- Otrzymane podziękowania: 158
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipiec 2016
Mamusie Lipiec 2016
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kameame - śliczny ten pokoik!!! A łóżeczko będzie tak stać jak stoi? Super! Też chciałabym mieć taką możłiwość, zeby z każdej strony móc podejść
A te chmurki są przeurocze. Mogę zapytać, gdzie kupiłaś??
Anna - no to praktycznie został Ci miesiąc z małym hakiem Mały też już ma ładną wagę.... teraz tylko czekać
Madzia - jak tam malowanko? Robota skońćzona?? Prosimy o zdjęcia Kurcze, już Wam się szkoła zacznie to dopiero wyzwanie hehe
Lusti - a o jakim tysiącu mówisz? Becikowe? OPS chyba, tak jak psizesz.... Tylko znowu to też nie każdy dostanie bo to zależy od dochodów.
Lovemybabies - gratulacje!!!!!!!!!!!! Wszytskiego dobrego na nowej drodze życia!!! A moze pochwalisz się jakimiś zdjęciami :PP ? hehe
Madzia i Justyna - współczuję Waszym dzieciakom
Justyna! Ja też w czwartek mam wizytę mam nadzieję, ze sie dowiem ile mój mały waży a widzę, ze jesteśmy w podobnych tygodniach. Ciekawe czy będzie duża różnica
I taką ciekawą stronę odnośnie becikowego znalazłam.... smakimacierzynstwa.pl/jednorazowe-1000-z...iecko-becikowe-2016/ jestem załamana ilością dokumentów hahaha. Tragedia
Ja byłam dziś u dermatologa. Na jednej stopie zrobiły mi się kurzajki (tzn tak podejrzewałam bo nigdy w życiu czegoś takiego nie miałam) no i okazało się że mam rację heheh. Dstałam jakiś preparat i w przysżłym tygodniu mam się zjawić na kontrolę. Podobno sa małe, nie głębokie więc szybko mam sobie z nimi poradzić. Jak będzie, zobaczymy.
Przejrzałam z mamą dziś ciuszki.... tak z grubsza. No i muszę kupić jakieś pajacyki do spzitala. Wydaje mi się, ze będą najwygodniejsze.... a niestety tam gdzie chcę rodzić, trzeba mieć własne ubranka.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lovemybabies
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Dzisiaj tak się kijowo czuję słabo mi o jestem nie do życia
- Karington
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lovemybabies - gratuluję :*** i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia;)
Justyna to duża ta twoja mała jak już lekarka tak Mówi;P
U mnie torba spakowana do Szpitala.. Jeszcze na wyjście muszę ogarnąć..
Któraś pisała o twardym brzuchu?? I jak pielęgniarka pomogła?
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
Magmus nie strasz ze dziewczyny co po niektóre nie dostaną becikowego. Uspokajam: becikowe dostanie każda. Becikowe Samorządowe jedynie uwarunkowane jest dochodami. Jakie tylko czekać do porodu?! Ja nie gotowa!!!
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Magmus kochana jeszcze taz trzeba malnac sciany bo przeswity sa i kosmetyczne sprawy z odcieciem od sufitu,montaz spowrotem listw przypodligowych ,wywalic folie i umyc panele...dzis padam na pysk,brzuchol ciagnie i momentami krocze hakbym w srodku wsadzila nie tak tampon i uwieral ale to momentami.sorki za szczegolowy opis;)) jak tylko skonczymy wstawie fotki juz z lozeczkiem komoda etc;))
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
Objadlam sie bloku czekoladowego i truskawek i teraz cierpię z przeżarcia. Jeszcze synek na szyjkę napiera i kłuje.
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wlasnie sie polozylam,dziwnie plecy rwa chwilami niziutko i podbrzusze://
- Karington
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wstajemy...ja od 4 wyspana.. i już chyba głodna;)
Miłego dzionka;)
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Co do 500+ nie wiem o jakich kruczkach koleżanka mówiła, ale żadnych nie ma jeśli chodzi o drugie trzecie i kolejne dziecko.. Każdy dostaje pieniążki... Chyba, że nie są obywatelami polski... Nie ma problemu z wyplacaniem, ja wypełniałam wniosek przez internet i pieniążki dostałam dosłownie w niecały tydzień .. Nie liczy się żadnych dochodów, nie składa się żadnych pitow nic... Wypisuje się tylko swoje dane, dziecka kolejnego, a potem dane całej rodziny .. Ot i cala filozofia
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dzis jakaś nie do życia. Ciezko mi sie oddycha a tu jeszcze trzeba na badania lecieć. Modle sie by corka sie szybko nie obudziła.... Znow bedzie po mnie skakać i piszczeć a to chyba dziś nie na moje nerwy.
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I becikowe tez jest ograniczone progiem dochodowym;//
Ja po wczorajszym machaniu walkiem tez chyba dam sobie na luz i P dokonczy dzis po pracy..zly byl ,ze malowalam ale chcialam by poszlo szybciej ..
Powiedzcie mi czy Wy bedziecie spac z maluchami na poczatku czy polegacie na elektrycznej niani i bedziecie wstawac??
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiedyś becikowe było bez dochodów.... później wiem, ze się zmieniło bo moja siostra która rodziła 2,5 roku temu już się nia załapała...
A to drugie o czym mówicie to jest chyba zapomoga z miasta... czy jakoś tak. A Becikowe jest jedno, te rządowe.
Czyli jednak chyba mam rację ale oczywiście życzę aby każda dostała.... inaczej trochę wygląda sytuacja w przypadku osób nie pracujących, bądź na śmieciówkach.... Wtedy kobiety dostają co miesiąc te 1000zł, które weszło teraz od stycznia....
Edit:
Cornick jak Twoje zakupy? Ja właśnie dostałam paczuszkę z drobiazgami : typu: nożyczki, obcążki, szczotka i grzebyczek, łyżeczki, pieluszki flanelowe, zawieszka do smoczka, aspiratory do noska i wiele innych... cieszę się jak dziecko ale jestem już spokojniejsza, ze to mam Teraz czekam na przesyłkę z materacem i pościelą ale sprawdzałam i na to mają dłuższy czas realizacji
- Karington
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
Magmus czyli osoba ktora pracowała do czerwca np. tego roku w pracy o dzielo/zlecenie bo miala dotąd umowe to bedzie po porodzie przez rok dostawać 1000? Tak? Pytam sie o siostre bo ona w takiej lipnej sytuacji.