BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 5 miesiąc temu #1010920 przez natkka
No ja miałam problem z mobilizacją, ale na szczęście ikea mi w tym pomogła :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1010931 przez Gosia 2712
Hejka :)
Kurde ostatnio troche czasu nie mialam zeby napisac, ale czytam na biezaco... :) dzisiaj od 5 nie spie :S Wczoraj pospalam do 12 :P a dzisiaj jakos nie umie :whistle: :whistle:

Pisalyscie o niani elektronicznej i zastanawiam sie czy ja kupic... pokoje mam na jednym poziomie i nie wiem, czy mi sie przyda... Powaznie mysle nad kupnem monitora oddechu, ale znowu boje sie, ze np zacznie mi wyc bez podstawnie, a ja wtedy na zawal padne, ze mi dziecko nie oddycha :whistle: :blink:

Marta i Martyna mi wlasnie moj gin tez mowil, ze szewek to jednak zabieg dosyc powazny i dla tego chce mi zalozyc ten pesser, ale tez powiedzial, ze nie chce zebym z nim za dlugo chodzila, bo do niego tez czesto lubia sie infekcje przyplatywac... wiec nie wiem co gorsze... Tak jak u mnie szyjka sie nie skraca to pewnie tylko pesser mi zalozy...chyba ze cos sie wydarzy do tego czasu, bo do 28tyg jeszcze troche zostalo...

Agnieszka dawno cie nie bylo :) fajnie ze sie odezwalas :) i dobrze, ze u was wszystko ok :) daj znac jutro co tam na badaniach :)

Moniab bardzo wspolczuje Twojej kolezance :( mam nadzieje, ze maluszek ma sie dobrze i wszystko dobrze sie skonczy...

Paulina slicznie wygladacie :)

Lena ciesze sie, ze u was wszystko dobrze i ze zdecydowalas sie na wizyte w szpitalu, na pewno jestes spokojniejsza teraz... :) Co do ruchow to ja poczułam w skonczonym 15tyg i czulam tak od czasu do czasu, dopiero w skonczonym 19tyg czuje malego caly czas, codziennie :)

Clue kochana nie martw sie na zapas (wiem ze latwo sie mowi) idz z tym do swojego lekarza i niech Ci zalozy pesser lub szewek i bedzie dobrze :) i duzo odpoczywaj :) dobrze, ze szybko masz to wykryte i mozna od razu reagowac...
No i gratuluje coreczki :)

Natkka to kawal kobitki juz masz :D :whistle: swietne wiesci :)

Co do zyrandoli to chyba cos w tym jest :P my jak robilismy remonty to wszedzie mam halogeny a w kuchni dodatkowo mam nad stolem wlasnie zyrandol tylko taki dlugi wiszacy, oczywiscie dobry rok minal po skonczonym remoncie jak sie go dorobilam hehe :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 5 miesiąc temu #1010960 przez moniab26
To ja zaczęłam wykańczanie domu właśnie od żyrandoli ale za to mija 5 lat a my w dalszym ciągu nie zamontowaliśmy listew na łączeniu płytek i paneli, leżą kupione ale mój S. nie ma do tego mobilizacji.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 5 miesiąc temu #1010965 przez Gosia 2712
Monia bo to wszystko musi "mocy urzedowej nabrac" :P hehe u mnie jest to samo :P do tej pory nie mam drzwi do spizarki, bo "sie kupuja" i na tej scianie co te drzwi maja byc to tez nie mam listew :P leza na strychu i czekaja na swoja kolej :P Kupilam do sypialni lustro to stoi oparte o sciane, bo nie ma mi kto przykrecic :P hehe ostatnio specjalnie zaczelam sie pytac mojego M. jak sie kolki rozporowe wkreca w sciane (a wiem jak to sie przeciez robi) i domyslil sie ze chce sama przywiesic to lustro to stwierdzil, ze "jutro Ci na pewno to zrobie" heh do tej pory stoi :P a jak sie wkurze to sobie sama je przywiesze :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 5 miesiąc temu #1010986 przez natkka
Nieźle Gosia, ja straszę że poproszę naszego kolegę żeby coś zrobił :P Niestety też mam taki problem, że mi z wszystkim idzie za długo :P Kupiłam jakiś czas temu firanki, niestety 50 cm za długie i muszę je skrócić, ale jeszcze się do tego nie wzięłam :P
Dziewczyny wczoraj byłam u taty na urodzinach i była partnerka mojego ojca i nasłuchałam się :/ zaczynając, że jestem grubaskiem (sic! przytyłam póki co 4 kg), że nie mogę nic kupić póki co bo nie, że absolutnie nie mam brać znieczulenia bo jej synowa miała i w ogóle nie wiedziała kiedy przeć więc nie parła i to zło jest :/ . I psychicznie mam po prostu dosyć :/ Nosz kurczaczki, przecież swój rozum mam :(

9 lata 5 miesiąc temu #1011000 przez malutkamilka
Natkka, nie słuchaj cioć dobrych rad. Zrobisz to, co bedzie ci podpowiadał Twój rozum - bo masz go świadomego.
My z mezem stwierdzilismy ze bedziemy mowic do konca ze chyba dziewczynka ale na 100% nie wiadomo i nie powiemy jak damy na imie bo wybieralismy dla pierwszej cory i kazdy mial jakies ale i kazdemu nie pasowalo.

9 lata 5 miesiąc temu #1011060 przez moniab26
natkka ja takim doradcom delikatnie ale dość wyraźnie mówię od razu, że to moja sprawa i mojego lekarza jak będę rodzić i nie daję się wciągać a tego typu dyskusje bo mnie to wkurza jak inni wiedzą wszystko lepiej. Kiedyś, jeszcze w ciąży Oskarem żona mojego szefa zaczęła mi dawać "dobre rady" więc się jej zapytałam ile razy była w ciąży, ile razy poroniła i ile razy na jej rękach umierało jej dziecko i jak często odwiedza cmentarz idąc na grób swoich dzieci, kiedy zdziwiona powiedziała, że ani razu, powiedziałam jej, że porozmawiamy jak przeżyje to co ja i od tamtej chwili miałam spokój a tak to każdego dnia miała coś mądrego do powiedzenia.

Gosia o lustrze do łazienki to już nawet zapomniałam, że stoi za pralką i czeka na powieszenie, hehe przypomniałaś mi o nim i dzisiaj będę swojego Sylwka męczyć :P

[*] 30.05.2005 aniołek

9 lata 5 miesiąc temu #1011068 przez PaulinaJ
Cześć laski :)

Gosia Ty dziś połówkowe? :)

My już w domku. Szara jesienna pogoda zawitała do nas na dobre :) Co do dobrych rad...najlepiej olać chociaż wiem, że nie jest łatwo :P A co do imienia to nasze się prawie nikomu nie podoba , ale w nosie to mamy :) A jak już mowa o remontach to u nas też wiecznie coś nie skończone...niedomalowane , niepowieszone itd :P

Pokażę wam matkę z nad morza :) Jakoś fot okropna bo mąż zapomniał aparatu :P Wziął sam obiektyw haha.

Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu #1011105 przez clue
Paulina, ale fajne jesteście :) świetnie, że wypoczęłyście !
co do lamp - u nas wiszą wszystkie :P a mieszkamy tu dopiero rok, chociaż w sypialni też taka byle jaka, jeszcze ze starego mieszkania :) muszę ją wymienić.
U mnie humor już nieco lepszy, dzwoniłam dziś do swojego ginka, stwierdził, że mam się nie stresować i przyjść do niego w czwartek, wtedy wszystko sprawdzimy, pobierzemy wymaz z szyjki i mam na czw zrobić CRP. być może taki mój urok, że szyjka nieco krótsza a nic się z nią nie dzieje...
powiedział też, że około 24 tc każda szyjka powinna mierzyć mniej niż 25mm i jest dobrze, nie znam się, słyszałyście o czymś takim?

9 lata 5 miesiąc temu #1011112 przez moniab26
clue mi nigdy gin nie mówił ile mierzy mm moja szyjka, mówi tylko czy jest w porządku czy nie więc nie znam się na tych wymiarach a nie chcę czytać w necie bo zaraz będę stresa miała

[*] 30.05.2005 aniołek

9 lata 5 miesiąc temu #1011114 przez malutkamilka
Dziewczyny mi ginekolog tez nie mowi nic o szyjce tylko ze jest ok. ale w karte ciazy wpisuje. u mnie jest tak <2,5/0/0>

9 lata 5 miesiąc temu #1011147 przez LeNa 2405
Ja byłam dziś znowu w Szpitalu... Miałam powtórkę badań krwi Przez wzgląd na płytki i znowu spadły a mi przed Oczami stanęło najgorsze... Słyszałam serduszko ❤ cudo...
Lekarze po konsultacji kazali mi przez tydz brać sterydy żeby trochę podnieść płytki...
Boję się jak Cholera za tydz znowu wizyta...
Mam kwas moczowy trochę podwyższony tzn jeszcze mieści się w granicach normy...
Jak Narazie ból Brzucha daje jeszcze weznaki ale mam brać paracetamol a jagby się nasililo to dzwonić....

[*] 9 TYDZ
[*] 20TYDZ
[*] 26TYDZ ...Hana;(

9 lata 5 miesiąc temu #1011153 przez clue
powiem Wam szczerze, że ja pierwszy raz tutaj przeczytałam o tym, że szyjkę się mierzy, mi też gin sprawdzał ją tylko poprzez bad ginekologiczne,nigdy za pomoca usg.
Pierwszy raz sprawdziła mi ją babka na prenatalnych, a to też przez przypadek, bo mała była nisko ułożona i lekarka nie potrafiła dotrzeć do jej główki, więc zbadała mnie dopochwowo. Sprawdziła szyjke i podniosła alarm, sama już nie wiem czy słusznie. BO też zaczęłam szperać w necie i się przeraziłam...
Ale dziękuje Wam Kochane za wsparcie :kiss: :kiss: :kiss:
Lena, najważniejsze, że jesteś pod stałą kontrolą lekarzy, działają i pomagają. Trzymam kciuki, informuj nas na bieżąco !

9 lata 5 miesiąc temu #1011163 przez Marta1985
Lena głowa do gory , lekarza czuwaja to bedzie dobrze :kiss:

No ja dziś idę do lekarza na 17:20 i zobaczmy co u naszej szyjki słychać :(

9 lata 5 miesiąc temu #1011164 przez moniab26
Marta1985 ja na 16,30 na usg połówkowe i licze, że wreszcie się dowiem kto tam w środku mnie tak kopie :P

Lena jesteś pod opieką lekarzy i na bieżąco kontrolują sytuację więc głowa do góry - będzie dobrze, nie może być przecież inaczej.

[*] 30.05.2005 aniołek

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka