BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 10 miesiąc temu #1029293 przez kameame
to ja się chyba wyłamuję z tym, że z siostrą od zawsze miałam świetny kontakt, mimo, że starsza o 6 lat :)
do dziś zwierzamy się z najbardziej skrytych tajemnic a jej męża traktuje jak brata :)

zrobiłam sok z jarmużu, kiwi, awokado, banana, cytryny, mandarynki i mam ZGAGĘ :( pierwszy raz, mam nadzieję, że to tylko przez ten sok bo moją siostrę męczyła prawie całą ciążę. Może któryś ze składników ją spowodował?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1029300 przez Justyna89
Kameame obstawialabym cytrusy :) i oby zgaga nam nie doskwierała bo to mało przyjemne... ale smaka mi zrobilas na taki koktajl :P nie zostało jeszcze troszke? ;) :cheer:

8 lata 10 miesiąc temu #1029313 przez magmus88
Ja mam siostrę starszą o 6 lat.... w dzieciństwie się razem bawiłyśmy.... póżniej jak siostra była już pannicą to nie umiałyśmy się dogadać ehhe a teraz jak jesteśmy już dorosłe to jesteśmy kochane siostrunie :D ehhehe

Ja mam zgagę bardzo często po tej tabletce z kwasami DHA... bleee

Ale już kiedyś zauważyłam, że po tych tabletkach "oleistych" tak mam....

8 lata 10 miesiąc temu #1029314 przez kameame
Justyna zostało, zapraszam! :)))

Na szczęście zgaga minęła :) następnym razem ominę cytrusy i zobaczę co z tego wyniknie

Moja siostra chciałaby jeszcze jednego szkraba (mają córkę 8 lat i synka niecałe 4), ale mówi, że psychicznie by się wykończyła (synek łobuz:P) i nacieszy się moim bejbikiem :) tylko czy ja się będę tak chętnie dzieliła na początku ;)

8 lata 10 miesiąc temu #1029320 przez Anna1991
Ja nie mialam problemow z dzieleniem sie dzieckiem... Tyle ma sie przy nim obowiązków ze czlowiek choc na chwile chce odpocząć... W zasadzie na sile wpychalam komus na rece bo sie bali tak male dziecko brac na ręce. A u mnie z siostra 4 lata roznicy i dla mnie juz za duzo. Kompletnie sie nie dogadujemy... Pewnie to tez kwestia innych ojcow ze mamy to i tez inne geny.

8 lata 10 miesiąc temu #1029323 przez Lustigpaula
Między mna a siostra są 4lata różnicy, za dzieciaka bawiliśmy się razem, potem ona była już panienka a ja dzieckiem i nasz kontakt byl straszny, teraz ja mam 22 ona 26, nie klocimy sie,ale tez nie zdarzylo nam sie nigdy usiąść razem poplotkowac, narzekac na chłopów itp.

8 lata 10 miesiąc temu #1029331 przez Justyna89
A ja uważam dziewczyny,że kontakt z rodzeństwem nie jest uzależniony od różnicy wieku, pomiędzy niektórymi jest 6 lat różnicy, innymi 4 lata, jeszcze innymi rok czy dwa i jak widzicie po wpisach nie o różnice wieku tu chodzi lecz o charakter, usposobienie, naturę. Pomiędzy mną i moją mamą jest 25 lat różnicy a jestesmy najlepszymi psiapsiółami :) Mam też przyjaciółkę 8 lat starszą :) Po prostu trzeba mieć wspólny język i już :) Kameame ja mam podobnie jak i Ty jeśli chodzi o dzielenie się dzidziuniem :) choć może teraz przy drugim dzieciątku będzie inaczej :)

8 lata 10 miesiąc temu #1029399 przez magmus88
Dzisiaj chyba każda z nas miała dyspensę na forum :D

Do sklikania jutro :)

8 lata 10 miesiąc temu #1029415 przez Lustigpaula
5 razy budzilam się na siku...kiedy to się skończy :cheer:

Miłej niedzieli :kiss:

8 lata 10 miesiąc temu #1029419 przez magmus88
Lusti współczuję.... mi póki co zdarza się to raz, max dwa razy.... co i tak dl amnie jest uciążliwe bo nigdy się w nocy nie budziłam heheh

8 lata 10 miesiąc temu #1029421 przez Justyna89
Lusti ja w pierwszym trymestrze miałam to samo, teraz budzę się raz. Ale dla pocieszenia-w trzecim trymestrze nim zdarzysz wrócić z toalety to już z powrotem bedziesz chciała tam pobiec :laugh: wczoraj jak wracałam od mamy mojej bylam świadkiem poważnego wypadku, od razu awaryjne i wyskoczylam pomóc, samochod był zmiazdzony, nie dało sie wydostac pasażera więc wzięłam młotek i zaczęłam wybijać szyby, widząc to dołączyli do mnie inni ludzie którzy się zatrzymali, w koncu udało się pana wydostac, pełno straży, pogotowie, policja, zeznania jako świadek, kolorowo powiem Wam. Ja bylam w szoku, pierwszy raz na moich oczach rozegrał się tak poważny wypadek

8 lata 10 miesiąc temu #1029437 przez magmus88
Mamuśki, jak Wam mija leniwa sobota??

Ja jutro mam wizytę :)

U tego lekarza bede pierwszy raz... slyszalam ze jest gburowaty :( i dlatego sie troche boje.... Mam jednak nadzieje ze zrobi mi chociaz USG, zebym wiedziała, że z Dzidziolkiem jest wszystko ok :) później idę na wizytę 3 marca do jeszcze innego lekarza.... i u niego chcę zostać :) ale z racji tego, że dawno się nie kontrolowałam to idę też jutro.
Wcześniej muszę odebrać ze starej przychodni wyniki cytologii.

I na pocztę muszę podjechać bo jakiś polecony do mnie przyszedł... podejrzewam, ze PIT. Ale dwóch mi jeszcze brakuje.... więc tak czy siak rozliczyć się nie mogę.

A Wy już rozliczone?? hehe

8 lata 10 miesiąc temu #1029449 przez Anna1991
Pit z zusu mam.. Teraz czekam od szefa.
Justyna no to miałaś przeżycie... Wazne ze udało sie pomóc. :) Brawa dla Ciebie! :)
Na czestotliwosc sikania nie narzekam bo wiem ze bedzie gorzej. :P Swedzi mnie brzuch i poki co to moja jedyna zmora poza rwą. :)

8 lata 10 miesiąc temu #1029459 przez magmus88
Właśnie Justyna! Przepraszam :) Ominełam Twój wpis :)

Super postawa :) ja też zawsze staram sie pomagać jak widzę, takie rzeczy.... póki co (odpukać) nie musiałam nikogo wyciągać z auta ale pogotowie do nieprzytomnych wzywałam już kupe razy....

Ja zaraz się ogarniam i wyruszam załatwiać sprawy na miasto :) do usłyszenia później!

8 lata 10 miesiąc temu #1029470 przez Justyna89
Ja mam męża strażaka,więc moja postawa nie mogłaby być inna :P Oj PIT-y, ZUS-y, US... Zmora chyba wszystkich. Ja zapewne PIT będę składać w kwietniu, teraz nie mam do tego głowy ani też czasu :) Miłego dnia dziewczynki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka