- Otrzymane podziękowania: 68
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LUTY 2016
MAMUSIE LUTY 2016
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Marlena_
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
gratulacje dla mamuś
- agu
- Wylogowany
- gaworzenie
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
dołączam się do wątku czekałam, kiedy powstanie, ponieważ jestem też sierpniówką 2014 (choć synek urodził się przed terminem w lipcu) termin mam na 18 lutego 2016 13 lipca miałam założoną kartę ciąży, a dzidzia miała wtedy już 2 cm i pięknie biło serduszko. KOlejną wizytę wyznaczoną mam na 13 sierpnia i wtedy też będę miała badania prenatalne i może wstępnie dowiemy się płci dziecka
To moja druga ciąża, ale przebiega całkiem inaczej przy synku od początku bardzo urosły mi piersi, nie mogłam jeść ryby i wcinałam słodycze, a teraz piersi nawet nie drgnęły nie mogę patrzeć na mięso i wędliny, wcinam jabłka, no i słodycze też
Kacperek 2 dni temu skonczył roczek, jest żywiołowym dzieckiem i musze ciągle mieć na niego oko całe szczęście do lutego mam nadzieje, że bardziej sie usamodzielni i nie bede musiała go juz nosić między dziećmi będzie ponad 1,5 roku różnicy, mam nadzieje, ze dam rade
Dodam jeszcze, ze w obecnej ciąży na początku miałam 2 pęcherzyki, czyli miały być bliżniaczki...ale jeden pęcherzyk był pusty i sie wchłonął.. troche mi przykro, choć wiem, ze przy bliżniakach i 1,5 rocznym dzieciaczku byłob dużo pracy...ale ważne , ze jedna dzidzia jest zdrowa
dodatkowo tak się złożyło, ze 12 lipca skończyłam urlop macierzyński, a od 13 lipca przebywam na zwolnieniu L4 ze względu na wskazania lekarskie , więc możliwosć przebywania z dzieckiem mi sie przedłużyła
no to sie rozpisałam
Elusia ja prenatalne mam mieć robione za miesiac- 13 sierpnia to moja 2 ciaża, widzę na suwaczkach, ze Twoja też masz synka czy córeczkę ? ja mam synka ja też mam ciagle problemy żołądkowe i wzdęcia ;/
Agu witam również
Natka ja rok temu mialam termin na 2 sierpnia , zapisąłam się na wątku sierpniówki 2014 , a urodziłam 14 lipca ale sierpniówką zostałam kiedy kolejna wizyta ?
Na razie nas mało, ale mam nadzieje, że dołaczą jeszcze mamusie z lutego
a skąd dziewczyny jesteście ? ja jestem z
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a tutaj usg 4d w 8t4d macie też jakieś zdjęcia ?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja niby prenatalne powinnam mieć 3.08 ale muszę iść prywatnie.
Na szczęście jestem już po niektórych badaniach i o dziwo wszystko w idealnej normie aż się zdziwiłam bo czuje się fatalnie, moja cera to jakaś masakra. Przy synku ciąża zupełnie inaczej przebiegała, też mam wstręt do wędlin i mięsa, zapach wyostrzony, zachcianki jakieś- masakra z synkiem lekkie nudności tylko miałam a tak nic poza tym.
Szkoda, że nie udało się drugiemu maluszkowi też pojawić w pęcherzyku ale widać tak miało być...
Chciałabyś córeczkę czy drugiego synka?
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Ja wlasnie nie ukrywam ze teraz chcialabym coreczke, maz tez:) ale jak bedzie synek to oczywiscie tez bedziemy sie cieszyc:) a Wy co byscie chcieli?
Szwagierka tez mi o takim przesadzie piwiedziala ze jak tetno u dziecka jest do 140 to chlopczyk a jak wyzej to dziewczynka.. u niej podobno sie sprawdzilo ale ile w tym prawdy, nie wiem:) u Kacpra byli kolo 140 a teraz 180, ale nie chce sie nakrecac:P
a jak Twoj synek ma na imie?
Moj ma standardowo pobudke miedzy 3 a 5 na mleko, czasem przespi do okolo 6-7 a czasem budzi sie jeszcze z 3 razy.. tez zalezy czy zabki ida, czy ma zle sny, czy goraco, czy sie przesikal itp
A to na nfz chodzisz? Ja poszlam ale tak mnie lekarz zirytowal ze zrezygnowalam i de facto poszlam prywatnie do lekarza ktorego mam pi drugiej stronie ulicy:)
Pozdrawiam:*
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Za namowa Asienki to i ja do was dolacze Co prawda termin mam na 6marca ale ze wzgledu na to ze mialam juz cc to pewnie w tej ciazy tez ja bede miec i urodze na koniec lutego
Jest to moja 4 ciaza i do tej pory nie dociera do mnie ze moze byc wszystko ok ale jakos staram sie nie myslec za duzo o tym, biore leki i calymi dniami leze...
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Elusia
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja na nfz właśnie chodziłam- teraz zamierzam prywatnie, bo ostatnio mnie babka już tak zdenerwowała, że nie wyobrażam sobie do niej chodzić. Tym bardziej, że mąż wykupił pakiet zdrowotny w pracy i będę mogła skorzystać z tego. Teraz tylko dylemat jakiego ginekologa wybrać... najbliżej 30km... a tu było tylko 5km było...
Gosia Mocno trzymam kciuki, że tym razem się uda ! fajnie, że do nas dołączyłaś