BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 7 miesiąc temu #980457 przez paulinkaaa2202
Tysiak brzuszek śliczny :) ja to mam brzuch od początku ciąży strasznie nisko :/

No właśnie tez widziałam te staniki że mają być w lidlu od poniedziałku muszę pojechać o 8 bo te baby to tak się rzucają na odzież dziecięcą i damską no i ciążową pewnie też :P

Ja dzisiaj kupiłam płyn do kąpieli i mleczko do ciała z Hipp od 1 dnia życia :) wypróbuję bo słyszałam że są dobre a szczerze mówiąc nie cierpię oliwki jest taka tłusta i bleee :/ kupiłam jeszcze smoczki, kocyk, lactacyd dla siebie i parę rzeczy zamówiłam na allegro to wyjdzie taniej bo od jednego sprzedawcy jak przyjdzie przesyłka to wyślę foto :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #980461 przez agnieszka1
Lusek wiem co czujesz,bo ja mam to samo :angry: to całkiem tanio u Was u nas w końcu prywatnie dorobili się usg w 3d i 4d ale śpiewają 130zł dla ich pacjentek a 150zł z ulicy,dla mnie jednak szkoda kasy,bo skąd mam pewność,że się pokaże.
Teraz też wyliczyłam dla szwagierki oczywiście jej nic nie mówiłam,ale ona to samo się dowiedziała co ja,bo ten sam lekarz robił, dziecko się ruszało i nawet pomiarów nie pobrał :angry:

agge to nie jest horoskop z neta. U mnie się sprawdziło przy 2 dzieci :D u siostry też,tylko się czekało do usg,aby potwierdzić :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #980464 przez agnieszka1
agge te chińskie mi też nie wychodziły :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #980480 przez ewela007
Lusek ja tez mialam takie usg, jest dużo dokładniejsze. Sprawdza pomiary kości itp. Ja jestem z nich zadowolone,pod koniec maja chyba bede miała takie drugi raz bo lekarz mowil ze znowu będzie robil bardziej szczegółowe.

9 lata 7 miesiąc temu #980491 przez agge
Agnieszka to wylicz mi tym swoim sposobem, moja data urodzenia 14.10.1995, miesiąc zapłodnienia październik, miałam wtedy 19 lat :D coś jeszcze?

9 lata 7 miesiąc temu #980501 przez agnieszka1
agge miałaś usg w 3d czy 4d czy zwykłe?

9 lata 7 miesiąc temu #980519 przez bezimienna
Kurcze czas dospieszył czy co, z niczym się nie wyrabiam, wciąż jestem nerwowa a ludzie są bez serca bez rozumu...
w sumie ja tez wczoraj walnęłam dobrego babola; sprzątałam w szafach z ubraniami nazbierałam 5 siat dla sąsiadów a jedną do kosza a z tego pośpiechu dałam im sześć siat taki obciach...
Agge super filmik- szkoda, że na czas ciąży brzuch się nie robi przeźroczysty
aaa uzupełniłam tabelkę- dobrze, że się automatycznie zapisują te dane...
kurcze taką miałam ochotę na kaszkę ryżową na sucho, że zjadłam całą paczkę-mam nadzieję, że mi za bardzo nie spuchnie

Ech szkoda, że tak w tej ciąży wciąż się przytrafiają i człowiek chcąc nie chcąc musi się denerwować:(

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #980536 przez Lusek
Witam się z rana :cheer: ;)
Wstałam ranko odprawiłam męża do pracy, zjadłam śniadanko, popiszę do Was a potem cisnę po kruche rogaliki z dżemem hehe do kawki :)
Śpiochy wstawać :woohoo: piękny dzionek już wstał ;) kurde 13 stopni z samego rana to będzie ciepło.No może w końcu powoli będzie wkraczać lato. :cheer: ochhh uwielbiam ciepło.... :P

ewela007 o to fajnie że mówisz ze dokładniejsze , jakoś mi się Doppler z żyłami kojarzy zawsze że to jakieś straszne badanie.... ;) ooo to dobrze to będę wiedziała że wszystko w porządku z Fasolą ;) Bo moja gin niby ma dobre ale tylko do odczytania dla niej chyba. No jak dzidzia była mniejsza to było ok nawet i jak widziałam co i jak. W sumie teraz też widziałam kręgosłup, serduszko 4 komorowe, pępowinę itp że niby wszystko w porządku ale będzie jeszcze jedno dokładniejsze :cheer:

bezimienna to poszalałaś w tej szafie hehe ;) nie przejmuj się ze dałaś 6 siat hehe :P (te gorsze wezmą na szmaty-powiem ci jeśli nawet się skapną to jest fajne przysłowie,,mądry nie zapyta a głupi pomyśli że tak musi być" :P spoko luzik, nie obrażając oczywiście nikogo.... :P .
Ty w ciąży powinnaś się oszczędzać troszkę a nie bursiować z siatami :lol:
A jeśli chodzi o ludzi to się nie przejmuj bo ja przez ostatni tydzień miałam tyle przypadków że szok, chamstwo i prostactwo ludzi..... Ja normalnie na miasto nie mogę wychodzić bo będę ludzi bić :dry: :silly: :blush: tak potrafią być bezczelni :unsure: . Ale głowa do góry trzeba jakośdaćradę, Ale nie wiem może w ciąży człowiek jest bardziej nerwowy i zwraca na to uwagę ...hymmm sama nie wiem i zaczyna to przeszkadzać :)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 7 miesiąc temu #980544 przez agnieszka1
Hejo

I znów się z rana wkurzyłam,stary już o 7.15 chciał jechać do babki no masakra ledwo oczy otworzy już je i od razu zaraz na miasto szok.

Mam nadzieję,że padać nie będzie i jednak pójdę dziś na spacer,bo jak nie wyszłam dzień to zwariowałam.

Lusek weź Ty mnie nie denerwuj :P ja ostatnio z koleżanką jak weszłyśmy do skarbówki to te z okienka patrzą się na nas jak na debili,my z dwoma wózkami i ja w ciąży,więc ja na głos do koleżanki ej jestem gdzieś brudna czy jak,może chodzę nie widzę i patrzą na mnie jak na debila.
No toż to szok :angry:

Ja w ogóle z natury jestem nerwowa,ale ludzie patrzą jak małe dziecko w wózku i tutaj następne to,że jakaś patologia dziecko za dzieckiem. Momentami tak się czuję,bo też kiedyś tak myślałam,że oooooo ta czy tamta znów w ciąży.

Tylko,że ja spojrzę i idę dalej a inni potrafią się gapić jak w obrazek i wtedy nie sposób nie wybuchnąć.

9 lata 7 miesiąc temu #980556 przez tysiiiak
Witam się i ja :) Dziś bez ekstremalnym pobudek poza szturchaniem mnie przez Kubula :P Moje dziecko wstało z pogryzioną wargą w 3 miejscach :/ ja niewiem jak on to robi :blink:

Ja nie zauważyłam żeby się na mnie ktoś krzywo patrzył ze względu na małe dziecko + brzuch w gratisie :P albo po prostu nie zwracam uwagi na ludzi na ulicy :P Niech sobie myślą co chcą :P Często jeszcze idę z moim 12 letnim bratem i niektórzy sądza że to też moje więc jest wesoło :whistle: :laugh:

Lusek fajnie Ci się trafiło z tym usg :) naprawdę taniocha :) Moja lekarka z pierwszej ciąży prywatnie też wydawała mi się tania a brała 120-150 zł :P Robiłam u niej teraz prenatalne w 12 tc :)

Za tydzień wizyta nananana :D Jezcze żancik i Lizzy ma za tydzień :D :)
Muszę do tego czasu zrobić morfo i mocz ale jak sobe pomyśle o porannym wstawaniu to mi sie nie chce :P może jutro ?! :P

9 lata 7 miesiąc temu #980569 przez zancik
hejka z rana :)
ja już nie śpię od 5.30 obudziłaqm się jak M wstawał.Śniadanko zjedzone,zakupy zrobione :) Właśnie się dowiedziałam,że dostaliśy ta działkę ogrodową i możemy ją juz doprawadzać do porządku :laugh: M wczoraj miał wolne pojechał i długo go nie było jak wrócił pytam gdzie był a on,że w lesie po drzewo na huśtawkę dla niuni :) :) U mnie słoneczko świeci mam nadzieję,że padać nie będzie.

Agge strasznie to auto wygląda dobrze,że tylko tak to się skończyło.A jak M dobrze się czuje?

Alex też sie boje porodu im bliżej tym gorzej :( łóżeczko super komplecik też :)

Lusek jak narazie spotkałam się :) raz z uprzemością.Najgorzej mnie wkurza jak się ludzie na mnie pchają mam ochotę im ebnąć normalnie :angry: :angry: Doczekasz się zakupów Kochana :kiss: :kiss:

Paulinkaaa ja dopiero do lidla ok.19 pojadę jak M wróci,ale obawiam się,że już nic nie będzie jak się rzucą na to :S :pinch: no zakupy idą pełną parą ;)

Bezimienna hormony buzują ;) Jaki obciach co Ty gadasz przebiorą jak im coś się nie spodoba to pewnie wyrzucą.Ale masz zachcianki :laugh: :laugh:

Tysiiiak no już za równy tydz. wizyta jupiiiii :laugh: :laugh: :) Ja badania zrobiłam odrazy przy glukozie mocz jest ok.ale morfologia gorsza od ostatniej ta głupia anemia :angry: :angry:

9 lata 7 miesiąc temu #980585 przez monikat
Cześć :) Dziewczyny chciałam sie was zapytac o biustonosz do karmienia. Byłam wczoraj w szkole rodzenia i tam położna powiedziała ze ten biustonosz musi być na poczatek bez fiszbin (czyli pomyslałam o takim zwykłym bawełnianym) ale... kilka razy podkreślała że ma dobrze trzymać biust, że nie mogą piersi "zwisać" bo wtedy się jakieś kanaliki pozatykają i bedzie problem... I co teraz? Nie wierze żeby taki zwykły bawełniany stanik trzymał biust na baczność. Moja szwagierka teraz taki miała to cycki po pas.. I bądź tu mądra. Co wy myślicie? Jakie biustonosze bierzecie do szpitala? Boje się żeby nie dostać zastoju pokarmu

9 lata 7 miesiąc temu #980586 przez agge

agnieszka1 napisał: agge miałaś usg w 3d czy 4d czy zwykłe?

Miałam usg 3/4D :D zwykłe też.

zancik M się dobrze czuje :)
Ja też się zaczynam bać porodu :D

Dziś zaczynam 32 tydzień już i 8 miesiąc! :woohoo: :D

Wczoraj się załamałam, jak podliczyłam ile mamy kasy a ile jeszcze trzeba na wyprawkę wydać + nowe auto :/

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #980594 przez Lusek
Hi przy kawce z drożdżówką bo mi wszystkie rogaliki wykupili :angry: ehhh :P

monikat biustonosz do karmienia znalazłam link :http://www.bonprix.pl/kategoria/1212/biustonosze-soft/ no ja mam z esotiq i nie wiem czy będę kupować na dole są fiszbiny a czy jakieś zastoje będą oby nie. Ale chyba sobie nie wyobrażam bez fiszbin, bo wtedy to opadną na kolana :dry: :unsure: tak jak piszesz o szwagierce.

zancik ooo chociaż Ty się spotkałaś z uprzejmością i bardzo dobrze :) ;) chociaż jedna ;)

tysiiak zobaczę jak będzie i jak coś to na przyszłość polecę to jest na Zaspie ;) :cheer: a no powiem szczerze ze jak szukałam to od 200zł w górę mówili a ja nie chcę tyle wydawać wolę coś kupić dziecku :) ;) .ja wcześniej jak z bratem moim małym chodziłam dawno temu to kiedyś takie babcie stare ojjjj taka młoda a już mama, a mój brat nie wiem 2 latka miał mówi do nich to moja siostra :woohoo: ale im było łyso hehe :P i to on zwrócił uwagę.

agnieszka1
no patrzą się dziwnie to fakt masz rację, jak tak dyskretnie to spoko ale czasami to specjalnie pokazują niezadowolenie. Ja wyglądam dość młodo no nie pochlebiając sobie :P ale nawet stare babcie potrafią w kolejce rzucić jak teraz chodzę troszkę lżej ubrana bo wcześniej płaszczyk to tak nie było widać a teraz no już się nie da ukryć (a one taka młoda pffffff a już w ciąży), ostatnio to mnie wnerwiają w mięsnym zwróciłam uwagę takim babcią ....żeby lepiej poszły się pomodlić i wyspowiadać bo to grzech obgadywać....a to w dodatku kobietę w ciąży :woohoo: potem się z tego śmiałam sama ale na początku to wkurw Cię bierze.... Ale tak staram się nie zwracać uwagi no chyba że już perfidnie jak te babcie to się wkurzam :angry:
Spoczko będzie dobrze :cheer:

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 7 miesiąc temu #980632 przez agnieszka1
Tysiiak zapomniałaś o mnie :P za tydzień wizyta nananananannaa :laugh: z Pati zapłaciłam 200zł niby miało być cudowne usg 3d i 4d a tutaj kicha,ale wyszłam czerwona ze wściekłości wrrrr :angry: :evil:

Zancik nie kumam,staraliście o działkę,ale taką,aby móc posiedzieć tak? super choć jedno na plus dla Was,a wiem jak fajnie mieć kawałek swojej trawy.
My jak dostaniemy to mieszkanie to niestety w bloku,ale i tak to dla mnie by była wygrana w totka :silly:
Masz za mało żelaza tak? moja siostra miała już do porodu tak. jej gin powiedziała,że może wcześniej urodzić a urodziła dzień po. mówiła,że dziecko z niej wszystko wysysa,ale ona jadła ser biały tak jak ja i kawy nie piła ja piję i normalnie,ale ona przed ciążą miała też słabe wyniki,pomimo,że była budową większa ode mnie :)

Monikat ja zamawiałam jak przy pierwszym dziecku na allegro, zajebiście trzymał a to zwykły sportowy stanik tylko latem ostro się cyce parzyły,ale na noc był super, a jak kupiłam taki sam w pepco masakra szmata nigdy tam już nic nie kupuję i dla dzieci.

agge albo Twój lekarz ślepy albo nie wiem :P hahaha

Dziewczyny spotkałam szwagierkę,miała wczoraj wizytę i mówi,że robią usg na wizycie,więc może w nast tyg się dowiem co będę miała.
Tak samo Lusek mam nadzieję,że Ci moje wyliczenia się sprawdzą :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka