- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2015 :)
Mamusie Maj 2015 :)
- GabrysiaSta
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- goniag12
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Wogole to lezy juz glowka do dolu, wiem ze jeszcze moze sie obrocic ale czytalam ze tak kolo 28tc. zaczynaja sie ukladac glowka do dolu wiec moze juz tak zostanie.
Po raz trzeci potwierdzila sie rowniez plec dziecka, polozna powiedziala ze to na 100% dziewczynka. Zreszta sama tez widzialam:)
- papryczkaczili
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Mialyscie racje u diabetologa nie tak zle ale te mierzenie te liczenie kcal i jadlospisy masakra. Przerazona jestem jak ja to ogarne.
- goniag12
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- papryczkaczili
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- solenka89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
goniag12 no ponad kilogram to już nie taka malutka

- goniag12
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Chcialabym zeby tym razem poszlo latwiej i licze ze chociaz 6 msc uda mi sie pokarmic piersia. Zobaczymy w praniu:)
- Adlenne
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Teraz jestem bogatsza juz o doswiadczenia z pierwszym dzieckiem i mysle ze podejde do tego spokojniej. Bedzie co ma byc, jak bedzie trzeba to podam butle i juz. Ale mam nadzieje ze bede karmic dluzej niz za pierwszym razem.
Diety wspolczuje, ale dla dziecka wszystk da sie przetrzymac.
- papryczkaczili
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- solenka89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- goniag12
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jedyne co moge doradzic to nie dawac butelki przez pierwsze tygodnie. Jak ja nie mialam pokarmu pierwsza dobe i moj synek sporo schudl to dokarmialismy go mm ale z kubeczka nie z butelki, polozne mowily mi ze jak dam butelke tak wczesnie to dziecko moze wogole nie zalapac potem piersi.
- Adlenne
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
A tak poza tym czy ginekolog badal Wam piersi? Moja tego nie robi, a w karcie ciąży jest rubryka na takie badanie.
- papryczkaczili
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- a!gusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
- Otrzymane podziękowania: 3
Moja mama w ogole nie miala pokarmu a ja az za duzo wiec to chyba nie jest dziedziczne..
Ja usg mam dopiero 10 marca...a Mala sie obraca ciagle bo czuje kopniaki wszedzie...zreszta synus w 36 tyg byl glowa do gory jeszcze a w 39 tyg przy porodzie juz glowka w dol i to w kanale rodnym juz..tym sie nie martwie bo cc i tak bedzie wiec niech lezy jak chce

- GabrysiaSta
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
Może komuś się przyda moje przeżycie z karmieniem...
Przed pierwszą ciążą nie wiedziałam, że karminie piersią może być problematyczne. Więc jak urodziłam Zuzę (o 4 nad ranem a całą noc się męczyłam) to coś tam pociągnęła i poszła na 2 h spać. Ja w tym momencie zamiast się wyspać to wpatrywałam się w nią. Później chciała cyca i wisiała mi na nim cały czas. O 13 tego samego dnia byłam już w domu i zaczęła się jazda. Co ją odciągam od cycka to ta ryczy, nawet do kibelka nie mogłam iść. I tak do 22. Wiadomo byłam wymęczona i nie wiedziałam co robię źle. Sprawdzałam czy mam mleko i dosłownie po 10 min ciśnięcia piersi wyszła kropelka czegoś żółtego. Wysłałam męża do szpitala aby dali mu mleko (w Anglii sklepy zamykają o 22) bo ja byłam przekonana, że nie mam pokarmu i nie będę miała. Wrócił ale położne powiedziały, że na pewno dostanę pokarm, że mała ma być na piersi. Ale dały mu troszkę mleka i taki specjalny smoczek przy którym Zuzka musiała się też bardzo napracować aby coś wyciągnąć. Zjadła troszkę mleka z butelki i w końcu poszła spać a ja razem z nią. Kolejne karminie i już było lepiej "tylko" 3 godziny na cycku. I później już się zaczęło, mleko leciało i Zuzka ładnie ssała. Karmiłam ją do 9 mies. później chciała tylko w nocy ale ja stwierdziłam, że na samą noc nie będę się męczyła. Z drugą córką było tak samo 2 dni na cycku praktycznie odkładałam ją na 10, 15 min i znowu chciała jeść. Ale wiedziałam, że tak może być. Jednak dziś się cieszę, że dałam radę, że nie przystawiłam do butelki. I taka moja uwaga jeśli na początku będą problemy to szukajcie smoczka z bardzo małą dziurką aby dziecko musiało się namęczyć przy ssaniu i wtedy raczej powróci do cycka. Niestety w PL nie trafiłam na takie smoczki ale to było 5 lat temu teraz pewnie można znaleźć. Wybaczcie, że się tak rozpisałam ale może komuś się przyda.