- Otrzymane podziękowania: 158
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipiec 2016
Mamusie Lipiec 2016
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ładne pismo?? no nie żartujcie chociaż w tym zeszycie się starałam ehhehe.... Bo mam nadzieje, ze będzie służył mi na długo Ja zwykle ciasta piekę po jednym razie - wyszukuję przepisy w necie i piekę..... jak coś mi się ewidentnie spodoba to wtedy wpisuję to mojego magicznego zeszytu
Dajcie znać później czy robiłyście i jak smakowało
My po imprezie weselnej znowu wróciliśmy po 2.... Ale dziś już mi się lepiej wstawało
Co do kosmetyków to właśnie ostatnio o to siostrę pytałam..... Powiedziała mi, zeby sprawdzić czy np. na płynie, który mamy do kąpieli dla dzidziusia nie pisze, ze np już nie trzeba żadnych oliwek czy balsamów. Od położnej wiem, że na lato np. lepsze są balsamy niż oliwki (na lato), bo mają lżejszą konsystencje. Do pupy i na suche skórki, linomag. Sudocrem - na poważniejsze rzeczy ehhehe tzn. odparzenia. Tylko ten sudo gorzej się myje Octanisept - ale to już pisałyście
Madzia - u Was czereśnie już po 6 zł? To ja kupiłam garstkę ale po 15 były....
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Magmus trenujesz pozne pojscia spac juz?)
Milego dzionka zycze
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
Ja tylko raz kupiłam opakowanie sudocremu 400g... używałam przez pół roku. Strasznie wydajny. Potem nie używałam nic bo nie było potrzeby.. a już jeśli potrzeba było to po prostu mąki użyłam. Nie pamiętam czy Linomag cz Alantan nie przypadł mi do gustu pod względem zapachu. Bepanthen polecam też ale na piersi. Octenisept obowiązkowo. I jeszcze oliwkę. Dziecia nie smarowałam niczym. Latem będę zapewne dzieciaczki dość często kąpać i przecierać ew. samą wodą. Mam też pełno próbek uzbieranych i to na pewno na pierwszy miesiąc mi posłuży.
- kameame
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Dziewczyny a z tymi kosmetykami, czy takie maluchy latem smaruje sie jakimś kremem z filtrem?
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do imprez. Tak jak mówię, cały czas czuję się rewelacyjnie. Bez większego zmęczenia także luzik hehe. Znajomi się śmieją, że jako ostatnia schodzę z imprez ehhehe
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- kameame
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Madzia ja mam:
- płyn do kąpieli
- sudocrem
- linomag
- waciki do oczek
- sól fizjologiczną do oczek
- octanisept
- oliwkę (opcjonalnie do masażu) tą którą ja używam do nawilżania skóry
- patyczki do uszu z ogranicznikiem
The end
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja właśnie wróciłam z pobierania krwi i małych zakupów
Kupiłam dziś linomag. zapłąciłam 10zł.
Biorę się za obiadek i sprzątanko. Dziś serwuję zupę szczawiową - mam świeży szczaw z ogródka
W środę wizyta ciekawe czy zrobi USG.... bo u siebie w gabinecie ma taki stary sprzęt... i na USG zawsze się umawiam osobno. No ciekawe, zobaczymy
- Justyna89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Kurcze ja się dziś jakaś taka nie tenteges czuje.. jakby mi ktoś besjbolem wlal, jakaś taka oszołomiona, śpiąca, w ogóle nie do życia Też tak miewacie?
Magmus poproszę miseczkę zupki szczawiowej, aleś mi narobiła smaka
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Co do przydatnych rzeczy...to waciki mam w domu na bierzaco wiec tego nie liczylam,soli nie uzywalam wiec tym razem tez nie bede,nie jestem zwolenniczka oliwki,syna smarowalam od poczatku balsamem dla dzieci nivea i nigdy nie bylo problemu ze skora,tym razem sugerowalam sie ze do kapieli mamy oliatum i to wystarczy by zapewnic odpowiednie nawilzenie skory.co do patyczkow z malym uzylam tylko kilka razy,wiem ze to zabrzmi absurdalnie ale mu tez uzywamy raz na ruski rok a mlody wcale do tej pory i nawet laryngolog pochwalil bo czeste stosowanie oatyczkow powoduje nadmierne wydzielanie woskowiny,wystarczy myc uszy suszyc recznikiem mowil,wiec teraz nie kupowalam z ogranicznikiem bo zwykle w domu tez sie znajda..a ten linomag to na co? Ja smarowalam tylko balsamem a jesli sie zdarzylo zaczereieniebie stosowalismy sudocrem
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie mam tylko soli (myślę przemywać zwykłą, przegotowaną wodą)
No i oliwki jeszcze nie mam ale chyba kupię balsam jakiś... Muszę zobaczyć co na moim płynie do kąpieli pisze, czy trzeba po jeszcze coś używać
Justynka - to co jeszcze Ci zostało?? Ja dziś kupiłam zwykłe podpaski, te takie większe, na noc....
Z zupką nie ma problemu... wyszedł spory garnek
Linomag (maść albo krem) też może być na odparzenia, ale wiem, ze fajnie sprawdza się na przesuszenia.... Moja siostra stosowała jak mały (zaraz po urodzeniu) miał suche stopy ahhaha. Pan w aptece polecał też tańczą wersję bepanthenu ale w sumie mam jedną tubkę póki co.... próbki sudo tez mam a wczoraj nawet znalazłam swój stary sudo, który jest ważny do 2018 r więc wziełam linomag.... a w praktyce wyjdzie co tak faktycznie będziemy używać co mama to zwyczaje )
Idę kończyć koktajl truskawkowy bo mi prąd wyłączyli jak byłam w trakcie ehhe.
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna