- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Miluniaa z tego co pamiętam to od 23 albo 24 tygodnia jest uznawane za poród przedwczesny, a wcześniej poronienie, stad pewnie kwestia czy ratować czy nie.
Milcia wszystko tym razem na pewno będzie dobrze, piękna sesja, zazdroszczę

Andzia powiedz lekarzowi, że to ty jesteś w ciąży a nie on i niech się nie czepia :-P
Agnessa współczuję, mam nadzieję, że to tylko od wysiłku i niewygodne pozycji, oszczędzaj się
Jutro Niśki urodziny, dzisiaj piekę tort, izaure i babeczki, jutro trzeba będzie zrobić jeszcze sałatkę, ruloniki z szynki i twarożek, upieke takie szybkie przekąski z ciasta francuskiego, część z łososiem, część z szynką i może dla dzieci takie ślimaczki słodkie z ciasta francuskiego i chyba tyle,
Właśnie macie jakieś fajne pomysły na szybkie przekąski, takie na jeden gryz?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Basiula
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- W oczekiwaniu na córeczke :D
- Otrzymane podziękowania: 5

U mnie pojawiła się siara, wcześniej też podejrzewałam bo miałam kropki takie suche, ale dziś jak wstałam to plamy na bluzce mokre .
Z przekąskami raczej nie pomogę, też zawsze z ciasta francuskiego robie ;P
Miłego dnia =)
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
A co do moich przekąsek to i dla dzieci i dla dorosłych, jajka zwykle robiłam i juz takie dość oblatane są, ale myślałam i faszerowaniu ich łososiem... Tylko nie wiem czy chce mi się aż tyle
- Miluniaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 174
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Piękna dzisiaj u nas pogoda

andzia, moim zdaniem lekarz przesadza. Przecież 7 kg, to nie jest dużo, zwłaszcza, że tak jak piszesz jesteś szczupła i wysoka. W necie są fajne kalkulatory wagi w ciąży, zerknij sobie. Tam jest podane ile powinnaś min przytyć, ile max. Ile w poszczególnych tygodniach. U mnie wychodzi, że min 13 kg, a max 18 kg. Ja jestem 5,5 kg na plusie.
milcia, cudn zdjęcia

Nie ma co się nakręcać z tym wczesnym porodem, tylko się człowiek stresuje. Ja ur Hanie w 42 tygodniu

Baby, jeśli chodzi o szybkie przekąski, to ja czasami robię:
-tortille (te gotowe palcki) smaruje serkiem śmietankowy almette, na to liść sałaty lodowej, potem łosoś wędzony lub szynka. Zawijam w rulon i kroje na ok 2cm plastry (na skos). Bardzo dobre i szybkie

-wszelkiego rodzaju koreczki, np ser mozarella te w małych kulkach, pomidorek koklajlowy i listek bazylii. Albo kawałek kabanosa, ser żółty i oliwka/ogórek konserwowy/cebulka marynowana.
- u mnie sprawdza się też deska. Na niej kabanosy, wędliny, sery pleśniowe i zielone winogrono. Ładnie to wygląda.
nie wiem co jeszcze

Aaaa, to jest super, chodź jeszcze nie robiłam, ale przymierzam się przed każdą imprezą

www.matkawariatka.net/2013/10/zapiekany-chleb-3/
Miluniaa, niedługo nie będziesz się nudziła. Choć powiem Ci, że ja na początku przy Hani się nudziłam, bo ona ciągle spała

Jejku, nie pamiętam co tam jeszcze naskrobałyście

A to mój brzuchol z wczoraj

- milcia80
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Milunia dziękuję

Też siedzę w domu, już od 5 tc, i mam tak samo jak Ty. Chciałam chodzić do pracy co najmniej do 6 mca ale zdrowie nie pozwoliło. Dobrze ze nie musiałam leżeć bo w poprzedniej ciąży leżałam od początku. W tej ciąży lepiej bo i trochę posprzątam, tv, jakieś zakupy, gotowani, nawet spacerek wieczorkiem. Nie mam w ogóle weny na czytanie książek a mam tyle do nadrobienia. Myślę, że teraz czas szybciej poleci, zakupy dla Maluszków, szykowanie pokoju itd

baby_55 jaki tort robisz?? Ostatnio z siostrą zrobiłyśmy na 4 urodzinki Liwki tort śmietankowy z frużeliną truskawkową, siostra kupiła na wierzch opłatek z Minionkami i wyszło super, prawie jak z cukierni

madziaska narobilaś mi apetytu tymi tortelini

- Basiula
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dziewczyny wiecie jak edytować dane w naszej tabelce? Chciałabym wprowadzić płeć

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14

Madziaska masz Ladniutki,zgrabniutki brzuszek

Jeśli chodzi o przekąski to jestem noga w gotowaniu i chętnie też skorzystam z Waszych przepisów

Jeśli chodzi o spanie to wieczorem kładę się ok 22:00 jak Usypiam synka i wstajemy rano ok 7:30-8:00 Co prawda od początku ciąży jestem na l4 ale na szczęście przy synku nie grozi mu nuda bo tu obiad,tu spacer i tak mija mi dzień.
Basiula termin z om to termin z ostatniego okresu,a jeśli chodzi o tabelkę to edytuje ja Agnesssa

- milcia80
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Mi budzik dzwoni o 5.15, mój n. wstaje wtedy do pracy, a potem znów o 6 bo mierze cukier i daje pieskowi jeść. Potem kładę się znów spać i śpię jak długo mogę.
andzia_zg dziękuję

- Basiula
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Milcia, ja też nie czuję się na te moje 32 lata

Dzieki dziewczyny za miłe słowa

Ja też się wysypiam. Wstajemy ok. 9, no chyba, że Hania do przedszkola idzie to o 8, niestety muszę ją budzić

Tak jak dziewczyny piszą, Agnessa może edytować tabelkę. U mnie jest termin na 17 stycznia z OM, ale mała jest większa o jakiś tydzień, więc może wcześniej urodzę

Dzisiaj leniwa sobota

Miłego dnia

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Imprezka Nikusiowa się udała

Miluniaa z obiadów w piekarniku to ja zwykle robie pieczony schab z pieczonymi ziemniaczkami albo polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniaczkami albo sakiewki z fileta z kurczaka wrolimamy.pl/przepis-na-sakiewki-z-kurczaka-z-mozzarella/
Lub kurczak w cieście francuskim wrolimamy.pl/kurczak-w-ciescie-francuskim/
Takie w miarę szybkie i bezproblemowe dania
- Basiula
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja właśnie po wizycie

Baby_55 to świetnie, że imprezka się udała

Agnessa a Ty jak tam po wizycie?
Pozdrawiam Was i dajcie znać co u Was

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Baby, fajnie, że imprezka się udała

Basiula, cudnie, że wszystko z malutką w porządku. Pokaż zdjęcia