BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 10 miesiąc temu #1029179 przez Justyna89
Właśnie, właśnie Sevi.. Ja mam to samo, jakoś piłka nożna, treningi, auta, klocki lego, to mi jest bliskie a tu przyjdzie nam zmierzyć się z laleczkami, konikami... Będzie inaczej zupełnie niż przy chłopczyku.. Ale DAMY RADĘ :cheer: Nowe doświadczenie, zupełnie nowe nas czeka... :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1029180 przez Justyna89
Ja też się meeeega cieszę, bardzo chciałam mieć parkę :) I marzenie się spełnia :) Mój syn dumny i szcześliwy,że urodzi mu się siostrzyczka :cheer: Tylko czy ogarnę temat tak samo jak to było z synem:) Jak charakterek odziedziczy po mamie to da dziewczyna popalić nie jednemu chłopowi hahaha :laugh:

8 lata 10 miesiąc temu #1029181 przez magmus88
Dziewczyny gratuluję :)

Szczególnie Justynie i Sewi :) Fajnie, ze Wasze córusie będa mieć starszych braci! Rewelacja :)

To ile jest dziewczyn oprócz mnie, która jeszcze nic nie wie?? Anna? Ktoś jeszcze :)

8 lata 10 miesiąc temu #1029183 przez Justyna89
Dziękuję Magmus z całego serdusia :cheer: radość jest niesamowita :cheer: teraz czekam na wieści od Ciebie czy w brzusiu u Ciebie rosnie dziewczynka czy chłopczyk :-) ale coś mi się wydaję, że chyba też córeczka hmmm zupełnie nie wiem czemu :P

8 lata 10 miesiąc temu #1029184 przez magmus88
Hmm Justyna... noc iekawe hehehe

Na pierwszych prenatalnych lekarz mi powiedział, ze skłaniałby się ku dziewczynce (ale sądził tak po odchyleniu cewki moczowej) więc moim zdaniem wróżył z kart ehhehe bo był to 12 tydzień....

Ja jakoś nie mam przeczuć :D w żadną stronę.... jedynie wierząc w zabobony - skłaniałabym się na chłopca - patrząc na moje smaki :) ale też jakoś specjalnie w to nie wierzę... więc nie pozostaj emi nic tylko czekać :)

I tak poza tym dla chłopca mam już z 10 imion a dla dziewczynki żadnego :PP

Mam jednak nadzieję, ze sytuacja się szybko, sama rozwiąże :)

Moja mam by już chciała biegać po sklepach a nie wie za czym :PP

8 lata 10 miesiąc temu #1029192 przez Justyna89
Z tymi smakami to chyba ściema jest, u mnie niby więcej na słodkie ciągnie ale nie raz mam taką ochotę na kwaśnicę czy bigos,a podobno kwaśne to na chłopca,więc na to nie ma co patrzeć :) Ja z imionami to tak właśnie więcej pomysłów w tej ciąży dla dziewczynki mi świta i raczej ostatecznie zostanie Marysia :P rzeczy wszelkiego rodzaju będę kupować już w końcówce ciąży, wcześniej to pewnie wózek i łóżeczko a ciuszki i przybory typu laktator, myjka, wanienka itp to już w okolicy 8 miesiąca. Wczoraj na wizycie rozmawiałam z lekarką o porodzie i najprawdopodobniej ze wskazań medycznych będę mieć kolejną cesarkę i powiem Wam,że nawet się z tego powodu cieszę :)

8 lata 10 miesiąc temu #1029193 przez Ewaaa1988
Heeej! :) Ja o porodzie jeszcze wole nie myslec i nie czytac na necie bo siostra mnie juz wystraszyla swoim porodem 18-to godzinnym i nacieciem krocza bo mala nie chciala wyjsc takze od tamtego czasu juz na ten temat nie rozmawiamy :cheer: a minelo juz 8miesiecy :laugh: A sprowadza mnie tu inna sprawa ;) Chce zameldowac ze moja mala wczoraj dala o sobie pierwszy raz znac :woohoo: tylko szkoda ze zaczela skakac o 22.40 :blink: Moze dzisiaj szybciej zapuka do nas :)

8 lata 10 miesiąc temu #1029194 przez Lustigpaula
Magmus,jeszcze ja nie wiem kto tam mieszka,dzisiaj ide na usg,może się uda:)).

A co dowychowania, mam starsza siostre która za dzieciaka same lalki itp,a na mnie mówili "synek",owszem lalkami sie bawilam,ale blizsze było mi bieganie po drzewach,gra w piłkę,klocki etc:).

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1029196 przez kameame
Justyna gratulacje :))

ja też byłam typem chłopczura :P wszystkie drzewa i bazy były moje a szorowania kostek po graniu w piłkę nigdy nie zapomnę haha ;)

Ja wizytę mam w przyszłym tygodniu w czwartek, w poniedziałek idę robić glukozę 75 (wiem, niby za wcześnie ale na następną wizytę mam mieć wynik)
Ciekawe czy potwierdzi dziewczynkę, moja mama już pajacyka różowego kupiła :/ :P

Miłego dnia :)

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1029200 przez madzialenka
dzien dobry dziewczyny....
ale u mnie pogoda....snieg z deszczem pada....i znowu glowa boli....

co do ciuszkow to ostatnio w ciucholandzie kupilam kilka body na krotki rekaw i pajacykow:))nie ukrywam-uwielbiam chodzic do lumpeksow:)))i tak po nitce do klebka bedziemy z czasem kompletowac wszystko...wozek mysle kupic dopiero pod koniec maja...tak jak i inne wieksze rzeczy typu lozeczko,wanienke,czy przewijak.pampersy nie ukrywam ,ze mam zamiar kupowac dady z biedry bo i tak podobno to jest produkt pampersa:) tylko nie wszyscy chyba o tym wiedza:))zobaczymy tez te z rosssnet.

a teraz idziemy z malym robic slonia :))
pozniej obiadek-zupa sledziowa:P

milego dnia dziewuszki

8 lata 10 miesiąc temu #1029203 przez Justyna89
Właśnie taką bym chciała by moja córka była :) By miała swoje zdanie, była konkretna, w piłkę lubiła zagrać czy autem pojeździć :) By nie dawała sobie w kaszę dmuchać, tak jak i ja gdy byłam mała, zółwie ninja i zabawę ze starszymi braćmi pamiętam do dziś :laugh: A braciszek Niuni napewno od najmłodszego pokaże jej wszystko co najlepsze i myślę znajdą wspólny język :) Ewcia ja też bym wolała o porodzie nie myśleć, natomiast jeśli lekarz porusza temat to nie straszne jest mi go pociągnąć, bo poród jeden już przeszłam to i z drugim jakoś temat ogarnę :lol: chyba.... :whistle: hehehehe

8 lata 10 miesiąc temu #1029204 przez Anna1991
Super Ewa ze czujesz ruchy. :)
Ja mam zrobione usg gdzie widze ze to chłopak u mnie... Ale kolejne usg za 3 tyg wiec dopiero mi potwierdzi. Mysle jednak ze sie nic nie zmieni. Nie mam preferencji co do płci. Najwazniejsze bym miala krotki porod (1godzinny) i krótki połóg bo moj trwal równe 8 tyg.... stanowczo za długo.
Justyna... Podziwiam ze nie boisz sie cesarki... Ja sobie tylko wyobrazam sn rodzić... Bardzo chce meza u boku swego mieć bo to wspaniałe doświadczenie.

8 lata 10 miesiąc temu #1029207 przez Justyna89
Zapewne Aniu, zapewne.. Chociaż ja gdyby się jednak udało rodzić sn to na sam czas rodzenia chyba i tak poprosiłabym by mąż wyszedł. A skoro lekarka jednak w moim przypadku sugeruje cesarskie cięcie to upierać się nie będę. A na decyzję ostateczną składać się będą trzy czynniki : 1.opinia ortopedy (ze względu na kręgosłup), 2.stan blizny po pierwszej cesarce (bo w drugiej ciąży blizna się rozciąga i pod koniec ciąży lekarz stwierdza czy nie jest zbyt cienka i czy nie ma ryzyka pęknięcia) no i 3.wielkość dziecka (moja budowa anatomiczna nie pozwoli mi urodzić dużego dzieciaczka o czym przekonałam się podczas porodu pierwszego,gdy ponad 12 godzin w mękach, bólu i cierpieniu rodziłam syna po czym po 12 godzinach ze względu na brak postępu porodu zdecydowano o cesarskim cięciu, a zaznaczyć muszę że na usg lekarz stwierdził że nie urodzę raczej naturalnie bo synek jest duży 4200g a ja ma jakieś przodo czy tyłozgięcie macicy, a że się uparłam że cesarki nie chcę i spróbuję sn no to się wymęczyłam a i tak na stole wylądowałam) dlatego też nie tyle chcę co jestem świadoma tego,że jeśli lekarz będzie się trzymał opcji cesarka to ja nie będę protestować tylko z pokorą to przyjmę na klatę :)

8 lata 10 miesiąc temu #1029208 przez Lustigpaula
po wizycie, przeskoczyłam o tydzień, będę musiała zmienić w suwaczku, doktorek obstawia, że bardziej prawdopodobny poród w czerwcu niż w lipcu :ohmy: . No i niestety płeć w dalszym ciągu nieznana. :(

8 lata 10 miesiąc temu #1029209 przez Justyna89
Lusti ale mam nadzieję,że zostaniesz z nami-Lipcówkami hehehehe :silly:
Oj to znów musisz czekać do następnej wizyty? Najważniejsze,że malec zdrowy :) :) :) :) A płeć w końcu swoją okaże :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka