- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE STYCZEŃ 2016
MAMUSIE STYCZEŃ 2016
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Miluniaa z tego co pamiętam to od 23 albo 24 tygodnia jest uznawane za poród przedwczesny, a wcześniej poronienie, stad pewnie kwestia czy ratować czy nie.
Milcia wszystko tym razem na pewno będzie dobrze, piękna sesja, zazdroszczę
Andzia powiedz lekarzowi, że to ty jesteś w ciąży a nie on i niech się nie czepia :-P
Agnessa współczuję, mam nadzieję, że to tylko od wysiłku i niewygodne pozycji, oszczędzaj się
Jutro Niśki urodziny, dzisiaj piekę tort, izaure i babeczki, jutro trzeba będzie zrobić jeszcze sałatkę, ruloniki z szynki i twarożek, upieke takie szybkie przekąski z ciasta francuskiego, część z łososiem, część z szynką i może dla dzieci takie ślimaczki słodkie z ciasta francuskiego i chyba tyle,
Właśnie macie jakieś fajne pomysły na szybkie przekąski, takie na jeden gryz?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Basiula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- W oczekiwaniu na córeczke :D
- Otrzymane podziękowania: 5
U mnie pojawiła się siara, wcześniej też podejrzewałam bo miałam kropki takie suche, ale dziś jak wstałam to plamy na bluzce mokre .
Z przekąskami raczej nie pomogę, też zawsze z ciasta francuskiego robie ;P
Miłego dnia =)
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
A co do moich przekąsek to i dla dzieci i dla dorosłych, jajka zwykle robiłam i juz takie dość oblatane są, ale myślałam i faszerowaniu ich łososiem... Tylko nie wiem czy chce mi się aż tyle
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
Piękna dzisiaj u nas pogoda 25 stopni w słoneczku. Wczoraj w nocy niestety -4, wszystko w ogrodzie pomarzło, nawet pomidory w szklarni.
andzia, moim zdaniem lekarz przesadza. Przecież 7 kg, to nie jest dużo, zwłaszcza, że tak jak piszesz jesteś szczupła i wysoka. W necie są fajne kalkulatory wagi w ciąży, zerknij sobie. Tam jest podane ile powinnaś min przytyć, ile max. Ile w poszczególnych tygodniach. U mnie wychodzi, że min 13 kg, a max 18 kg. Ja jestem 5,5 kg na plusie.
milcia, cudn zdjęcia Nie wyglądasz na 35 lat No i siostrzenica prześliczna
Nie ma co się nakręcać z tym wczesnym porodem, tylko się człowiek stresuje. Ja ur Hanie w 42 tygodniu Cały dzień mnie męczyli masażami szyjki itp i poszło
Baby, jeśli chodzi o szybkie przekąski, to ja czasami robię:
-tortille (te gotowe palcki) smaruje serkiem śmietankowy almette, na to liść sałaty lodowej, potem łosoś wędzony lub szynka. Zawijam w rulon i kroje na ok 2cm plastry (na skos). Bardzo dobre i szybkie
-wszelkiego rodzaju koreczki, np ser mozarella te w małych kulkach, pomidorek koklajlowy i listek bazylii. Albo kawałek kabanosa, ser żółty i oliwka/ogórek konserwowy/cebulka marynowana.
- u mnie sprawdza się też deska. Na niej kabanosy, wędliny, sery pleśniowe i zielone winogrono. Ładnie to wygląda.
nie wiem co jeszcze
Aaaa, to jest super, chodź jeszcze nie robiłam, ale przymierzam się przed każdą imprezą
www.matkawariatka.net/2013/10/zapiekany-chleb-3/
Miluniaa, niedługo nie będziesz się nudziła. Choć powiem Ci, że ja na początku przy Hani się nudziłam, bo ona ciągle spała Może ksiązki poczytaj, na spacerek idź
Jejku, nie pamiętam co tam jeszcze naskrobałyście
A to mój brzuchol z wczoraj
- milcia80
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Milunia dziękuję co do ratowania wcześniaków, pewnie wszystko zależy od kondycji maluszka. Ja tak uslyszałam w szpitalu.
Też siedzę w domu, już od 5 tc, i mam tak samo jak Ty. Chciałam chodzić do pracy co najmniej do 6 mca ale zdrowie nie pozwoliło. Dobrze ze nie musiałam leżeć bo w poprzedniej ciąży leżałam od początku. W tej ciąży lepiej bo i trochę posprzątam, tv, jakieś zakupy, gotowani, nawet spacerek wieczorkiem. Nie mam w ogóle weny na czytanie książek a mam tyle do nadrobienia. Myślę, że teraz czas szybciej poleci, zakupy dla Maluszków, szykowanie pokoju itd
baby_55 jaki tort robisz?? Ostatnio z siostrą zrobiłyśmy na 4 urodzinki Liwki tort śmietankowy z frużeliną truskawkową, siostra kupiła na wierzch opłatek z Minionkami i wyszło super, prawie jak z cukierni Z ciasta francuskiego polecam kopertki z nadzieniem z nuteli i w środek truskawka - pyyyyycha ja ostatnio robiłam dla dzieciaków ciasteczka z M&M's, zniknęły w mig. A co do przekąsek to jedynie przychodzą mi na myśl koreczki.
madziaska narobilaś mi apetytu tymi tortelini chyba muszę zrobić no i dziękuję w sumie dobrze się trzymam haha a na 35 lat w ogóle się nie czuje no i brzuszek śliczny, świetnie wyglądasz
- Basiula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny wiecie jak edytować dane w naszej tabelce? Chciałabym wprowadzić płeć ps data porodu z OM to ta z okresu czy z usg?
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Madziaska masz Ladniutki,zgrabniutki brzuszek
Jeśli chodzi o przekąski to jestem noga w gotowaniu i chętnie też skorzystam z Waszych przepisów
Jeśli chodzi o spanie to wieczorem kładę się ok 22:00 jak Usypiam synka i wstajemy rano ok 7:30-8:00 Co prawda od początku ciąży jestem na l4 ale na szczęście przy synku nie grozi mu nuda bo tu obiad,tu spacer i tak mija mi dzień.
Basiula termin z om to termin z ostatniego okresu,a jeśli chodzi o tabelkę to edytuje ja Agnesssa wiec w którymś poście wspomnij jej co chcesz zmienić
- milcia80
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Mi budzik dzwoni o 5.15, mój n. wstaje wtedy do pracy, a potem znów o 6 bo mierze cukier i daje pieskowi jeść. Potem kładę się znów spać i śpię jak długo mogę.
andzia_zg dziękuję ja dopiero koło północy idę spać, chociaż nie powiem czasami mi się zdarzy na sofie przed tv wieczorkiem oko przymknąć na godzinke
- Basiula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Milcia, ja też nie czuję się na te moje 32 lata
Dzieki dziewczyny za miłe słowa
Ja też się wysypiam. Wstajemy ok. 9, no chyba, że Hania do przedszkola idzie to o 8, niestety muszę ją budzić
Tak jak dziewczyny piszą, Agnessa może edytować tabelkę. U mnie jest termin na 17 stycznia z OM, ale mała jest większa o jakiś tydzień, więc może wcześniej urodzę
Dzisiaj leniwa sobota Hania jeszcze śpi, jest po 9 Wstawiłam już pranie, zrobię na obiad fasolkę po bretońsku, potem jakieś zakupy i może spacer. Mąż w pracy, więc z Hanią musimy jakoś zorganizować sobie czas. Wczoraj sprzątałam, ale chyba jeszcze poodkurzam, mam fobię na paprochy
Miłego dnia
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Imprezka Nikusiowa się udała
Miluniaa z obiadów w piekarniku to ja zwykle robie pieczony schab z pieczonymi ziemniaczkami albo polędwiczki wieprzowe z pieczonymi ziemniaczkami albo sakiewki z fileta z kurczaka wrolimamy.pl/przepis-na-sakiewki-z-kurczaka-z-mozzarella/
Lub kurczak w cieście francuskim wrolimamy.pl/kurczak-w-ciescie-francuskim/
Takie w miarę szybkie i bezproblemowe dania
- Basiula
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja właśnie po wizycie wszystko super:) mała rośnie ma już 585 gram Dziś pięknie się układała jak nigdy i piękne fotki mam ;-P aż żałuje, że na tą wizytę nie zapisałam się na 4D z nagraniem na płytkę bo tak ładnie się pokazywała. Ale na następną wizytę jestem zapisana na nagranie mam też do zrobienia badania w tym glukozę 75ml, a jak Wy z glukozą? Dziewczyny, które miały mogą coś powiedzieć o tym? da się wypić? słyszałam od koleżanki, że ona sobie parę kropli cytryny wkropiła do tego i nie było problemu ja nie wiem czy można, może coś poradzicie?
Baby_55 to świetnie, że imprezka się udała
Agnessa a Ty jak tam po wizycie?
Pozdrawiam Was i dajcie znać co u Was
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Baby, fajnie, że imprezka się udała
Basiula, cudnie, że wszystko z malutką w porządku. Pokaż zdjęcia Ja muszę zrobić glukozę na następna wizytę. Tyle tylko, że 50 i zbadać krew godzinkę po wypiciu. Na początku ciąży miałam badaną glukoze na czczo, było ok, więc pewnie dlatego tak będzie wyglądała moje badanie. W poprzedniej ciąży miałam identycznie. Dla mnie glukoza to nic strasznego, naprawdę nie wiem o co tyle zamieszania Może tym razem będzie gorzej. Wypiłam w domu i za jakiś czas pojechałam na pobranie krwi Słyszałam, że dziewczyny dodają sok z cytryny. Nie wiem tylko czy jak będzie mi pobierała krew po tej glukozie, czy od razu może zrobić mi morfologie, czy muszę przyjść innego dnia. Orientujecie się???