BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #948882 przez tysiiiak
Ja mam wizytę już po jutrze! Nie mogę się doczekać :D boję się czy wszystko jest Oki bo mnie choroba trochę rozlozyla :( Witam nowe mamusie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #948955 przez czajusiątko
Tysiak koniecznie daj znać po wizycie. Ja jutro będę dzwonić się umawiać i mam nadzieję, że jakoś uda mi się wcisnąć na czwartek. Szkoda tylko, bo ta lekarka nie ma bezpośrednio w gabinecie USG i robi na następny dzień rano, a mi w ten pt napewno nie będzie pasowało jechać bo od rana w pracy :unsure:

10 lata 3 miesiąc temu #948997 przez kasiorek0310
Witam teraz mam chwile spokoju to napisze cos więcej jestem Kasia a mieszkam w Czechowicach na południu polski bedzie to moja drugia ciaza oby byla taka idealna i cudowna jak pierwsza mam juz synka Nikodema 3,5 roku zaplanowany ale nie az tak jak tam obecna ciąża ta była zaplanowana co do j jestem po wizycie u lekarza i jest wszystko ok widac ze na pewno ciaża bete również robiłam dla pewności bo testy az 4 zrobiłam i była taka nie wyraźna kreska termin planowany mam na 4 sierpnia pierwszy synek urodzil sie tydzień po terminie niestety przez cc drugie bym chciała sn ale zobaczymy kolejna wizyte mam 9 stycznia rodzina jeszcze nic nie wie zostawiamy niespodziankę na święta w pracy zostali poinformowani gdyz mam l4 prace na 3 zmiany nie mam mozliwsci zmiany na jedna zmianę czy zmianę na inne stanowisko wiec pozostało tylko to

czajusiatko będzie ok ale fakt terminy giny czasem maja straszne mnie sie udało bo zmieniłam miejsce zamieszkania i lekarza zarazem mam blisko a nie trzeba sie tłuc autobusem a skad ty jestes z jakiego rejonu miasta ? Pewno przybędzie ja juz była na tutejszych forach tylko ze na czerwcowych 2011 i milo wspominam ten czas a tez zaczynałyśmy ze bylo an 2 3 a potem masa. To terminy faktycznie z kosmosu taki czas czekac

Wiewiórka witamy a ty skad jestes

tysiiiak bedzie ok zobaczysz aj tez sie balam bo zarazem 1 wizyta ciążowa jak i 1 u nowego lekarza ale trafiłam na cud babkę i żałuje zmiany

10 lata 3 miesiąc temu #949018 przez czajusiątko
Kasiorek obecnie mieszkam w wiosce pod miastem, a czemu pytasz o rejon?? Bywałaś kiedyś w Czewie?? Ja też zaczynałam na wrześniówkach 2012 i trzymamy się z dziewczynami razem do tej pory. Co prawda zostało na teraz niewiele, ale udzielają się te najwytrwalsze :)
My też zamierzamy oznajmić rodzinie w święta. W sumie to mąż wymyślił, że będziemy tyle czekać, a ja prawdę powiedziawszy nie sądziłam, że tyle wytrzyma, ale póki co jest twardy B)

10 lata 3 miesiąc temu #949019 przez tysiiiak
Ja jestem z majowek 2013 i bywam też na kwietniowkach ☺ też fajne paczki stworzylysmy :) z tym że z majowkami na fb się przenioslysmy.
Ja jestem z Gdańska :)

10 lata 3 miesiąc temu #949076 przez kasiorek0310
czajusiatko nie tak pytalam z ciekawosci czy moze ktoś z południa jest ja z czerwcówek tez sie przeniosłyśmy na facebook`a a zostalo nas 5 z ponad 20 najwytrwalsze jak to tysiiiak pisze i raz do roku staramy sie spotkać ta paczka a jak nie w całości to we 3 bo jedna z nas przyjeżdża do rodziny na poludniu
ja nie wiem czemu bo przy pierwszym sie nie bałam niczego a teraz mam obawy i nie chce za szybko mówic o tym zeby nie zaperzyć o pierwszej ciazy dowiedzieli sie podobnie w 9 10 tyg moja mama i rodzice mojego partnera wtedy a reszta czyli moi bracia bo mamy kontakt taki a nie inny dowiedzieli sie w 5 miesiacu jak juz brzuch bylo widac moja mama juz cos podejrzewała wiec mysle ze i tym razem cos podejrzewaja ale poczekamy do swiat to taki magiczny czas

Tysiiiak z okolic gdańska a dokładnie z Tczewa mam koleżankę wlasnie z czerwcówek a ty dzis masz wizyte koniecznie daj znać co i jak

10 lata 3 miesiąc temu #949209 przez Magiczna
Cześć Dziewczyny! Dołączam z radością o Was:) Byłam dzisiaj u lekarza, ktory potwierdzil moja ciążę :) Jestem w 5 tyg także baardzo wczesna ;) Mam nadzieje ze spedzimy razem milo czas w wyczekiwaniu na nasze maleństwa:)

10 lata 3 miesiąc temu #949234 przez czajusiątko
Magiczna witaj i gratulacje :) skąd jesteś? to Twoja pierwsza ciąża??

Tysiak ja jestem Gdańskiem zauroczona, w sumie to byłam tam 3 razy, a dokładniej to zatrzymywaliśmy się w Sobieszewie B)

Kasiorek ach myśłałam, że chodzi CI o konkretną dzielnicę Częstochowy :evil: mi też udało się spotkać z jedną dziewczyna z forum i też własnie jest z okolic Gdańska :laugh: ogólnie to u nas na wrześniówkach jesteśmy raczej porozrzucane po Polsce i nie tylko i ciężko o jakieś większe spotkanie, a szkoda :huh:

Ja dziś umówiłam się na wizytę, ale dopiero na 18 grudzień. Tak w ogóle to chyba zaczęła mi się zbierać woda w organizmie bo spodnie zaczęły się robić przyciasnawe, pomimo, że apetyt mam mniejszy, a na rośnięcie ciążowego brzucha jest chyba zdecydowanie za wcześnie :ohmy:

10 lata 3 miesiąc temu #949381 przez kasiorek0310
Witam sie i jak

Magiczna napisz o sobie cos więcej na kiedy masz termin czy to twoja pierwsza ciąża a rodzince juz obwieściłaś nowinę?

Czajusiątko nie bardziej miejsce ale do Częstochowy to tez nie tak daleko :) u nas sie tak trafiło ze spora cześć byla z południa ale jak sie spotykamy to przeważnie latem wiem ze na kwietniówka 2011 kiedys zorganizowały sobie spotkanie nad morzem cała paczka i tez im to świetnie wyszło a ty jesteś na wychowawczym czy nie pracujesz .O szkoda to jeszcze cały tydzień czekania a to do tej co prowadziła ci 1 ciaze ? Ja zmieniałam i wreszcie nie muszę znosić humorów doktorki

Powiem wam ze zaczyna mi sie nudzic w domu same dobrze ze małego do przedszkola muszę rano odprowadzić to przynajmniej coś sie dzieje a potem cisza i tak do 14 az małż z pracy wraca to sie wtedy cos dzieje niby wiecie mam L4 chodzone ale i tak strach jak kontrol wpadnie ale jutro sie na troche wyrwie bo popołudniu jedziemy zakupy przedświąteczne zrobić zeby uniknąć tego szaszoru i tłumów potem tylko po pare drobiazgów co sie nie da wcześniej kupic bez szału co do brzucha to fakt za wczesnie by róśł ale woda owszem moze sie zatrzymywać

a wy jak spędzacie święta w waszych domach czy wyjeżdżacie gdzies

Nic bedzie trzeba nadrobić zaległości książkowe :D

10 lata 3 miesiąc temu #949391 przez Magiczna
Jestem z lubuskiego a konkretnie z okolic Gorzowa :) Tak, to moja pierwsza ciążą. Termin mam na 10.08 . Najblizsza rodzina juz wie, lekko zaskoczeni ale szczesliwi ;) Niestety w mojej pracy jest absolutny zakaz pracy ciezarnych takze od wczoraj jestem na zwolnieniu:( Tez będę nadrabiać książkowe zaległości :)

10 lata 3 miesiąc temu #949401 przez J.J.
Witam Was mamusie sierpniowe!

Gratuluję dwóch kreseczek i życzę spokojnych 9-ciu miesięcy.
Czajusiątko jesteśmy z tego samego miasta :)

Mama luty 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #949424 przez kasiorek0310
Magiczna to rzeczywiste mamy rozrzut ładny fajnie napisane lekko zaskoczeni wiesz pierwszy szok wiec zrozumiale u mnie tez przy 1 byl szok i zaskoczenie to tak jak w mojej pracy jak slysza o ciazy to do razu zwolnienie nawet nie ma możliwości żeby mnie na inne przenieśli bo wszędzie normy dla ciężarnych przekroczone
załóż sobie suwaczek ciążowy co by można by śledzić tyg :) A mogę zapytać ile masz lat tak z ciekawości bo wydaje mi sie ze jesteś bardzo młoda osóbka

Ja sie zajęłam porządkami kuchennym bo jesteśmy po remoncie kuchni i przymierzam sie do okien tylko czekam na cieplejsze dni

10 lata 3 miesiąc temu #949427 przez Magiczna
Dobrze zgadłaś Kasiorek ;) Mam 22 lata :)
Szok i fala porad- taka była reakcja najbliższych ;)

10 lata 3 miesiąc temu #949460 przez kasiorek0310
O to fajny wiek ja pierwsza ciążę zaszłam mając 24 miło wspominam ten czas a.porady faktycznie miałam od razu.co bardzo mnie irytowaLO Każdy mi mówił jak.mam.zrobić a nic nie wychodzilo jak chcieli przez to wszystko.wpadłam.w.depresję nikt nie wiedział o tym dopiero po roku jak się wyprowadziliśmy z.małżem.na swoje pogadalismy i się domyślal.ze coś nie tak więc mam nadzieję że tym razem tak nie będzie

Tysiąc jak tam po wizycie wszystko ok.?

10 lata 3 miesiąc temu #949461 przez ZoryaX7
Witam,
Ja też mam termin na sierpień 2015, wg OM to 18.08. Jutro idę do lekarza , choć to dopiero 5 tydzień. Mam nadzieję,że wszystko będzie OK.

Nasz Aniołek 10.11.2017 r. 9tc [*] na zawsze w moim sercu

Anulka :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka