BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 8 miesiąc temu #1038094 przez Lustigpaula
Madzia super, kobiecie w ciąży się niebodmawia :cheer: zawsze jestesmy jeszcze my ;).
Cornik, dzieciaczek donoszony więc spokojnie,a waga super! My wychodzilismy z waga 2400,a maly urodzony w 38tyg, także spokojnie ;) Sewilla na racja, Twoje zdrowie i dziecka najwazniejsze!

Ciotki, chwalimy się. że dzisiaj odpadł nam kikut. Wczoraj był ciężki dzień,mały miał wzdecia. Dzisiaj już baczki lataja;).

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 8 miesiąc temu #1038095 przez Sevilla
Madzia super wiadomości :)

8 lata 8 miesiąc temu #1038096 przez magmus88
Hej hej :)

Madzia, wspaniałe wieści :) Wszystko się dobrze ułożyło. Teraz pozostaje tylko czekać.... jeżeli suwaczek dobrze pokazuje, to nie kazali Ci się np. zgłosić do szpitala jak będziesz tydzień po terminie?? Bo przecież w nieskonczoność czekać też nie możesz heheh

Lustig - gratulacje :) Ja się boję tego kikutka.... żeby małemu krzywdy nie zrobić ehhe

Kame - super piłeczka :) przynajmniej wiaodmo, ze to już końcówka! hehehe i kącik dla malucha prześliczny.... taki - romantyczny :) ehhehe

Słuchajcie... kiedy te pełnie księżyca miały być?? heheheh

8 lata 8 miesiąc temu #1038100 przez madzialenka
Coś po 20 chyba lipca ,)) Magnus.

Lustig bez kikuta ładniej i wygodniej co?,;) co do wzdec oby kolki Was ominęła szeeeeerokim łukiem.

Magmus spokojnie kikut nie taki straszny ,)

Kame pokoik faktycznie subtelny i stosowany..

Seni jak się czujesz ? I pozostałe mamusie?

Magnus w czwartek mam wizytę i wtedy podejmie lekarz decyzje o wywolaniu.da mnie do szpitala i tam pewnie powiedzą na kiedy to ma nastąpić..liczyłam ze się ruszy po wczorajszych nerwach I pracy w ogródku A tu nic.krocze tylko strasznie obolale jakbym już była po porodzie.. P mówi ze mam przejawy normalnosci i zaczynam fuczec na niego więc może urodze bez wywolywania? Dziś przyznam się ze pon raz pierwszy pomyślałam czy z małą wszystko ok ze nadal nie chce wyjść; ( Ale ciągle myślę ze w miesiącu w którym się udało miałam długi cykl...I tu pewnie tkwi problem,ale zaraz nasuwa się kolejną myśl ze według ish malutka była większą niż wskazuje termin z om a co tu dopiero mówić od owulacji...

Ehh sprawdza się jedno ze przed porodem odczuwa się większy głód..Ale co z tego jak już tak od ponad tyg? I ze czop odchodzi..I nadal na szpilkach? Wczoraj Filip ze swoich kieszonkowych kupił Zuzi gtzechotke bo sądził ze da się przekupić a tu nic...
I przepraszam Was wszystkie za ostatnie smecenie

8 lata 8 miesiąc temu #1038112 przez Anna1991
Ale super wiadomości Madziu! :) :) :) A teraz maz bedzie musial upominać sie o nowy termin czy sami zadzwonią i wyznaczą?
Ja dzis czuje sie fatalnie. Glowa boli z nerwów... poce sie... A brzuch siega juz kolan. Meza mojego straszą ze po 12 godzinach regularnych skurczow a potem ich brak to ja powinnam sprawdzić w szpitalu czy wszystko ok. Synek sie wierci to musi być ok

8 lata 8 miesiąc temu #1038116 przez Sevilla
Ja w sumie czuje się ok. Lepiej mi co prawda, jak chodzę. Jak siedzę to młoda ciśnie mi po odbycie. Nic przyjemnego...

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1038118 przez madzialenka
Anno a miałaś kto robione ostatnio? Może zgłoś się niech Ci zrobią
Co do P ma się sam zgłosić w dowolnym dla niego terminie.jak tak mówili ze nie może zmieniać terminu a siebokazuje po mojej interwencji ze wszystko jest możliwe.

Sevilla znam ten ból i nieprzyjemne uczucie jak prze tak na odbyt maleństwo. Ja rownierównież super się mam.od rana sprzątanie. Odkurzanie podłogi,obiad dwa dania .potem mnóstwo naczyń kąpiel psa bo w środę do fryzjera idzie dwa prania zrobione a jeszcze mamy jechać gdzieś się przejechać.wiem wiem niedzoela a ja robię ale energia mnie rozpiera do dzialania

8 lata 8 miesiąc temu #1038122 przez Sevilla
Ja dziś w sumie robię tyle co muszę. Zebrałam pranie, rozwiesiłam drugie, na obiad pizze zrobiłam domową:) pozmywałam, zamiotłam podłogę w kuchni, teraz relaksuje się na ogródku z kawką. Dziś pierwszy raz od niepamiętnych czasów zmógł mnie sen w dzień. Nawet w I trymestrze mi się to nie zdarzało.

Poza tym brzuchol pobolewa jak na @. A jak spina się od czasu do czasu to już boli konkret. Niestety to nic regularnego. Poza tym od tego ciągłego napięcia powłoki brzuszne mnie bolą.

8 lata 8 miesiąc temu #1038123 przez Anna1991
Ktg mam zawsze w środy bo tak sobie wybrałam. Nie potrzebne mi ktg by wiedziec czy mam skurcze. Szpital i tak bliziutko. :) Mecz obejrze to moge rodzić.... bo M. nie chce sie do pracy.
Madziu mnie dziwi czemu nie mogą przemieniać pacjentów z terminami. Przeciez zawsze sie znajdzie taki co bedzie chciał szybciej. Choc nie ma co rozkminiać... Wazne ze sie udało choć kosztowało Cię to troche łez.

8 lata 8 miesiąc temu #1038124 przez Anna1991
Dzis wogole jest 39 i 4 dzień ciąży.... w tym terminie urodziłam córkę. :)

8 lata 8 miesiąc temu #1038139 przez Karington
Witam;)
No myślałam, że jak tu dzisiaj wejdę to będzie chociaż jeden wpis "rodze";) a tu jak cisza była tak jest..hehe

Po wizycie u lekarza wszystko ok, teraz jest 38t4d mała ma 3550 i 53 cm, Pani Doktor mówi że nie urodzi się łysa bo widać włoski;) heh
Kazała pić herbatę z liści malin, myć okna i dużo seksu ;) daje mi czas do 23 lipca, jak nic nie ruszy to 24 na wywołanie. Oczywiście było ktg i skurczy zero;/

Madzia super wieści, że mąż będzie z Tobą. cornik co tam u Ciebie? Jak.się macie z maluszkiem??

I jak się czuje reszta brzuchatkow ;P?????

8 lata 8 miesiąc temu #1038141 przez madzialenka
No i nadal cisza..dzień dobry ;)

8 lata 8 miesiąc temu #1038142 przez Sevilla
Mnie do 2 turlały skurcze raz regularne, raz nie. W końcu padłam ze zmęczenia. Obudziłam się o 6 i w sumie od nowa polska ludowa. Czop dalej odchodzi...

8 lata 8 miesiąc temu #1038143 przez madzialenka
Sevilla ja mam dziś tak samo.jestem zakorkowana jak dobre wino jak widac

8 lata 8 miesiąc temu #1038144 przez Sevilla
Madzia ja Ci mówię mnie moi mężczyźni i pies wykończą. Maks znów zesikał mi się w łóżko. Normalnie mam dość prania pokrowca i pościeli. Naprawdę nie mam pomysłu skąd to, jak już dawno mu się nie zdarzało. Mąż rozlał wczoraj herbatę z cukrem, walnął na to ręcznik, mówiąc jak się skończy mecz posprzątam, dziś rano patrzę i co widzę?? Ręcznik na podłodze!!! Pies ma mnie serdecznie w dupie i nie słucha się mnie, jak każę mu po spacerze wejść do kojca i się już 20kg bydle kładzie na ziemię i trzeba go zaciągać. Idę się powiesić. U mnie po weekendzie dom wygląda jakby trąba powietrzna przeszła

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka