- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
u mnie znowu bardzo wietrznie na dworze, więc ewentualnie króki spacer, bo syn zakatarzony ponownie
dziś mam wizytę u gino, ale dopiero wieczorem, już się nie mogę doczekać, żeby sprawdził jak synek przybiera na wadze itd.
ja wczoraj prasowałam kolejną partię ciuszków, i też jeszcze jedną pralkę wstawiłąm, więc jak wyschnie to czeka mnie ostatnie prasowanie.
Mąż w delegacji do poniedziałku, a 24 kwietnia wyjeżdżamy na weekend do Ustki na hotel z okazji rocznicy ślubu już się nie mogę doczekac
Podczas majówki planujemy złożyć łóżeczko, potem robimy resztę wyprawki i pakujemy torbę do szpitala
wczoraj męża uświadomiłam, że do porodu 6 tygodni, to aż kalendarz otworzył, żeby sprawdzić, bo rzeczywiscie to nawet dla mnie jest trochę nierealne, że zaraz będzie nasz drugi synek na świecie
pozdrawiam i miłego dnia
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- martyna10146
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
Może słyszałyście o czymś takim albo miałyście podobnie??
Co do wózka to wreszcie wczoraj zamówiliśmy Mieliśmy zamiar kupić Roan Marita ale zdecydowaliśmy się na nowość z tej samej firmy - Roan Emma. Ma podobne "parametry" a jest ładniejszy. Nie mogę się doczekać aż przyjdzie, ale to dopiero za około 2 tygodnie
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
- Bicie Twego serca usłyszeć chcę i kopniaka poczuć
- Otrzymane podziękowania: 67
A ja znowu przeziębiona, gardło zawalone....w nocy spać nie mogę....szczerze to mam już dość. Ja mam kaszel i boję się, że kaszlanie z wysiłku spowoduje skurcze macicy
Aga córeczka na zdjęciach śliczna, porównamy zdjęcia jak wyjdzie.
martyna spuchnięte pachwiny? Dziwne...nie słyszałam o tym. Mnie czasem mocniej zakłuje na dole i brzuch mam wrażenie, że ciągle twardy.To idź do lekarza niech lepiej sprawdzi.
No niestety brzuchy już wielkie i ja osobiście nie mam siły na nic. W poprzednich dwóch ciążach chyba miałam więcej siły.
Też muszę wyprać wózek i fotelik i wybrać się do mamy po ubranka po dziewczynkach, wszystko wyprać i poprasować. No już niedużo zostało. Czasem podczytuję i na majówkach już się rozpakowują więc u nas w maju też już się zacznie. Ciekawe, która pierwsza.
Też marzę aby ta ciąża się skończyła ale później będzie wcale nie lepiej bo dużo pracy na najwyższych obrotach i mało odpoczynku.
- atilla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Tak jak Nadinchwn mowi juz po warsztatach, a yersci prezentacji rozne. Niektore przydatne inne z kolei to nachalny marketing produktow. Fakt sponsorzy musza sie wygadac ale wiem z doswiadczenia ze nie musi to tak wygladac. Bylam z psiapsiula i mama. Obie zgodnie stwierdzily ze czesci powadzone przez polozne byly wartosciowe. Taka szkola rodzenia w pigulce. A ze psiapsiula rowniez jest brxuchatka warzesnowka co prawda, ale nie chodzi i nie bedzie chodzila do szkoly rodzenia to mowila ze duzo skorzystsla.
Szkoda Nadin ze nie bylysmy przydzilone do tej samej grupy. Moze udaloby sie trosze dluzej pogawedzic a tak w locie.
Dzisiaj wybieram sie z tesciowka po wozek. Mam nadzieje ze w koncu cos wybierzemy. Trzymajcie kciuki. Jedziemy same bo Sz. stwierdzil ze on sie na kolorach nie zna, wiec i tak nie pomizeva te co ku sie podobaja to wg nas sa dla armii to on sie w to wtracal nie bedzie. (Fakt kolory w stylu moro srednia mi odpowiadaja). Upatrzylismy wczesniej 2 modele , ktore odpowiafaja gabarytami i systemem rozkladania naszym oczekiwaniom a teraz mam wybrac kolorystyke aleee tegoooo jeeesttt tyle ze oczoplasu mozna dostac.
- atilla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Aga duza z niej dziewczynka. I niech rosnie dalej.
Betka wspolczuje preziebienia. To taki glupi okres. Ja zaczynam walke z alergia. Niby mialo jej w cazy nie byc bo hormony cos tam blokuja.... ahhh
Dziewczyny wasze dzieciny tez tak w brzuszkqch szaleja? Czy tylko ten moj ma ADHD?
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
ja po wizycie- synek waży 2074g, z usg termin wychodzi na 3 czerwca (z miesiączki 1 czerwca) więc b.mała rozbieżność. Wyniki mam bardzo dobre-hbs i wr ujemne, pobrał też wymaz na GBS. Jedyne co mnie wkurza to to, że on nie widzi konieczności badania "manualnego"- i tak leżałam rozkraczona dziś na fotelu żeby pobrał gbs, a nawet przy okazji mnie nie zbadał. dziwny jakiś... kolejna wizyta 7 maja.
brrr ale dziś u nas zimno... oby weekend był słoneczny i bezwietrzny!
pozdrawiam
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
Super, że wszystkie wyniki prawidłowe. U mnie też rozbieżność między USG a OM prawie żadna....
Z tym badaniem to serio dziwny jakiś bo mój co wizytę zaprasza mnie na fotel i sprawdza szyjkę czy się nie skraca lub otwiera. Czasem mnie to wkurza bo rozbierać się z tym brzuchem to nie fajne ale wiem, że wszystko sprawdza.
Z weekendem to nie zapowiada się podobno ciekawie. U mnie pół dnia padało a po południu się wypogodziło, więc emek zabrał dziewczynki na plac zabaw a ja miałam godzinę tylko dla siebie. W ciszy i spokoju..
Wiecie jakie to przyjemne...jak nikt nad głową nie skacze i biega po domu, nie wrzeszczy i nie ciągnie pod hasłem "mamo chodź ze mną".
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Ja juz dostaje spore kopniaki wiec myśle, ze moja ma coraz mniej miejsca. W poniedziałek mam wizyte u mojej lekarki wiec zobaczymy jak tam dalej sie rozwija.
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aga Strasznie zasłaniał się i nie chciał pokazać bużki w końcu pokazał swe oblicze z zaciśniętą piąstką, ale będzie charakterny hi hi. Ogólnie to miał bardzo niezadowoloną minę,jakby mu tam było bardzo żle i niedobrze
Dziś byłam na przeglądzie u swojej doktor i wspomniałam że strasznie swędzi mnie brzuszek i mam czerwone plamy na skórze brzucha i bioderkach. No i może być to uczulenie na krem który stosuję przeciw rozstępom (Ziaja Mamamija). Mam odstawić ten preparat i kąpać się w krochmalu:)Ale i tak strasznie swędzi. Dodatkowo mam zrobić jutro jakieś testy wątrobowe, bo też może być od tego.
A to nasz synuś:
- martyna10146
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5