- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipiec 2016
Mamusie Lipiec 2016
- Lustigpaula
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Lustigpaula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
Cornick - zwykle ciśnienie mam nieco wyższe.... ale nie odczuwałam w związku z tym żadnych dolegliwości
Madzia! Oszczędzaj się kobieto! Twój dzidziuś ma jeszcze czas Ten Twój lekarz to faktycznie jakiś taki z kategorii "pożal się boże..."
Sevi - niezła kopara!
Ewa - co do ręczników, widzę że dziewczyny Ci już odpowiedziały. Ja kupiłam jeden - ale nie pamiętam rozmiaru - wydaje mi się malutki może ma 75x75... muszę sprawdzić. Długo nie posłuży ale ten mam z kapturkiem. A potem faktycznie chyba dam jakiś swój.... mam dwa worki próżniowe nowych, nie używanych ręczników.... więc myśle, ze coś wybiorę
Madzia - jeżeli będę rodzić naturalnie, to mąż będzie raczej ze mną.... mówiłam od początku, zeby był a on się jakoś nie sprzeciwiał. Jak będzie chciał wyjść w kulminacyjnym momencie to też nie będzie problemu Madzia, a może mąż się "rozmyślił" żeby Ci trochę na złość zrobić, skoro ostatnio się nie dogadujecie?
Sevi - śliczny brzuś
Madzia, co do mojej jazdy do ZUSu.... ja pracowałam w stowarzyszenie, które nie zatrudnia więcej niż 20 osób więc są to troche inne zasady... ale ogólnie chodzi o to, ze teraz jestem na utrzymaniu ZUSu, i księgowa powiedziała kiedyś, ze teraz mogę sobie sama wozić swoje L4.... Stwierdziłam, że nie chcę od nich łaski :PP i w sumie mogę sobie sama wozić, przynajmniej zawożę je od razu jak dostanę.... bo te pierwsze L4, które jeszcze zanosiłam do pracy to wiem, ze z dużym opóźnieniem trafiły do ZUSu. Poza tym tam gdzie ja wożę, to jest biuro terenowe, malutkie, ludzi prawie nie ma dziś załatwiłam to w 2 min od przyjścia tam także nie ma źle
A jak Twoje wizyty w urzędach? Udało Ci się załatwić to co chciałaś? W miarę szybko? ) Kurcze.... współczuję takich nerwów z tym wujkiem
No i leż i pachnij!
Trzymam kciuki za występ Twojego bąbla! Napewno będzie super Zrób jakieś fotki dla ciotek forumowych
lovemybabies - no co do ciśnienia to tak jak pisałam, zwykle mam nieco wyższe.... ale jakoś nic mi nie dolegało heheh
Lustigpaula - z tego co orientuje to wszędzie porody rodzinne są bezpłatne... przynajmniej powinny być!
Kurcze sevi - ale przypadek... oby jednorazowy
Co do pobytów w szpitalu..... mam 3 za sobą, kilkudniowe po zabiegach. I jakoś strasznie ich nie wspominam. Więc myślę, ze taki pobyt po porodzie przeżyję gorzej włąsnie gdybym miałam leżeć dwa tygodnie i czekać jak na zbawienie... to pewnie by mi się już odechciało :PP
A na koniej.. ja
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hmm no z tym zusem myslalam ,ze masz gorzej;)) plus zatem dla Ciebie:)) a placa juz Ci,bo chyba nie doczytalam?;/
No kochane,dzis mi ten gin wygmeral w srodku by sprawdzic czy zamkniete ,a przed kapiela czop,wielkosci pestki wisni...z opisu internetowego sie zgadza ze to to...ja chyba zwariuje zaraz,jeszcze sie okazuje ze w moja walizke nie zmieszcze wszustkiego typu ciuszki dla Zuzi i dla siebie na wyjscie,beda musieli mi przyniesc chlopaki moje,wrrrr. Jutro skocze juz na te badania hiv,morfologie i jeszcze dwa jakies,niech juz beda mimo ze wizyta za dwa tyg.ale wrazie w do szpitala bede miala.
Magmus sliczny brzuszek,nie chowaj go w takie luzne ciuszki;) girki sie wydaja ze wcale bie opuchniete,zazdroszcze bo moje po nocy nawet jak balony;///
Odnosnie cisnienia mialam niskie dzis niz zwykle mimo nerwow od rana z wujkiem ,bo mialam zaledwie 120/70.. Zuzka szalala dzis tez jak nigdy pewnie z tych moich nerwow jakie mi zafundowano;//
Zaraz moze uda mi sie wrzucic kilka fotek z wczorajszego wypadu z lotniska,a co,pochwale sie;))
Kobitki to juz tak niewiele nam zostalo;)) te miesiace z Wami szybko zlecialy;))
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak, dostałam już pierwszą wypłatę z ZUSu za niecały miesiąc - 20 maja więc na następną wypłatę muszę niestety jeszcze poczekać hehe
Madzia kule... ale jak odejdzie czop to jeszcze może potrwać zanim akcja się rozpocznie.... kule, oby jednak to nie to
Co do luźnych ubrań - w takich czuję się najlepiej, najswobodniej moze też dlatego, że jak usiąde to nie mam takiego ładnego, okrąglutkiego brzuszka - piłeczki więc mogę schować pod luźną bluzką poza tym wcześniej ze względu na kilogramy też się nosiłam luźno. Nie jestem przyzwyczajona do obcisłych rzeczy A co do puchnięcia.... no nie mogę narzekać.... czasami wieczorem, jak dłużej posiedzę w gościach i później mam ubrać panofle to czuję, ze mam trochę spuchnięte nogi. A tak to obrzęków brak. Jedynie żylaki.
Czekam na fotki
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cornick
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 31
- Karington
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Madzia Kuna Felicia odpoczywaj, dzidzia jeszcze z tydzień mogłaby w brzuszku posiedzieć.
Cornik ja mam materac z pianki, jedna strona twardsze druga miekciejsza termometry były parę miesięcy temu w lidlu więc tam kupiłam;)
Ja wczoraj też przelezalam cały dzień bo brzuch robi się bardzo twardy ( lekarka kazała leżeć)
Dziś muszę do Poznania jechać i mam nadzieję że mi to nie zaszkodzi;) haha
Torba do szpitala prawie gotowa brakuje dwóch rzeczy. Dzisiaj spakuje ciuszki na wyjście.
Też Madzia mam wizytę 16;)
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
O wlasnie Sevi,wyjasnione czemu mlody tak zrobil?
Cornick ja mam gryka kokos dziewczyny pisaly o tym jeszcze z gabka.
Termometr mam zwykly elektroniczny.ale jak bedzie potrzeba kupie moze ten bezdotykowy jakis w aptece.zakladam ze nie bedzie on jednak potrzebny tak jak przy malym. Co do godz wstawiania postow ,mowilam ze tragicznie sypiam://
Karington a skad jestes? Ja do Pozka mam co prawda 70 km ale moze jakies my sasiadki?)
Dzis wystep mlodego,skwar niemilosierny od rana na dworze,zaraz pranie wywale na dwor bo ost przelotne deszcze u nas goscily i prania nie bylo gdzie wieszac.
Reszta dziewczyn wstawiac fotki brzucholi prosze
- Cornick
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 31
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja w nocy budzę się tylko na 1 siku czasami budzi mnie ból sutka ;/
Madzia - zazdroszvczę pogody.... u nas pochmurno zaraz pewnie będzie padać...
Karington - a czujesz ten moment kiedy brzuch zaczyna robić się twardy? Wiem, może dziwne pytanie.... ale ja nie czuję kiedy robi się twardy - tylko jak go dotykam to wtedy widzę różnicę, że np zwykle jest bardziej miękki.... ale nie mam przy tym żadnych innych dolegliwości....
Ja mam wizytę 15 Jak dobrze pamiętam
yyyy właśnie dostałam przelew z ZUSu... muszę sprawdzić o co chodzi
co do materaca - ja wybieram pianka - gryka - kokos