BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 1 miesiąc temu #1045466 przez madzialenka
Ewka zależy od dnia.czasem ja ma czasem nie ma.;))

Moja wali w pampers kilka razy dziennie bez przerwy; )

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1045467 przez magmus88
Hejka :)

Co do kupci :P Mały robi codziennie... nawet po kilka. Ale ostatnio kupka jest wodnista i czasami jakby pienista.... Zdarza jej się uciec nawet z pieluchy :PP Myślę, ze to przez to żelazo.
Poza tym oczko dzisiaj znowu szkliste... dzwoniłam do lekarza... mamy podać dalej antybiotyk i po weekendzie się z nim skontaktować :( echhh a miałam malutką nadzieję, że będzie dobrze.

Co do chrypki i suchego powietrza.... Pytałam Was ostatnio o te nawilżacze powietrza ale chyba żadna nie ma bo temat nei został pociągnięty dalej.... Ja się nad czymś takim zastanawiałam i w końcu zainwestowaliśmy w taki najtańszy praktycznie. ... póki co jestem zadowolona. Zobaczymy jak długo pochodzi.

Ewka... co do kupki. Podobno na piersi tak może być, ze dzieci nie mają po kilka dni.

8 lata 1 miesiąc temu #1045468 przez Smerfetka005
u nas problem z kupka byla jak przestalam dawac malej swoje mleko i zaczelam modyfikowane to nawet przez 3 dni nie robila, jak tesciowa przyjechala pogrzebala jej troszke termometrem w pupci ( na pewno slyszalyscie o tych starodwanych sposobach) i pomagalo ale na dluzsza mete tego nie stosowalam zreszta sama bym tego na pewno nie zrobila bo boje sie ze moge zrobic jej krzywde tam w srodku.. ale juz od jakiegs czasu wszystko sie unormowalo i 1, lub 2 dziennie jest ;) czasem jest dzien przerwy ale bardzo rzadko, poczekajcie az maluchy zaczna jesc wiecej niz tylko mleko, to wtedy bedziecie narzekac ze robia duzo, a jakie zapachyyyy :D w sobote robimy powtorne badania moczu i w przyszlym tyg do pani doktor, mam nadzieje ze bakteria zniknela na dobre.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1045471 przez Ewaaa1988
Mąż czopki glicerynowe kupił i wit C w kropelkach dla Milenki i zanim wrócił do domu to ona juz kupke zrobila wiec z jednym mamy spokój teraz tylko chrypka. Na razie recznik na kaloryfer a pozniej moze nawilżacz powietrza tylko nie wiem czy to nie gadzet na chwile...

8 lata 1 miesiąc temu #1045472 przez magmus88
Ewa... no napewno gadżet sezonowy hehe tak to bym nazwała.... Ale daliśy za niego 40zł więc nie będzie mi szkoda jak tylko użyjemy przez sezon czy dwa.... O ile tyle wytrzyma! ehhehe
Też chciałam dawać ręczniki na kaloryfer.... ale mamy etraz bardzo blisko dosunięte łózko nasze do kaloryfera więc nie ma jak.... :(

A nawilżacz jest w miarę zgrabny, nie za duży.... No nic... zobaczy po czasie czy się sprawdzi czy "rzucimy" w kąt.....

Ewa - ufff to dobrze, że kupcia poszła. Mój też brał witaminke C.... Strasznie mis ię podobało jak ją "jadł" ehhehe. Robił takie minki hehehe.

Smerfetka - długo karmisz modyfikowanym?

8 lata 1 miesiąc temu #1045473 przez madzialenka
A to nie jest tak że na.piersi dzieci walą codziennie a na mm właśnie rzadziej?;))
Co do nawilzaca to ja mam ... ale pochłaniacz wilgoci bo w domu jej za duzo:/

8 lata 1 miesiąc temu #1045477 przez magmus88
Jejku Madzia, tak... masz rację. Przepraszam. Namieszałam z tymi kupkami :D

Chodziło mi ot o, ze po mm jest rzadziej....

8 lata 1 miesiąc temu #1045479 przez Ewaaa1988
Jeszcze jakbym sezon uzywala to by bylo dobrze ale znajac mnie to pewnie tydzien lub dwa bede go uzywala a pozniej bedzie stal i sie kurzyl :)

No ta witamina jest okropna!! :sick: Mieszam ja razem z wit D zeby za jednym razem wszystko dac ;)

Z ta kupka to pierwszy raz taki przypadek sie trafil. Zawsze robila 1 lub 2 na dzien takie normalne no i czesto takie malutkie a teraz nie wiem co ja przytkalo :cheer: Moze soczek z marchwii ktory juz powolutku jej daje zeby do innego smaku sie przyzwyczajala ale i tak go wypluwa jak daje na lyzeczce i nie wiem czy cokolwiek polyka wiec nie wiem czy to tez z tego a moze z kawy bo zaczelam ostatnio pic rozpuszczalna. Zobaczymy co bedzie dalej.

8 lata 1 miesiąc temu #1045480 przez Ewaaa1988
A z tymi mlekami to sama juz nie wiem co jest prawda a co mitem. Jedni pisza ze na mm sa czesciej kupki a inni kp bo tez czytalam ze jak mleko matki jest pelnowartosciowe to dziecko moze fajnie je trawic i dlatego kupki nie sa takie czeste.

8 lata 1 miesiąc temu #1045482 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 miesiąc temu #1045493 przez Smerfetka005
Corconik jestes super na luzie mama! podoba mi sie to i zarazem zazdroszcze bo ja naleze do panikar :)
Podziękowania: Cornick

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1045495 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 miesiąc temu #1045504 przez magmus88
Cornick - odpuść, bo długo tak nie pociągniesz :)
Co do nawilżacza.... to mój nawet koło Twojego nie stał hahaha. Bardzo fajny wizualnie :) Mój to taki tandeciak :D

A jak długo trwa wasza rehabilitacja?? Bo My chodzimy dwa razy w tygodniu po pół godzinki.... Jak to u Was wygląda? Może daj im szansę.... Powinni się znać na tym co robią.

Co do włoska... hm... nie pomogę :( Bartolini też miał swojego czasu ale samo chyba wyszlo. W każdym bądź razie nic mu tam nie ruszałam....

WRacając jeszcze do tematów kupciowych :D Mój mały w nocy kupć nie robi... Bardzo często nad ranem pieluszke ma suchą. Ale też w nocy nie je....

Dziewczyny, powiedzcie mi jak kondycja waszych włosów.... bo ja powoli ŁYSIEJE!!!! Tak mi wypadają włosy, ze masakra.... garściami!!!! Pytałam ostatnio w aptece o tabletki na włosy dla mam karmiących (min. vitapil mama) to Pani mi powiedziała, ze wystarczy jak biorę witaminy dla mam karmiących. To wystarczy.... Ale ja nie widzę żadnej poprawy. Jak wypadały tak wypadają....

My też staramy się codziennie chodzić na spacerki. Ale jak już wybiorę się w trasę to ponad dwie godzinki nas nie ma :) Dziś mężu z nim był to ich 3 godziny nie było!!

I co cornick, udało Wam się wyjść??
A jak w końcu dojeżdzącie na tą reh?

8 lata 1 miesiąc temu #1045506 przez Cornick

8 lata 1 miesiąc temu #1045517 przez madzialenka
Się naprodukpwalam i wcielo posta

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka