BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 5 miesiąc temu #1010506 przez moniab26
A właśnie, zapomniałam o niani elektronicznej, zanim ją kupiłam biegałam co chwila do pokoju małego a później miałam ze sobą tylko głośniczek i mogłam sobie spokojnie wszystko w domku porobić.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1010519 przez malutkamilka
O właśnie tak, muszę nianie kupić - tylko jaka od wyboru do koloru od jakosci do ceny....

9 lata 5 miesiąc temu #1010542 przez clue
taaak, makaszka :) jak dla mnie świetnie szyje, do tego jest przemiłą kobietą :)

a co do niani - miałam z baby ono też :) taka z czujnikiem ruchu ( przydaje się kiedy dziecko np śpi na łóżku a jest już bardziej ruchliwe) miałam taką bez czujnika, ale po tym jak mała raz spadła mi z łóżka :( od razu zamieniłam ją na taką właśnie z czujnikiem ... pozwalało to też np od razu zareagować jak mała wierciła się w poszukiwaniu smoczka :P wtedy szybko wbiegałam do pokoju, podawałam smoczek a młoda nie rozbudziła się całkowicie :)

9 lata 5 miesiąc temu #1010571 przez moniab26
Ja mam taką:

i cały czas z niej korzystam więc będę musiała kupić drugą dla maluszka.

[*] 30.05.2005 aniołek
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu #1010576 przez Martynka__89
Hej :) Gosiu jak ma być bezpieczniej to racja żeby założyć pessar. Podgrzewacz świetna sprawa w domu jak i na wyjazdach. U nas zbedny okazał się baldachim do łóżeczka, zbędna ozdoba. Jeszcze nie zajmuje się wyprawka, na pewno muszę kupić wózek i pościel do łóżeczka. Niania elektryczna dobra rzecz, mam z baby one. Termometru to kąpieli nie posiadam też uważam za zbędny wydatek. Z przewijaka korzystaliśmy non stop, teraz też muszę kupić.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

9 lata 5 miesiąc temu #1010595 przez clue
my również z przewijaka korzystaliśmy non stop, pamiętam, że czasami kiedy mała płakała i płakała wystarczyło położyć ją na przewijaku, włączyć karuzele i jak ręką odjął :)
teraz też na pewno kupię, bo nasz poprzedni przewijak dopiero co wyrzuciliśmy, po 2 latach cały popękał :)
co tam dobrego dziś gotowałyście ?
Natkka, jutro masz prenatalne?

9 lata 5 miesiąc temu #1010596 przez PaulinaJ
A my jutro spadamy na weekend do Kołobrzegu. Na moje nieszczęście z teściami ... robię im torta bo 30-tą rocznicę mieli. Jakoś przeżyję chyba. Pogoda tylko do dupy bo od wczoraj cały czas leje u nas i zimnica straszna.

Na obiad miałam ogórkową z wczoraj i ziemniaki z gulaszem :)

9 lata 5 miesiąc temu #1010597 przez Marta1985
ja i Bartek mieliśmy zupkę kalarepkowa a na drugie danie jak mąż z pracy i zakupów wróci to spagetti :)

No my jeszcze tez używamy przewijała ale tez popękał i lichy się zrobił wiec go zaniedługo wyrzuce i dzidziusiowi nowy kupimy :)

wogole na swieta bartus dostanie łożko nowe a łozeczko przeniesiemy do sypianli :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1010598 przez Marta1985
Gosia 2712 patrzałam do książeczki ciążowej z Bartkiem i PESSAR MIAŁAM ZAŁOŻONY W 25 TC.

9 lata 5 miesiąc temu #1010603 przez Martynka__89
Nasz przewijak też się strasznie zniszczył. W pierwszych dniach miałam całą noc włączone delikatne światło. Jak będę się lepiej czuła to zajrzę to moich ciuchowych zbiorów po Mateuszku, na pewno będę musiała coś dokupić. Śliczne są te rzeczy z Micky:) Łóżko kupiliśmy dorosłe w ubiegłym roku jak syn dostał swój własny pokój. Wcześniej miał kupione łóżeczko 140 na 70 przerabiane na łóżko dziecięce.

9 lata 5 miesiąc temu #1010604 przez Martynka__89
Marta1985. W gabinecie u ginekologa miałaś zakładany? I jeśli mogę spytać z jakiego powodu ? Nie wiem czy pessar zakłada się tylko jak jest krótka szyjka i rozwarcie? Pytam ponieważ chyba mnie to czeka na przyszłej wizycie :( no albo szew.

9 lata 5 miesiąc temu #1010609 przez Marta1985
No to się Martynka nazywa niewydolność szyjki macicy i mi się właśnie skracala . Kupujesz krążek w aptece i potem w gabinecie ci zakłada. Mi tłumaczył to lekarz ze krążek jest droższy ale można po Jim normalnie funkcjonować oprócz seksu ☺a szew to jednak zabieg w szpitalu i trzeba się bardziej oszczędzać.

A tobie już stwierdzili że masz krótką szyjkę?

9 lata 5 miesiąc temu #1010610 przez Martynka__89
Tak na ostatniej wizycie szyjka 21 mm, mam się bardzo oszczędzać i zobaczymy na kolejnej wizycie 29.10. A krążek jest na receptę? I ile mniej wiecej kosztuje ? Rozwarcia na szczęście nie mam.

9 lata 5 miesiąc temu #1010612 przez moniab26
Marta1985 my planujemy tak samo zrobić - na święta kupić Oskarkowi nowe " dorosłe" łóżko a łóżeczko zabrać do naszej sypialni i pomalutku szykować dla maluszka.

My dzisiaj mamy duszonego królika, ziemniaki i mizerię , mniammm

Ja po założeniu szwu w ogóle się nie oszczędzałam, do samego końca pracowałam ( choć byłam na zwolnieniu chodziłam do pracy ) a założony miałam w 24 tyg.

[*] 30.05.2005 aniołek

9 lata 5 miesiąc temu #1010615 przez Marta1985
Ja 3 lata temu placilam 100 zł plus koszt wizyt ☺

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka