwłaszcza mamy, więc się złoszczą gdy ktoś chce też trochę mamy:) u nas skutkowało gdy mówiliśmy że tatusiowi jest przykro i że będzie płakał jak będzie go odpychała i on zaczynał płakać

13 lata 4 miesiąc temu #248188 przez Manga
U nas inaczej - jak się przytulam z I. to Aleks przybiega z prędkością światła i chce przytulać się z nami.

13 lata 4 miesiąc temu #248230 przez kasiora
u mnie tez Gabriel w sekunde przybiega, ale tak jak u agi czasami odpycha mojego a czasami caluje nas na przemian , to zalezy chyba od jego humoru :lol:

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #248259 przez Mirella
Kilka dni temu była u nas kuzynka z laptopem i Klaudia na widok owego lapa zaczęła krzyczeć ptaszek ptaszek ptaaaaszeeek!!!

Z początku nie załapaliśmy, w końcu kuzynka przypomniała sobie, że jak byliśmy u nich na wakacjach to miała na tapecie tukana :lol:

Moje dziecko ma lepszą pamięć niż ja, ja chyba nawet na torturach bym sobie nie przypomniała jaką kuzynka miała tapetę w laptopie kilka miesięcy temu ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka