BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 2 miesiąc temu #1044629 przez Ewaaa1988
Smerfetka ja ci nie pomoge bo sama nie wiem jak to sie robi ;)

Milenka po drugim szczepieniu i wazy dokladnie 6520g

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 2 miesiąc temu #1044630 przez magmus88
Hej :)

Ale wasze dzieciaczki mają super włoski!!! :) Lubię takie maluchy, są takie słodkie a zarazem śmieszne hehe :)

My w poniedziałek byliśmy u okulisty. Dostaliśmy antybiotyk w kropelkach. Mamy brać przez tydzień a za dwa kontrola. I zobaczymy... jak nie będzie poprawy albo będzie tylko na chwilę to czeka nas udrażnianie....

Dziś byliśmy na ćwiczeniach. Mały nie lubi ewidentnie ćwiczeń na takim "wałku" hehehe. Ale nie płacze :) podoba mu się.

Dziś mamy jechać do teściów po południu.

Jedno mnie martwi... mały zaczął nie tyle ulewać - bo to zdarzało mu się czasami ale jakby wymiotować. Po jedzeniu odbije a później fontanna.... mam wrażenie, ze to od tych leków, które zaczął brać... Mam się zgłosić na kontrolę do pediatry to zapytam o to.

Smerfetka... zeby dodać zdjęcie niewidoczne dla gości.... to musisz kliknąć w takie dwa ludziki - są nad emotkami w oknie gdzie piszesz wiaodmość.... 6 znaczek od prawej. I tam później dodajesz zdjęcie. A dodajesz przez kliknięcie - DODAJ PLIK - które jest pod oknem pisania wiadomości. Jak wybierzesz swoje zdjęcie to potem klikasz wstaw. I się dodaje. Mam nadzieję, ze w miare jasno wytłumaczyłam. Oczywiście tak to wygląda kiedy piszesz z komputera. Jak to wygląda w telefonie to nei mam pojęcia :)

8 lata 2 miesiąc temu #1044631 przez Jolanta61
No u mnie nie za wesoło moja mała jest przeziębiona też byliśmy u Pani doktor i ma kropelki ale boje się o nią wiecie jak to małe dzieci ;-( oby szybko wyzdrowiała .. Bo to jest mój największy sabr na świecie :)

Jolanta, moją pasją jest kosmetologia, wykonuje zabiegi pielęgnacyjne metoda LIFO .

8 lata 2 miesiąc temu - 8 lata 2 miesiąc temu #1044647 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 2 miesiąc temu #1044696 przez madzialenka
No to tak... ja po swoim lekarzu wiem że m zapalenie oskrzeli z zapaleniem zatok. Dalej antybiotyk i wziewy dała dwa... super nie? A mala przez antybiotyk moj zaczęła robic zielone kupki s dzis to już że sluzem..ddaje probiotyk jej też i co... nico.. płakać się chcę bo to i maruda kochsna placzliwa ehh

8 lata 2 miesiąc temu #1044699 przez magmus88
Hej

Wyczytałam, ze mały może ulewać tak po tym żelazie... Zmieniłam mu dziś na ille i zobaczymy... Wyczytałam też, że organizm musi się przyzwyczaić do niego. Także zobaczymy co będzie dalej....

Cornick! Dobrze zrobiłaś, ze pojechaliście :) My tez mamy dwa razy w tygodniu a jak długo to nie wiem. W grudniu kontrola u lekarza więc najwyżej zapytam :)

Ja jeszcze z małym nie jechałam komunikacją miejską...

Co do wanienek - poczytaj cornick bo wiem, ze na rynku są dwa rozmiary takich "standardowych" wanienek... Ale mój Bartosz też już zajmuje całą wanne ehhehe. A ten kołnierz fajna sprawa... ale nie wiem czy bym się go nie bała :D

Madzia bidulko ::( gdzie CIe tak rozłożyło?

8 lata 2 miesiąc temu #1044731 przez madzialenka
Magmus w domu.. najlepsze ze w domu.. A tak serio bokiem mi wyszła robota N dworze bo babci zachciało się robienia buraków które olalam i wykonywanie marchwi... no i masz..

A jak się pozostałe mamusie trzy mają i ich maluchy? Zdrowe?

8 lata 2 miesiąc temu - 8 lata 2 miesiąc temu #1044749 przez Lustigpaula
My nie mamy wanny w mieszkaniu;(..ubolewam nad tym. A wanienke też mamy do d...,bo Olek nie moze dobrze rozłożyć rąk.
MADZIA, kobieto, kuruj się! Niech Ci facet w obowiązkach pomoże,bo się wykończysz :( ....

8 lata 2 miesiąc temu #1044750 przez Smerfetka005
Lusti my tez bez wanny :( 2 lazienki jedna na dole druga na gorze ale 2 prysznice, tez ubolewam bo chcialabym jedna wanne jednak jest to wygodniejsze dla dziecka pozniej, no ale niestety trzeba sie meczyc w plastikowej, jeszcze mi pekla w jednym miejscu bo spadl na nia lakier do paznokci z calej pary... ile wasze dzieciaczki waza? i ile juz maja mc? moja dzis skonczyla 3 mc, i waga 5kg, kruszyna... :)

8 lata 2 miesiąc temu #1044752 przez Lustigpaula
Oluś ma 4miesiące i coś pewnie niecałe 7kg ;).
Załączniki:

8 lata 2 miesiąc temu #1044756 przez madzialenka
Lustig ale Olus ma bystre oczeta; )) ty jako jedna z pierwszych polecialas chyba na porodowke hm?; )

Sevilla ty po cesarce czy to normalne że blizna czasem boli?

8 lata 2 miesiąc temu #1044757 przez Smerfetka005
Mamusie prosze o odpowiedz na moje pytanko, ile wasze maluchy maja i jaka waga??

8 lata 2 miesiąc temu - 8 lata 2 miesiąc temu #1044758 przez Smerfetka005
:)

8 lata 2 miesiąc temu #1044759 przez Ewaaa1988
Moja ma tyle ile na suwaczku a wazyla w srode 6520g

8 lata 2 miesiąc temu #1044771 przez Sevilla
Madzia normalne jak najbardziej. To dobrze, gdyż oznacza powstawanie połączeń nerwowych. W momencie cięcia połączenia nerwowe zostały zerwane i one najwolniej się regenerują. Blizna też przez dłuższy okres czasu będzie bardziej tkliwa. Nie pamiętam kiedy przestała mnie boleć przy Maksie ale na pewno przestała.

Moja choć nie wygląda to jednak zalicza się do drobnych dzieci.

Ma obecnie 3m16d i waży 5500g
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka