BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

9 lata 2 miesiąc temu #1028874 przez Justyna89
Hipertoniczny lepszy bo ma większe stężenie soli, zdecydowanie lepiej oczyszcza kinol :) Przynajmniej u mnie. I taki można stosować w ciąży i u dzieci od 3 lat bodajże, te izotoniczne już od pierwszych miesięcy życia maluszka,bo ma niskie stężenie. A i na katar maść majerankową wypróbujcie, jeśli jeszcze nie próbowałyście, u mnie i u synka sprawdza się świetnie :) a kosztuje grosze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1028885 przez Lustigpaula
Poczytałam o tej stulejce i aż mnie dreszczyk przeszły...grr..

9 lata 2 miesiąc temu #1028890 przez madzialenka
czesc kochane:)))
co do stulejki to i ja sie moge wypowiedziec:)))
mial robiona w wieku dwoch lat maly..u chirurga choc nie nacinal...teraz jakies dwa tyg temu mial sciagana sklejke bo niestety siusiak obrosl...teraz jest juz ok choc sie lubia sklejki robic mimo wszystko;/ nie wiem czy bym noworodkowi dala sciagnac...ale fakt,trzeba o to zadbac

a my dzis z malym zrobilismy sobie koktajl:banan,marchewki,kiwi i jabluszko po pelnej szklance juz wypite:))) a na obiad?kapusniak...:)ostatnio ogorkowa:)kwasne za mna lazi ciagle:)

a jak sie czujecie?
magmus a moze do wyrka tak na 2-3dni??

Sewila kiedy wyniki?

9 lata 2 miesiąc temu #1028898 przez Lazysundayldz
Justyna dzięki za linka ;)
Ja właśnie śniadanie zjadam :) jajecznica bo wczoraj dostalismy świeże jaja ze wsi ;)

9 lata 2 miesiąc temu #1028905 przez Justyna89
Lazysun takie są najlepsze :) Mi też mama załatwia takie jajeczka od koleżanki z pracy i odkąd je jemy to jajka ze sklepu się nie tkniemy, nie ma w ogóle porównania :) Śniadanko o 12, no takiej to dobrze :cheer: Ja od 6 na nogach, na 8 syna do przedszkola i potem na czczo na krew :/ a ludzi tyle w przychodni,że dramat, jak się nie pochoruje przez to,że przebywałam tam wśród tylu chorych to będzie normalnie cud. Do samej rejestracji pół godziny sterczenia w kolejce.. Myślałam,że tam zejdę z tego świata.. A teraz praca i zasypiam przy tym biurku i laptopie :(

9 lata 2 miesiąc temu #1028906 przez Lazysundayldz
Ojojoj to ty nadal pracujesz... Ja już od dawna w domku tylko siedze więc mogę leniuchowac ile wlezie ;)

9 lata 2 miesiąc temu #1028914 przez Justyna89
A ja chcę jak Bozia da do maja/czerwca pracować a potem zwolnienie no i macierzyńskie :) Oj to tylko pozazdrościć tego leniuchowania :) I powiem Ci kochana,że mi smaka na taką jajecznicę zrobiłaś i chyba już wiem co zjem na obiadokolację :)

9 lata 2 miesiąc temu #1028940 przez PomidorKasia

Anna1991 napisał: Nic lepszego na chorobę nie ma jak łóżko. Prenalen u mnie sie nie sprawdził (w tej ciaży)... Tylko jeszcze drażniący smak ma. Rutinoscorbin można śmiało brać... Ile by to trzeba bylo opchać opakowań by przedawkować wit. C?!. Nie w kazdej aptece dobrze doradzą... Ja juz mam takie dwie zaufane i najlepsze gdzie kompetentni ludzie pracuja. Pamietam jak kupowalam wit. to zamiast 30 dostalam 90 tabl. w zbliżonej cenie a ta sama firma... Wlasnie mi sie przypomniało... Ja biore Prenatal Grip... Jakiś czas temu dostałam za darmo w aptece. :) Madzia zaginełaś? A Iwka? Kto tam jeszcze byl? Czemu was nie ma? Czujemy sie zaniedbane. :P

A próbowałaś Prenatal GripCare? Jest specjalnie zrobiony dla kobiet w ciąży i karmiacych piersią.

9 lata 2 miesiąc temu #1028943 przez Sevilla
Lazysundayldz przybijam pionę w sprawie pracy!!! Mnie jakoś nie ciągnie jeszcze do domu by siedzieć. I też planuje koniec maja, początek czerwca zejść ze sceny pracowniczej :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 2 miesiąc temu #1028945 przez Lazysundayldz
Sevilla ja wlaasnnie na l4 już od dłuższego czasu :P ale ja bardziej z musu bo mieliśmy zwolnienie grupowe całego działu no i poszlam na l4 (musieli mi cofnąć wypowiedzenie bo pokazała papierek że w ciąży jestem...) szkoda że nie mam gdzie później do pracy wracać :/

9 lata 2 miesiąc temu #1028946 przez Sevilla
A Madzia zapomniałam, na stronie Genomedu i w regulaminie, który otrzymałam jest napisane, że w ciągu 9dni roboczych od dostarczenia próbki do ich siedziby. W piątek miałam pobieraną, myślę, że wysłali ją od razu do Genomedu, bo ostatecznie to krew. Więc spodziewam się w połowie następnego tygodnia.

9 lata 2 miesiąc temu #1028952 przez magmus88
Cornick - chyba wypróbuje tą skórkę hehe

Justyna... kupiłam te hipertoniczne... jak dla mnie takie samo g*wno... Tylko kasa wydana.... nos jak był zatkany, tak jest.... i ciągle leci :( A maść majerankowa - jak na katar?? Ja ją używam na "suchy" nos :D tzn podrażniony po smarkaniu.... jak inaczej można jej używać na katar? :D ehhehe Sprzedaj przepis hehe

Justyna to widzę, ze z nas obu takie pracusie hehe. Ja też jeszcze pracuje... Teraz doczytałam do kiedy chcesz pracować :D ja już pod koniec marca końćze kadencje hehe O sewi :) Ty podobnie jak Justa :) Pracusie :)

Na jutro mam wolne więc będe leżeć cały dzień... w czwartek muszę być w pracy a później od piątku do poneidziałku znowu wolne.... więc mam nadzieje ze wkońcu wyleże ten głupi katar :(( Bo mam już dość :(

Lece do łóżeczka! Buziaki! Może będę miała siłę to poczytam trochę :)

9 lata 2 miesiąc temu #1028957 przez kasia2015
Ja też dołączam się do pracujących Mam. Jak wszystko bedzie dobrze to planuje pracować do maja/czerwca :)

9 lata 2 miesiąc temu #1028961 przez kameame
A ja Wam powiem, że na zwolnienie poszłam z konieczności i było mi bardzo żal. Ale teraz w sumie jestem zadowolona :) odpoczywam ile wlezie i w końcu mam czas dla siebie (pracowałam w biurze do 15;30 a potem jeszcze prowadziłam swoją działalność popołudniami, ale nie w każdy dzień).
Już nie pamiętam kiedy miałam tyle czasu dla siebie, nigdzie się nie spieszę, nie zerkam ciągle na zegarek :) jem spokojnie ;)
także mi to odpowiada, tylko brakuje mi trochę tej pracy popołudniowej, bo to praca z małymi dziećmi i bardzo ją lubię :(
Ale do działalności zamierzam wrócić od października :)

macie jakiś bezpieczny sposób na ból przy wyrzynającej się ósemce? :( to już moja 4, miałam nadzieję, że skończy się na 3 :/ a teraz bez ketonalu może być ciężko :(

9 lata 2 miesiąc temu #1028969 przez Justyna89
Magmus, na efekty hipertonicznej soli to minimum 3 dni regularnego stosowania musisz poczekać. Niestety to nie lek który po jednym psiknięciu czyni cuda. A jest zdecydowanie lepszy ten hipertoniczny roztwór soli niż też zwykły dla niemowlaków.
Co do maści majerankowej to ona ma też działanie bakteriobójcze, wiadomo że słabe ale u nas w połączeniu z psikaniem efekty daje :)
Ja mam pracę głównie biurową, papierkową, czasem muszę gdzieś jechać ale zdecydowanie w większości praca stacjonarna dlatego jeśli nie ma wyższej konieczności jak u kameame to chcę pracować jak najdłużej i tu piąteczkę przybijam i z Sevi i Kasią B)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka