BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 6 miesiąc temu #1035789 przez Lustigpaula
Chcial Cie dac na oddzial i nie wyjaśnił dlaczego? Co to za lekarzy czasmi da..jutro mam wizyte i jak mam do tego człowieka iść to szkoda gadać..dobrze,że położna boska kobieta.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 miesiąc temu #1035794 przez madzialenka
Bardziej chyba chodzilo by miec pewnosc ze bede sie oszczedzac faktycznie

8 lata 6 miesiąc temu #1035795 przez Lustigpaula
Bez wątpienia lepiej odpoczywać w domu niż w szpitalu. ;) dużo nam nie zostało,więc trzeba się oszczędzać.

8 lata 6 miesiąc temu #1035796 przez Sevilla
Ech czy ja wiem, ja bym odpoczęła w szpitalu, fizycznie i psychicznie, bo to jakie pomysły ma ostatnio moje dziecko to przyprawiają mnie o palpitacje serca i nerwice. Właśnie skończyłam szorować prysznic i dezynfekować bo NASRAŁ do wanny - kurna 3 latek, który doskonale wie gdzie robi się kupę i nawet tyłek potrafi sobie tyle o ile wytrzeć.

8 lata 6 miesiąc temu #1035798 przez madzialenka
Sevi,moze zajal ktos tron albo nie wytrzymal mlody?;)))) hahhaha przepraszam,ale to akurat mnie rozbawilo chic pewnie Ciebie nie bardzo;/ wybacz. Mi i synkowi,oby nie zrobil tego specjalnie..;)) Ja w szpitalu z kolei wariuje..i nie wiem jak wytrzymam kolejny pobyt po porodzie...tam ocipiec mozna za przeproszeniem.

8 lata 6 miesiąc temu #1035803 przez magmus88
Hej ho :)

Cornick - zwykle ciśnienie mam nieco wyższe.... ale nie odczuwałam w związku z tym żadnych dolegliwości :)

Madzia! Oszczędzaj się kobieto! Twój dzidziuś ma jeszcze czas :) Ten Twój lekarz to faktycznie jakiś taki z kategorii "pożal się boże..."

Sevi - niezła kopara!

Ewa - co do ręczników, widzę że dziewczyny Ci już odpowiedziały. Ja kupiłam jeden - ale nie pamiętam rozmiaru - wydaje mi się malutki :D może ma 75x75... muszę sprawdzić. Długo nie posłuży :D ale ten mam z kapturkiem. A potem faktycznie chyba dam jakiś swój.... mam dwa worki próżniowe nowych, nie używanych ręczników.... więc myśle, ze coś wybiorę :)

Madzia - jeżeli będę rodzić naturalnie, to mąż będzie raczej ze mną.... mówiłam od początku, zeby był a on się jakoś nie sprzeciwiał. Jak będzie chciał wyjść w kulminacyjnym momencie to też nie będzie problemu :) Madzia, a może mąż się "rozmyślił" żeby Ci trochę na złość zrobić, skoro ostatnio się nie dogadujecie?

Sevi - śliczny brzuś :)

Madzia, co do mojej jazdy do ZUSu.... ja pracowałam w stowarzyszenie, które nie zatrudnia więcej niż 20 osób więc są to troche inne zasady... ale ogólnie chodzi o to, ze teraz jestem na utrzymaniu ZUSu, i księgowa powiedziała kiedyś, ze teraz mogę sobie sama wozić swoje L4.... Stwierdziłam, że nie chcę od nich łaski :PP i w sumie mogę sobie sama wozić, przynajmniej zawożę je od razu jak dostanę.... bo te pierwsze L4, które jeszcze zanosiłam do pracy to wiem, ze z dużym opóźnieniem trafiły do ZUSu. Poza tym tam gdzie ja wożę, to jest biuro terenowe, malutkie, ludzi prawie nie ma :) dziś załatwiłam to w 2 min od przyjścia tam :D także nie ma źle :)

A jak Twoje wizyty w urzędach? Udało Ci się załatwić to co chciałaś? W miarę szybko? ;)) Kurcze.... współczuję takich nerwów z tym wujkiem :(
No i leż i pachnij!

Trzymam kciuki za występ Twojego bąbla! Napewno będzie super :) Zrób jakieś fotki dla ciotek forumowych :)

lovemybabies - no co do ciśnienia to tak jak pisałam, zwykle mam nieco wyższe.... ale jakoś nic mi nie dolegało heheh

Lustigpaula - z tego co orientuje to wszędzie porody rodzinne są bezpłatne... przynajmniej powinny być!

Kurcze sevi - ale przypadek... oby jednorazowy :)

Co do pobytów w szpitalu..... mam 3 za sobą, kilkudniowe po zabiegach. I jakoś strasznie ich nie wspominam. Więc myślę, ze taki pobyt po porodzie przeżyję :) gorzej włąsnie gdybym miałam leżeć dwa tygodnie i czekać jak na zbawienie... to pewnie by mi się już odechciało :PP

A na koniej.. ja :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 6 miesiąc temu #1035805 przez madzialenka
Oh Magmus Ty i te Twoje dluugie posty;))) kawka smakowala?? ;))

Hmm no z tym zusem myslalam ,ze masz gorzej;)) plus zatem dla Ciebie:)) a placa juz Ci,bo chyba nie doczytalam?;/

No kochane,dzis mi ten gin wygmeral w srodku by sprawdzic czy zamkniete ,a przed kapiela czop,wielkosci pestki wisni...z opisu internetowego sie zgadza ze to to...ja chyba zwariuje zaraz,jeszcze sie okazuje ze w moja walizke nie zmieszcze wszustkiego typu ciuszki dla Zuzi i dla siebie na wyjscie,beda musieli mi przyniesc chlopaki moje,wrrrr. Jutro skocze juz na te badania hiv,morfologie i jeszcze dwa jakies,niech juz beda mimo ze wizyta za dwa tyg.ale wrazie w do szpitala bede miala.

Magmus sliczny brzuszek,nie chowaj go w takie luzne ciuszki;) girki sie wydaja ze wcale bie opuchniete,zazdroszcze bo moje po nocy nawet jak balony;///

Odnosnie cisnienia mialam niskie dzis niz zwykle mimo nerwow od rana z wujkiem ,bo mialam zaledwie 120/70.. Zuzka szalala dzis tez jak nigdy pewnie z tych moich nerwow jakie mi zafundowano;//

Zaraz moze uda mi sie wrzucic kilka fotek z wczorajszego wypadu z lotniska,a co,pochwale sie;))

Kobitki to juz tak niewiele nam zostalo;)) te miesiace z Wami szybko zlecialy;))

8 lata 6 miesiąc temu #1035806 przez magmus88
No już tak nie narzekajcie na te moje długie posty :P chyba lepiej tak niż wpaść znienacka, napisać co usiebie, nie odnieść się do reszty i znowu zniknąć :PP
Tak, dostałam już pierwszą wypłatę z ZUSu za niecały miesiąc - 20 maja :) więc na następną wypłatę muszę niestety jeszcze poczekać hehe

Madzia kule... ale jak odejdzie czop to jeszcze może potrwać zanim akcja się rozpocznie.... kule, oby jednak to nie to :(

Co do luźnych ubrań - w takich czuję się najlepiej, najswobodniej :D moze też dlatego, że jak usiąde to nie mam takiego ładnego, okrąglutkiego brzuszka - piłeczki więc mogę schować pod luźną bluzką :) poza tym wcześniej ze względu na kilogramy też się nosiłam luźno. Nie jestem przyzwyczajona do obcisłych rzeczy :) A co do puchnięcia.... no nie mogę narzekać.... czasami wieczorem, jak dłużej posiedzę w gościach i później mam ubrać panofle to czuję, ze mam trochę spuchnięte nogi. A tak to obrzęków brak. Jedynie żylaki.

Czekam na fotki :)

8 lata 6 miesiąc temu #1035808 przez madzialenka
Załączniki:

8 lata 6 miesiąc temu #1035809 przez madzialenka
Juz nie bede zasmiecac;)) starczy tyle;) a tak serio,jest 1:57 w nocy,ciezko dodawac zdjecia z tel bo nie chca isc
Załączniki:

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1035812 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 6 miesiąc temu #1035816 przez Karington
Kurde ale wczoraj się rozpisalyscie;)

Madzia Kuna Felicia odpoczywaj, dzidzia jeszcze z tydzień mogłaby w brzuszku posiedzieć.

Cornik ja mam materac z pianki, jedna strona twardsze druga miekciejsza ;) termometry były parę miesięcy temu w lidlu więc tam kupiłam;)

Ja wczoraj też przelezalam cały dzień bo brzuch robi się bardzo twardy ( lekarka kazała leżeć)
Dziś muszę do Poznania jechać i mam nadzieję że mi to nie zaszkodzi;) haha

Torba do szpitala prawie gotowa brakuje dwóch rzeczy. Dzisiaj spakuje ciuszki na wyjście.

Też Madzia mam wizytę 16;)

8 lata 6 miesiąc temu #1035821 przez madzialenka
Dzien doberek;))

O wlasnie Sevi,wyjasnione czemu mlody tak zrobil?

Cornick ja mam gryka kokos dziewczyny pisaly o tym jeszcze z gabka.

Termometr mam zwykly elektroniczny.ale jak bedzie potrzeba kupie moze ten bezdotykowy jakis w aptece.zakladam ze nie bedzie on jednak potrzebny tak jak przy malym. Co do godz wstawiania postow ,mowilam ze tragicznie sypiam://

Karington a skad jestes? Ja do Pozka mam co prawda 70 km ale moze jakies my sasiadki?;))

Dzis wystep mlodego,skwar niemilosierny od rana na dworze,zaraz pranie wywale na dwor bo ost przelotne deszcze u nas goscily i prania nie bylo gdzie wieszac.

Reszta dziewczyn wstawiac fotki brzucholi prosze

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1035824 przez Cornick

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1035828 przez magmus88
heeh cornick - ja tez nigdy nie robiłam... a teraz robię jak wrzucam coś na forum... inaczej jakoś nie mam potrzeby ale wiem, ze później będę żąłowała że nie mam nic na pamiątke :) ale najwyzej poprosze męża żeby zrobił mi jakieś normalne - z głową :D

Ja w nocy budzę się tylko na 1 siku :) czasami budzi mnie ból sutka ;/

Madzia - zazdroszvczę pogody.... u nas pochmurno :( zaraz pewnie będzie padać...

Karington - a czujesz ten moment kiedy brzuch zaczyna robić się twardy? Wiem, może dziwne pytanie.... ale ja nie czuję kiedy robi się twardy - tylko jak go dotykam to wtedy widzę różnicę, że np zwykle jest bardziej miękki.... ale nie mam przy tym żadnych innych dolegliwości....

Ja mam wizytę 15 ;) Jak dobrze pamiętam :)

yyyy właśnie dostałam przelew z ZUSu... muszę sprawdzić o co chodzi :D

co do materaca - ja wybieram pianka - gryka - kokos

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka