BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE 2009 :)

13 lata 4 miesiąc temu #241504 przez skoreczka
Witam mamusie:)
Mirella zaprosiła mnie na wątek bo rodziłam w 2009 roku. Fajnie ze taka grupa forumowa jest :)
Mój synek urodził sie w listopadzie 2009 roku, za kilka dni bedzie miał dwa latka:)
Teraz jestem w ciązy i czekamy na kolejnego synka:)

Mam nadzieję ze jakos tu się pozytywnie zapiszę:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #241506 przez _aga86_
Witamy serdecznie :) NApisz cos o swoim dwulatku :) Na kiedy masz termmin??

13 lata 4 miesiąc temu #241514 przez Manga
Skoreczka, witamy Cię u nas cieplutko.

I czekamy na kilka słów na temat Twojego synka :)

13 lata 4 miesiąc temu #241529 przez skoreczka
Dziękuję dziewczynki za przywitanie:)

Jak zapytałyście o mojego synka to sama nie wiem co napisać bo tyle jest do pisania:) Pewnie same wiecie w jakim tempie rozwija sie taki maluszek:)
Synek ma na imie Mikołaj. Ma rózne dni, raz jest spokojny a raz rozpiera go energia i wtedy ja z moim brzuchem nie nadążam za nim;) Jego ulubione zabawki to autka i klocki Lego duplo. A ukochana potrawa to mleko- jeśli można nazwać to potrawą heheh
Mało jeszcze mówi, pojedyńcze słowa jakieś prostsze. Napiszcie mi proszę kiedy wasze dzieciaczki zaczęły mówić!

A termin porodu mam na 19 styczeń:)

13 lata 4 miesiąc temu #241532 przez gosia2324
skoreczka napisał:

Dziękuję dziewczynki za przywitanie:)

Jak zapytałyście o mojego synka to sama nie wiem co napisać bo tyle jest do pisania:) Pewnie same wiecie w jakim tempie rozwija sie taki maluszek:)
Synek ma na imie Mikołaj. Ma rózne dni, raz jest spokojny a raz rozpiera go energia i wtedy ja z moim brzuchem nie nadążam za nim;) Jego ulubione zabawki to autka i klocki Lego duplo. A ukochana potrawa to mleko- jeśli można nazwać to potrawą heheh
Mało jeszcze mówi, pojedyńcze słowa jakieś prostsze. Napiszcie mi proszę kiedy wasze dzieciaczki zaczęły mówić!

A termin porodu mam na 19 styczeń:)

WItaj :)
Moj Kuba ma 2lata i 3 mies i tez mowi pojedyncze slowa, a jego zdanie wyglada tak, mama pic, nie ma, itd.
Hmmm wiem co czujesz , ja zaszlam w ciaze z Jagodka jak Kuba mial 1,5 roku, roznica miedzy nimi ti rowne 2 lata i tydzien :)
Zycze powodzenia :blink:

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #241535 przez gosia2324
_aga86_ napisał:

Dziewczyny mam pytanie: Jakie mleko podajecie swoim maluchom (modyfikowane, czy krowie) ?? Wczoraj bylam z Julka na "pseudo" bilansie i tam dowiedzialam sie, ze Julka powinna pic juz mleko krowie... Z tego co ja wiem maluchy do 3 roku zycia powinny pic modyfikowane, a ta pielegniarka byla zaskoczona, ze jeszcze daje Julce modyfikowane. Jak to jest z Waszymi dziecmi, albo jakie posiadacie informacje na ten temat??

Ja daje Kubie mleko z kartonu juz rok, czyli zaczelam jak skonczyl 12 mies,
nic mu sie nie dzieje,nie ma uczulania.
Mi pediatra powiedziala ze dziecko w tym wieku powinno jesc 2 produkty mleczne na dzien, czyli nm mleko i serek, kaszka i jogurt,
Ale ja daje raczej 3 razy, rano kaszka, w ciagu dnia serek lub Actimel i na wieczor bidon mleka musi byc !!!!

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #241537 przez Mirella
Skoreczka, widzę że trafiłaś, super :)

Duśka zaczęła mówić jakoś bardziej do rzeczy jakoś tak właśnie jak miała dwa lata i trzy miesiące :) wcześniej też mówiła dużo pojedynczych słów, dla niej sporym impulsem był wyjazd wakacyjny, pojechał milczek wróciła gaduła :lol:

13 lata 4 miesiąc temu #241538 przez gosia2324
Mirella napisał:

Skoreczka, widzę że trafiłaś, super :)

Duśka zaczęła mówić jakoś bardziej do rzeczy jakoś tak właśnie jak miała dwa lata i trzy miesiące :) wcześniej też mówiła dużo pojedynczych słów, dla niej sporym impulsem był wyjazd wakacyjny, pojechał milczek wróciła gaduła :lol:

No to mnie pocieszylas :kiss: :kiss: :kiss:

Bo juz sie martwilam o Kube ...

13 lata 4 miesiąc temu #241540 przez gosia2324
mam pytanie ...czy Wasze dzieci spia jeszcze w dzien,
Kuba juz nie, jak urodzilam Jagodke niestety koniec u nas ze spaniem .... :dry: :(
Maly byl przyzwyczajony ze siedzialam przy lozeczku jak zasypial, a przy 2gim dziecku juz to bylo nie zawsze mozliwe.
teraz ma juz swoj rozkladany fotel i na nim spi (choc i tak nadv ranem jak sie budze to mam lokatora :silly:
No i Kuba spi od 19.00 do ok 6.40

13 lata 4 miesiąc temu #241543 przez skoreczka
Gosia2324 mój synek śpi ale kładzie się kiedy chce, bo ma już takie łóżeczko dla juniora, więc kładzie się, wychodzi z niego kiedy chce. Dziś spał półtora godzinki ale potrafi tez dwie przespać.
Dobrze ze piszecie o mleku modyfikowanym bo tez nie wiem co robić. Ciągle kupuje bebiko3 a teraz chciałabym zmienic na krowie. Myślę ze najwyzsza pora, bo już nawet u nas w sklepie nie widziałam Bebika4.

13 lata 4 miesiąc temu #241561 przez gosia2324
skoreczka napisał:

Gosia2324 mój synek śpi ale kładzie się kiedy chce, bo ma już takie łóżeczko dla juniora, więc kładzie się, wychodzi z niego kiedy chce. Dziś spał półtora godzinki ale potrafi tez dwie przespać.
Dobrze ze piszecie o mleku modyfikowanym bo tez nie wiem co robić. Ciągle kupuje bebiko3 a teraz chciałabym zmienic na krowie. Myślę ze najwyzsza pora, bo już nawet u nas w sklepie nie widziałam Bebika4.

Jest bebiko 4 ale skoro Mikolaj je serki, czy jogurty i nic mu nie jest to smialo dawaj mu mleko z kartonu :)
To juz duzy chopak jest :))))

A jak bedzie mial na imie maluch ? I jak Mikolaj reaguje na Twoj brzuch ?

Kuba nie dal nikomu dotknac mojego brzucha, a sam calowal go i przytulal :)
Nie ma na szczescie zazrosci o siostre :)
Zobaczymy jak bedzie dalej, ale teraz jak babcia wezmie Jagodke na rece to Kuba mowi ze
NIE NIUNIA MAMY !!!! :)

13 lata 4 miesiąc temu #241600 przez skoreczka
Gosia2324 Ale słodko u Was jest :) Fajnie ze juz ogarnęłaś całe zamieszanie z zapoznaniem maluszków :) Ja sie troszke tego boję :blink:
U nas Mikołajek przytula brzuszek ale nie wiem jak będzie później. zastanawia mnie czy bedzie zazdrosny czy nie??? Oby nie :)
A drugi synek bedzie miał na imię Błażejek. Wybieramy polsko brzmiace imiona, tak jakoś się przyjęło :)

13 lata 4 miesiąc temu #241614 przez gosia2324
skoreczka napisał:

Gosia2324 Ale słodko u Was jest :) Fajnie ze juz ogarnęłaś całe zamieszanie z zapoznaniem maluszków :) Ja sie troszke tego boję :blink:
U nas Mikołajek przytula brzuszek ale nie wiem jak będzie później. zastanawia mnie czy bedzie zazdrosny czy nie??? Oby nie :)
A drugi synek bedzie miał na imię Błażejek. Wybieramy polsko brzmiace imiona, tak jakoś się przyjęło :)

Jesli moge Ci cos doradzic to Idz z Mikolajem do sklepu i pozwol mu zeby wybral jakis upominek dla brata i Wy tez miejcie cos dla niego jak wrocicie z Maluszkiem ze szpitala,
Kuba kupil siostrze pieska pluto a sam dostal woz strażacki :) i odebral mnie z tata ze szpitala :)))a

13 lata 4 miesiąc temu #241628 przez Moniq
Skoreczka, witaj w naszym wątku
fajnie dziewczyny poczytać jak szykujecie maluchy na rodzeństwo; ja też trochę boję się że córcia będzie zazdrosna, u nas będzie różnica 2,5 roku.
u nas na razie Domi z niecierpliwością czeka na kolejne usg, na które oczywiście z nami idzie(to już we wtorek); ostatnio mówi że w brzuszku jest braciszek i że ona tocha (kocha) braciszka i że będzie go tuliła. mam nadzieję że później też tak będzie

13 lata 4 miesiąc temu #241808 przez _aga86_
Julcia juz nie spi w dzien, ale w sumie tak nam bylo na reke. Poprostu przestawalam ja klasc, a Julcia nie nalezy do dzieci, ktore jak sa zmeczone poprostu klada sie i spia. Zawsze ja wytyczalam godziny popoludniowej drzemki (wszystko zalezalo od tego, o ktorej wstala) kladalam ja wtedy do lozka wlaczalam muzyczke i po 5 min. Julcia spala. Jak moj M zaczal pracowac na nocna zmiane przestalkam klasc Julce popoludniami tak by mogla nacieszyc sie tatusiem:) A przez to, ze nie spi w dzien chodzi spac o 18:30-19:00, wiec wieczorami ja z M mamy troche czasu dla siebie:)

Julka ma 2 lata i 1m-ca a mozna z nia juz dobrze porozmawiac :) Powtorzy praktycznie wszystko i mowi krotkimi zdaniami np. mamusia daj sok itp. Spiewa krotkie piosenki, liczy do 9 :)) Mowi kilka slow w jezyku angielskim (ale to dlatego, ze mieszkamy w UK) to chyba na tyle.
Z tego co ja slyszalam chlopcy zazwyczaj troche pozniej zaczynaja mowic.
Ja podaje jeszcze modyfikowane (zostalo mi jeszcze 1,5 op.- do tego czasu musze sie zastanowic, czy przejsc na krowie). To mleko jest dostosowane dla dzieci do lat 3. Mam metlik w glowie jezeli chodzi o mleko. Czytalam wiele artykulow na temat tego, ze najlepiej podawac mleko mod. do 3 roku zycie, ale oczywiscie wczesniej wprowadzic do diety mleko krowie np w postaci budyniu, kaszek. No zobaczymy zastanawiam sie co dalej

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka