- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2015 :)
Mamusie Maj 2015 :)
- solenka89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja karmiłam synka prawie 7 miesięcy, nie było lekko, zwłaszcza, że bardzo długo miał kolki. Nie jest to z pewnością łatwe, tak jak pisałyście, ale warto napewno, jesli tylko się da oczywiście. Ja też mam dosyć wklęsłe brodawki i na początku ciężko nam się było "zgrać", ale jakoś daliśmy radę. U mnie z kolei był problem w drugą stronę - synek nic oprócz cyca nie chciał, nawet mojego ściągniętego mleka, bo butelki do buzi nie chciał wziąć. Ważne, żeby się nie zrażać na początku, bo początki nie są łatwe. Ale to jest przede wszystkim mega wygoda, wyjmujesz cyca i już, nie wspominając, że to najlepsze dla dziecka

Mi ani raz nie badano piersi... Gdy czekałam na wizytę do mojej gin (na nfz) to poszłam prywatnie, żeby potwierdzić ciąże i wtedy oczywiście badał mi piersi ręcznie i usg

Moja mama karmiła mnie i rodzeństwo po 2 tygodnie, bo nie miała pokarmu, a ja miałam bardzo dużo, jeszcze inne dzieci na porodówce bym wykarmiła

Z tym dziedziczeniem kiepskiego mleka, to chyba nieprawda, zależy od kobiety

Papryczkaczili dasz radę, czego się nie robi dla dzieci

- goniag12
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Nie sadze by geny mialy na to wplyw. Bliskosc, czeste przystawianie dziecka do piersi i relaks napewno zwieksza laktacje.
- natali422
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

a co do karmienia ja karole karmilam krótko chyba mi zabrakło doswiadczenia i cierpliwosci ale teraz moze bedzie lepiej zobaczymy. pozdrowionka

- Adlenne
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Ja zaczelam dokarmiac po miesiacu bo okazalo sie ze mala slabo przybiera na wadze. Do konca trzeciego miesiaca karmilam w sposob mieszany, a potem juz mala cycka nie chciala i sobie darowalam. Tez bym chciala zeby teraz poszlo lepiej.
- papryczkaczili
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- natali422
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- goniag12
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Pisze wam o tym bo czytalam ze tylko 20% ciezarnych zdaje sobie.z.tego sprawe wiec stwierdzilam ze was uprzedze.
Najgorsze jednak ze.zarazilam mojego synka. Teraz biedak nie moze jesc bo go bola wargi a poza tym kaszle i ma goraczke. Jutro idziemy do lekarza. Dopiero teraz wiem ze ten wirus moze byc bardzo niebezpieczny, moze doprowadzic nawet do zapalenia opon mozgowych u dzieci. Masakra jakas. Nie moge sobie wybaczyc ze bylam taka glupia i nieswiadoma.
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
natali422 i papryczkaczili życzę Wam wytrwałości w diecie, napewno dacie radę, zostało nam już niecałe 3 miesiące

Oj pamiętam jak na początku piersi bolały i pękały, brodawki mega suche i popękane to mega nieprzyjemne uczucie, mi położne kazały smarować swoim mlekiem, że to najlepszy sposób, ale też smarowałam jakimiś maściami, po krótkim czasie przeszło.
- goniag12
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- a!gusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
- Otrzymane podziękowania: 3
Gonia w Irlandii tez Jerzyk byl ze mna 24/dobe i skin to skin tez mielismy-nawet pomimo cc...aaaach juz sie nie moge tego doczekac!!!
- kima
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Czekam do marca i będę prała ciuszki, przeraża mnie tylko ich prasowanie, może męża do tego zatrudnię hehe

- solenka89
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- goniag12
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mi brzuch tez juz przeszkadza, wczoraj probowalam trzymac na kolanach szczeniaka mojego szwagra i nie dalam rady. Brzuch zajmuje za duzo miejsca i szczeniak sie nie miesci. Chyba ze na brzuchu.
Ja polecam nakladki BabyOno. Probowalam innych np. Mam baby, medela i avent i nie sprawdzily sie u mnie. Nie wygodnie sie zakladalo.
- a!gusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
- Otrzymane podziękowania: 3

Ja smiesznie wygladam jak trzymam trzymiesieczna corke kolezanki-nad brzuchem wiec mi juz ciezko

Najgorzej mam z wiazaniem butow i myciem naczyn bo zlew mam akurat na brzuchu wiec sie musze bardzo nachylac...