BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE 2009 :)

13 lata 3 tygodni temu #248579 przez Moniq
to prawda Manga, że maluchy mają niezwykła pamięć, czasami coś sobie Domi przypomni a ja muszę się dłużej zastanowić o co chodzi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #249945 przez skoreczka
Witam ponownie Was mamusie:)
Poszłam Waszymi sladami i zaraz po 2 urodzinkach dałam synkowi mleko łaciate zamiast Bebika i zaakceptował je :) :) :) Jestem zadowolona z tego faktu :)

Gorzej natomiast idzie praca nad nocniczkowaniem, ale powoli do przodu ;)

Pozdrawiam :)

13 lata 3 tygodni temu #249961 przez Mirella
Eeehhh, skoreczka nic mi o nocnikowaniu nie mów, Klaudia się nocnika boi jakby ją miał ugryźć ;)

A w niedzielę pierwszy raz sie bezczelnie wyręczyliśmy dzieckiem, nie chciało nam się ruszyć po pilota to powiedzieliśmy Klaudii żeby wyłączyła telewizor i wyłączyła :lol: A jaka była dumna z siebie :lol:

13 lata 3 tygodni temu #249997 przez skoreczka
Mirella napisał:

Eeehhh, skoreczka nic mi o nocnikowaniu nie mów, Klaudia się nocnika boi jakby ją miał ugryźć ;)

A w niedzielę pierwszy raz sie bezczelnie wyręczyliśmy dzieckiem, nie chciało nam się ruszyć po pilota to powiedzieliśmy Klaudii żeby wyłączyła telewizor i wyłączyła :lol: A jaka była dumna z siebie :lol:

Klaudia poczuła sie ważna, dla niej to było ważne :) :) :)

A ja naiwna myslałam ze do stycznia nocnik zagości u nas na stałe :S

13 lata 3 tygodni temu #250091 przez Mirella
Czemu zaraz naiwna? Co dziecko to historia, ja ciągle liczę na to że mnie Duśka z dnia na dzień zaskoczy ;)

No wychwaliliśmy ją straaaasznie za ten telewizor :lol:

A co planujecie szkrabom na gwiazdkę kupić?

13 lata 3 tygodni temu #250306 przez Moniq
Mirella to ją podeszliście :D poczuła się ważna i duża :)
u nas z pieluchami się pożegnaliśmy na dobre, w dzień to już długo a od kilku dni nawet na noc nie zakładamy, Domi nie chce, już dawno nie miała nocnej wpadki, chociaż znając życie to się przydarzy :)
u nas na gwiazdkę będzie zestaw książeczek, kolorowanek, wycinanek i książeczek z naklejkami- bo to ostatnio jest u nas w modzie :) od babci i wujka dostanie lalę siusiającą na nocnik i taki zestaw:
allegro.pl/cobi-bendaroos-studio-kreatyw...-tv-i1954473642.html
wprawdzie to dla trochę starszych dzieci ale Domi uwielbia plastelinę, ciastolinę to myślę że i to jej się spodoba.
dziś Domi rozłożyła mnie na łopatki, kiepsko się czuję a ona przyszła do mnie, wzięła moją twarz w rączki i mówi "mamusia tata(taka) utochana (ukochana) mamusia tata ładna" i przy okazji dostałam mnóstwo buziaków, aż mi się łezki zakręciły w oczach.

13 lata 3 tygodni temu #250314 przez Mirella
a mnie dziecko nigdy nie powiedziało że jestem ładna ;)

a tak bardziej serio to Domi się super zachowała, uwielbiam takie historie :lol: macie więcej takich?

a Bendaros fajne, nigdy nie słyszałam o czymś takim, może też pomyślimy....

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #250352 przez kasiora
Mirella napisał:

A co planujecie szkrabom na gwiazdkę kupić?

mirella ty juz o gwiazdce :) my dobiero doszlismy do porozumienia co na mikolaja :) i kupujemy mu kuchnie :lol: :lol: wiele osob twierdzi ze do zabawka dla dziewczynki ale faceci tez sa kucharzami :silly: prawda ? :blink:
bedzie to chyba ta + zestaw "naczyn" :)
www.toysrus.se/Märken/Brio/BRIO/BRIO%20spis.aspx?id=706622

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

13 lata 3 tygodni temu #250377 przez Mirella
bo na Mikołajki to się drobiazg pod poduszkę wkłada, kuchnia się nie zmieści ;) a na Gwiazkdę to coś dużego i fanego musi być, no i ja mam dylematy, ale od czego mam Was? :lol:

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #250390 przez _aga86_
No my tez mielismy problem z wymysleniem prezentu na gwiazdke. Ale bedac na zakupach Julcia sama nas nakierowala i kupujemy jej interaktywnego pieska. Co prawda jest to zabawka od lat 3, ale nie mamy pomyslu na nic innego, bo Julcia ma naprawde sporo zabawek. A co dostanie od rodzinki to nie mam pojecia.
Moniq Julcia tez uwielbia modeline. Ostatnio kupilismy Jej caly zestaw i bylo napisane, ze dla dzieci od 4 roku zycia- ale wiadome, ze razem z nia lepie i nie widze w tym zagrozenia mimo, ze Julka ma dopiero 2 latka.
My jeszcze na noc nie mozemy zrezygnowac z pieluchy, bo rano pieluch jest mokra, a teraz nie chce ryzykowac przemoczona koldra, bo wiadomo zima gorzej schnie, a nie chce zawalac wszystkich grzejnikow w domu samymi koldrami ;) Sprobujemy na wiosne.
Dzisiaj moja babcia miala urodziny i Julcia zaspiewala Jej "TO LAT STO LAT NICH ZYJE ZYJE NAM" a na koncu dodala "kocham Cie" babcia az sie poplakala ;)
Na dodatek ostatnio Julcia zaczela czytac. We wszystkich ksiazeczkach napisana jest taka historia: DAWNO DAWNO TEMU BYLA JULCIA DA-DA :) Oj coraz weselej mamy prawda :)
Buziaki dla wszystkich "maluszkow"

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #250391 przez Manga
U nas pod choinkę będzie - jak u kasiory - kuchnia i kasa do zabaw w sklep.

No i jeszcze (dużą rodzinę mamy) pociąg lego duplo. Aleks uwielbia pociągi, więc już najwyższy czas ;)

A co do wpadek - akurat dziś przy popołudniowej drzemce - mokre łóżko się przydarzyło.

I mam jeszcze do Was pytanie merytoryczne - 6 grudnia św. Mikołaj przynosi prezenty, a 24 grudnia?
Mamy odmienne zdanie z mężem w tej kwestii ;)

13 lata 3 tygodni temu #250392 przez Mirella
6 grudnia to taki wstępniak jakby, imieniny Mikołaja tylko zamiast my jemu to on nam drobiazgi daje, a 24 grudnia przyjeżdża saniami zaprzężonymi w renifery (obowiązkowo Rudolf z czerwonym nosem ) parkuje na dachu, wchodzi przez komin.... resztę znacie :lol:

a w kwestii wesoło: wczoraj powiedziałam Klaudii pół wierszyka na co ona:śmiało, dalej :lol:

co do czytania to dopiero od niedawna Klaudia zaczęła słuchać, znaczy uczy się skupiać ;)

13 lata 3 tygodni temu #250407 przez kasiora
Manga napisał:

I mam jeszcze do Was pytanie merytoryczne - 6 grudnia św. Mikołaj przynosi prezenty, a 24 grudnia?
Mamy odmienne zdanie z mężem w tej kwestii ;)

u nas (powiedzmy w moim regionie) 24 grudnia GWIAZDKA (gwiazdor) przynosi prezenty, a 6 wiadomo MIKOLAJ :) a co mam mowic gabrielowi sama nie wiem ? :silly:

dla innych jestes tylko dzieckiem a dla mnie jestes calym swiatem!

13 lata 3 tygodni temu #250543 przez _aga86_
U mnie tez 6stego MIKOLAJKI dostaje sie drobiazgi, a 24 grudnia juz wieksze prezenty.
Mirella co do skupiania przy czytaniu u nas jest troche lepiej, ale tych dluzszych bajek jeszcze nie wyslucha. Bardziej lubi "sama" czytac, albo opisywac co widzi.

13 lata 3 tygodni temu #250692 przez Mirella
No u nas póki co wierszyki Brzechwy do czytania lecą, szczególnie jak tatuś czyta to słucha dłużej, a tak to też rwie się do pokazywania i nazywania wszystkiego co widzi. Ale nie od razu Kraków zbudowano :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka