- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE 2009 :)
MAMUSIE 2009 :)
- skoreczka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Rączki malutkie a chwyca cię za serce:)
Mirella zaprosiła mnie na wątek bo rodziłam w 2009 roku. Fajnie ze taka grupa forumowa jest

Mój synek urodził sie w listopadzie 2009 roku, za kilka dni bedzie miał dwa latka:)
Teraz jestem w ciązy i czekamy na kolejnego synka:)
Mam nadzieję ze jakos tu się pozytywnie zapiszę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
- Manga
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
- skoreczka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jak zapytałyście o mojego synka to sama nie wiem co napisać bo tyle jest do pisania:) Pewnie same wiecie w jakim tempie rozwija sie taki maluszek:)
Synek ma na imie Mikołaj. Ma rózne dni, raz jest spokojny a raz rozpiera go energia i wtedy ja z moim brzuchem nie nadążam za nim;) Jego ulubione zabawki to autka i klocki Lego duplo. A ukochana potrawa to mleko- jeśli można nazwać to potrawą heheh
Mało jeszcze mówi, pojedyńcze słowa jakieś prostsze. Napiszcie mi proszę kiedy wasze dzieciaczki zaczęły mówić!
A termin porodu mam na 19 styczeń

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
WItajDziękuję dziewczynki za przywitanie:)
Jak zapytałyście o mojego synka to sama nie wiem co napisać bo tyle jest do pisania:) Pewnie same wiecie w jakim tempie rozwija sie taki maluszek:)
Synek ma na imie Mikołaj. Ma rózne dni, raz jest spokojny a raz rozpiera go energia i wtedy ja z moim brzuchem nie nadążam za nim;) Jego ulubione zabawki to autka i klocki Lego duplo. A ukochana potrawa to mleko- jeśli można nazwać to potrawą heheh
Mało jeszcze mówi, pojedyńcze słowa jakieś prostsze. Napiszcie mi proszę kiedy wasze dzieciaczki zaczęły mówić!
A termin porodu mam na 19 styczeń

Moj Kuba ma 2lata i 3 mies i tez mowi pojedyncze slowa, a jego zdanie wyglada tak, mama pic, nie ma, itd.
Hmmm wiem co czujesz , ja zaszlam w ciaze z Jagodka jak Kuba mial 1,5 roku, roznica miedzy nimi ti rowne 2 lata i tydzien

Zycze powodzenia

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Ja daje Kubie mleko z kartonu juz rok, czyli zaczelam jak skonczyl 12 mies,Dziewczyny mam pytanie: Jakie mleko podajecie swoim maluchom (modyfikowane, czy krowie) ?? Wczoraj bylam z Julka na "pseudo" bilansie i tam dowiedzialam sie, ze Julka powinna pic juz mleko krowie... Z tego co ja wiem maluchy do 3 roku zycia powinny pic modyfikowane, a ta pielegniarka byla zaskoczona, ze jeszcze daje Julce modyfikowane. Jak to jest z Waszymi dziecmi, albo jakie posiadacie informacje na ten temat??
nic mu sie nie dzieje,nie ma uczulania.
Mi pediatra powiedziala ze dziecko w tym wieku powinno jesc 2 produkty mleczne na dzien, czyli nm mleko i serek, kaszka i jogurt,
Ale ja daje raczej 3 razy, rano kaszka, w ciagu dnia serek lub Actimel i na wieczor bidon mleka musi byc !!!!
- Mirella
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72

Duśka zaczęła mówić jakoś bardziej do rzeczy jakoś tak właśnie jak miała dwa lata i trzy miesiące

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
No to mnie pocieszylasSkoreczka, widzę że trafiłaś, super
Duśka zaczęła mówić jakoś bardziej do rzeczy jakoś tak właśnie jak miała dwa lata i trzy miesiącewcześniej też mówiła dużo pojedynczych słów, dla niej sporym impulsem był wyjazd wakacyjny, pojechał milczek wróciła gaduła

Bo juz sie martwilam o Kube ...
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Kuba juz nie, jak urodzilam Jagodke niestety koniec u nas ze spaniem ....

Maly byl przyzwyczajony ze siedzialam przy lozeczku jak zasypial, a przy 2gim dziecku juz to bylo nie zawsze mozliwe.
teraz ma juz swoj rozkladany fotel i na nim spi (choc i tak nadv ranem jak sie budze to mam lokatora

No i Kuba spi od 19.00 do ok 6.40
- skoreczka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dobrze ze piszecie o mleku modyfikowanym bo tez nie wiem co robić. Ciągle kupuje bebiko3 a teraz chciałabym zmienic na krowie. Myślę ze najwyzsza pora, bo już nawet u nas w sklepie nie widziałam Bebika4.
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Gosia2324 mój synek śpi ale kładzie się kiedy chce, bo ma już takie łóżeczko dla juniora, więc kładzie się, wychodzi z niego kiedy chce. Dziś spał półtora godzinki ale potrafi tez dwie przespać.
Dobrze ze piszecie o mleku modyfikowanym bo tez nie wiem co robić. Ciągle kupuje bebiko3 a teraz chciałabym zmienic na krowie. Myślę ze najwyzsza pora, bo już nawet u nas w sklepie nie widziałam Bebika4.
Jest bebiko 4 ale skoro Mikolaj je serki, czy jogurty i nic mu nie jest to smialo dawaj mu mleko z kartonu

To juz duzy chopak jest

A jak bedzie mial na imie maluch ? I jak Mikolaj reaguje na Twoj brzuch ?
Kuba nie dal nikomu dotknac mojego brzucha, a sam calowal go i przytulal

Nie ma na szczescie zazrosci o siostre

Zobaczymy jak bedzie dalej, ale teraz jak babcia wezmie Jagodke na rece to Kuba mowi ze
NIE NIUNIA MAMY !!!!

- skoreczka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

U nas Mikołajek przytula brzuszek ale nie wiem jak będzie później. zastanawia mnie czy bedzie zazdrosny czy nie??? Oby nie

A drugi synek bedzie miał na imię Błażejek. Wybieramy polsko brzmiace imiona, tak jakoś się przyjęło

- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Gosia2324 Ale słodko u Was jest
Fajnie ze juz ogarnęłaś całe zamieszanie z zapoznaniem maluszków
Ja sie troszke tego boję
U nas Mikołajek przytula brzuszek ale nie wiem jak będzie później. zastanawia mnie czy bedzie zazdrosny czy nie??? Oby nie
A drugi synek bedzie miał na imię Błażejek. Wybieramy polsko brzmiace imiona, tak jakoś się przyjęło
Jesli moge Ci cos doradzic to Idz z Mikolajem do sklepu i pozwol mu zeby wybral jakis upominek dla brata i Wy tez miejcie cos dla niego jak wrocicie z Maluszkiem ze szpitala,
Kuba kupil siostrze pieska pluto a sam dostal woz strażacki

- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
fajnie dziewczyny poczytać jak szykujecie maluchy na rodzeństwo; ja też trochę boję się że córcia będzie zazdrosna, u nas będzie różnica 2,5 roku.
u nas na razie Domi z niecierpliwością czeka na kolejne usg, na które oczywiście z nami idzie(to już we wtorek); ostatnio mówi że w brzuszku jest braciszek i że ona tocha (kocha) braciszka i że będzie go tuliła. mam nadzieję że później też tak będzie
- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
Julka ma 2 lata i 1m-ca a mozna z nia juz dobrze porozmawiac

Z tego co ja slyszalam chlopcy zazwyczaj troche pozniej zaczynaja mowic.
Ja podaje jeszcze modyfikowane (zostalo mi jeszcze 1,5 op.- do tego czasu musze sie zastanowic, czy przejsc na krowie). To mleko jest dostosowane dla dzieci do lat 3. Mam metlik w glowie jezeli chodzi o mleko. Czytalam wiele artykulow na temat tego, ze najlepiej podawac mleko mod. do 3 roku zycie, ale oczywiscie wczesniej wprowadzic do diety mleko krowie np w postaci budyniu, kaszek. No zobaczymy zastanawiam sie co dalej