- Otrzymane podziękowania: 36
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipiec 2016
Mamusie Lipiec 2016
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Cornick
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 31
- Cornick
- Wylogowany
- budujemy zdania
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
A co do brzucha.... Mały też jakoś nie przepada za ta pozycją ale go trochę przymuszam. Widzę powoli poprawę.... Musze mu np pomóc i przytrzymać pupę bo podnosi i traci środek ciężkości....
Własnie cornick... Pani kazała nam jeszcze tak ćwiczyć, ze jak kładziemy małego na brzuch to ręce mamy mu dawać wzdłuż tułowia. Mamy mu dać chwilę - bo powinien wyciągać rączki przed siebie sam. A jak nie to mu pomóc - przed podwinięcie nóżki i uwolnienie rączki. Czasmi mu się uda samemu, czasami potrzebuje naszej pomocy. Różnie bywa
Smerfetka co do wagi - Twoja też taka kruszyna... Nam pielęgniarka powiedziała, że powinien troszkę więcej. Jest niby w normie ale przy dolnej granicy. Lekarz kazał się nie przejmować.
- Cornick
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Cornik U nas pozycja na brzuszku jest dobra na 5min albo i wcale zależy od jej nastroju; )) panikowalam ale systematycznie kilka razy dziennie choć na kilka sekund klaflam na brzuszku i jest lepiej bo mówię momentami dochodzimy do 5min ale głową szybko się też jej meczyI opada; )czczęsto robi kolyske jak siatkarze się śmieje że po mamusi już trenuje; )) wczoraj leżąc bez panterka złapała przypadkowo girke swoją niestety wyczynu nie powtórzyła bym mogła uwiecznić.; / gada też w zależności od humoru czasem przez kilka godzin się słowem nie odezwie a czasem gada jak najeta; ) prawda jest taka że każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Nie ma co porównywać tak naprawdę. Bo nie raz okazuje się że ten co później jedna czynność załapał zaskakuje nas zaraz czymś innym co inni nie umieją.
Powracając do butelek i skoczków Zuzia nie wie co to smoczek nie chcę nie umie nie wiem już sama a butelki nie umie zassac. Mleka doi mi tyle ze nie mam i tak z czego odciągnąć.. A butelek mam mnóstwo i na cholerę yracilam pieniądze? Ehh
Byliśmy ostatnio na ponownych bioderkach wszystko ok. Więcej kontroli nie będzie. Kartkę zostawiłam co dostaje się od ortopedy w przychodni bo Zuzia płakała cały czas bo w przychodni gościu schował się przed kimś kto był gazem pieprzowy potraktowany i wszystkich zaczęło dusić nawet dzieciaki..
Młody mój chory od dwóch tyg w domu siedzi a Zuzia ma końcówkę kataru.oszaleć mozna
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- Cornick
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak jak mówiłam dzieci nie wolno wręcz porównywać. Każda z nas może się czymś pochwalić ale w żaden sposób nie wmawiajmy sobie że coś jest maluchem nie tak jeśli czegoś na daną chwilę nie umie. Z tym samolotem to dobry pomysł. Pozwoli małymi kroczkami i osiągnięcie sukces.
Ja się zastanawiam czemu Zu pije najchętniej z lewej piersi na prawej to odwraca głowę od kilku dni i kit z tej nie chcę dopiero po nerwach z jej syfony raz po raz złapie.
Jesteście po drugim szczepienia? My może zapiszemy się za tydz. Wtedy z pewnością katar minie zupełnie.
- madzialenka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lustigpaula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Dzieci porownywać nie powinno się, ale jednak ciagle gdzieś się obija nam o uszy , Twoje dziecko powinno już to i tamto.. Olek jest tu najszybciej urodzonym bobasem a jak leży na brzuchu to glowe potrzyma u gory ale po chwili już jest panika i chce na plecy, a wg "książek" powinna być to jego ulubiona pozycja .
Co do wagi, to moja kluska pewnie ma z 6500, ale w połowie listopada mamy trzecia dawke szczepień to sie okaże jak tyje .
Madzia, co do piersi to u mnie upatrzył sobie lewą pierś, lrzy prawej tak dziwnie zgina rączke jakby nie wiedział co z nią zrobić .
A coś w porzadkowaniu ciuchów faktycznie jest
- Lustigpaula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
- Smerfetka005
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4