BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 1 miesiąc temu #1044828 przez madzialenka
Jejku Basienka jaką śliczna; )
ja stawiam ze moją ma już 7kg;))

Zaliczyłam już wszystkie cmentarze.jutro tylko u nas na grób tatry i dziadka pójdę..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1044829 przez madzialenka
Popycham

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1044841 przez Anna1991

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 miesiąc temu #1044846 przez madzialenka
Hej hej..ale u nas znów deszczowo.ja chyba się pożegnała z paskudztwem choć inhalacje mam robić do czwartku.mała pakuje wszystko do tej buźki widać że ja swedza dziaselka.zaczęła mi się nawet z tego powodu budzić w nocy nawet dwa razy..żel działa na pół godz.gryzaczek nie zdaje się na nic schłodzony..a w piątek starszy ma urodziny.kompletnie nie mamy pomysłu na prezent.P chciał mu kupić gitarę bo bardzo chciał się na niej uczyć a ja myślałam o globusie interaktywnym.I jakppomyślę że znowu mam szykować tyle żarcia az mnie trzesie

8 lata 1 miesiąc temu #1044856 przez magmus88
Hej :)

Magda, cieszę się bardzo, ze ze zdrówkiem już lepiej :) Co do prezentu niestety nie pomogę.... nie mam styczności z takimi doroślakami ehehhe. Ja teraz główkuję co kupić trzylatkowi.... Ej teraz mi się przypomniało :D mam 7 letnich chrześniaków.... i w grudniu mają urodziny. Też będę musiała kombinować nad prezentem.....

Podłączam się do pytania Madzi w takim razie :D jakieś pomysłY?? :)

Mam pytanko... smaruje czymś buzie swoich maluchów, kiedy wychodzicie na dwór? A jak nie to czy będziecie smarować na zimę? Jeśłi tak, to czym?

My mamy jutro rano pobudkę. O 7 fitness....

8 lata 1 miesiąc temu #1044866 przez madzialenka
Magnus ja wychodząc na dwór smarowalam buzke oliatum Zuzi a na zimę mam z nivea krem na każdą pogodę.stosowana z synem i nam się sprawdził.;))
Dzień dobry i miłego dnia kochane zyczymy

8 lata 1 miesiąc temu #1044886 przez magmus88
Madzia - ale smarujesz codziennie małej czy "specjalnie" na wyjście na dwór?? :)

Bo ja po kąpieli małego całego smaruję. I póki co specjalnie na wyjście nie..... Ale myślę już o nadchodzącej zimie :)

Kochane mam pytanko.... macie jakieś takie przepisy na sałatki, które muszą być na każdej Waszej imprezie?? Bo bez nich impreza się nie odbędzie?? :) heheh Bo u nas króluje szpinakowa :) często też jest gyrosowa.... (właśnie robię bo mam smaka :P) a chciałabym wypróbować coś nowego :)

8 lata 1 miesiąc temu #1044902 przez madzialenka
Magmus ją po kąpieli niczym nie smaruje.jedynie teraz jak wychodzimy na dwór tak od miesiąca dajemy balsam na buzke ale niebawem pójdzie w ruch krem na każdą pogode;))

U nas zawsze jest z gyrosa ale robię często z fety bądź ryż z ogórkiem zielonym pomidorków koktajlowych sera żółtego w kostkach łyżka majonezu i sosem do sałatek

8 lata 1 miesiąc temu #1044905 przez Lustigpaula
Magmus, u nas króluje sałatka z łososiem;).
Bardzo prosta,szybka, warstwowa,). Gotujesz jajka (6-7), ser do potarcia,majonez, łosoś wędzony.
Potarte białko,łosoś, majonez,ser, białko,majonez,łosoś,ser potarte żóltko;). Ogólnie kolejność obojetna, grunt zaczać od białek a skonczyć na żółtkach;)

8 lata 1 miesiąc temu #1044909 przez Smerfetka005
Nikt nie wspomnial o salatce jarzynowej :) tradycyjna i najlepsza, mimo ze czesto sie ja zjada to za kazdym razem bardzo mi smakuje :) jesli chodzi o nawilzanie po kapieli to u nas kroluje oliwka, a jal na dwor to krem bambino moim zdaniem sie sprawdza ;) w koncu jest dla niemowlat :) bylam u pediatry z wynikami mozu malej i ma bakterie:( mamy antybiotyk na tydzien czasu, pozniej powtorka badan..

8 lata 1 miesiąc temu #1044921 przez magmus88
Madzia,a co to za sałatka z fety?? :)

Lusti - zapomniałam powiedzieć jedno... nie jem ryb :D ale dla rodzinki mogę zrobić :)

Smerfetka.. now łaśnie. Jarzynowa powszechnie znana :) a mi chodzi o jakieś nowości :P ale sprawdzone :)

Ja Wam polecam serdecznie sałatkę szpinakową :) - szpinak baby, żurawina suszona, pestki dyni uprażone na patelni i feta :) (polecam ser bałkański z lidla - nie rozwala się ) i zalać to sosem - oliwa + czosnek. gdzieś 1/3 szklanki i 3-4 ząbki czosnku. Dodaję trochę pieprzu. No mówię Wam HIT! Wszyscy biorą przepis i wszędzie teraz króluje na stole heheh

Smerfetka - a były jakies podejrzenie, ze badaliście mocz? Czy elkarz dał tak profilaktycznie iw yszła Wam bakteria?? Powrotu do zdrowia Wam życzę!

8 lata 1 miesiąc temu #1044926 przez Smerfetka005
Magmus, jak bylismy u pediatry wtedy co mala tak marnie jadla i duzo ulewala, dala nam skierowanie i okazalo sie ze to przes ta bakterie tak bylo i trzeba ja wyleczyc bo powiedziala ze moze aona spowodowac refluks a tego bym nie chciala :( Dziekujemy, mam nadzieje ze po antybiotyku przejdzie choc szkoda mi jej ze taka malizna musi faszerowac sie lekami, zaczyna mi teraz robic zadkie kupki to pewnie przez ten lek:((

8 lata 1 miesiąc temu #1044948 przez madzialenka
Magmus no Mix sałat dajesz ser feta pokrojony w kostkach pomidorki koktajlowe na pół ogórek zielony w kostkę i mieszkasz z sosem sałatkowy i wsio ;) zawsze ja robięjak robirobię parówki zapiekane parówki z serem w cieście francuskim;)

8 lata 1 miesiąc temu #1044957 przez magmus88
Madzia dzięi :) taką też robię często.... Kule... chyba muszę poszperać po necie :)

8 lata 1 miesiąc temu #1044975 przez Lustigpaula
O parowki w cieście francuskim u nas też często są;).

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka