BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 1 miesiąc temu #1045526 przez Smerfetka005

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 miesiąc temu #1045527 przez Smerfetka005

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1045528 przez Smerfetka005

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1045529 przez Smerfetka005
jak zrobic zeby suwaczek byl widoczny? wszystko ok tylko z tym wuswietlaniem kodu pomieszalam

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1045532 przez Cornick

8 lata 1 miesiąc temu #1045536 przez madzialenka
Cornick to samo jest u mnie z ciuszkami.niektóre ma na 74 a w szafie trochę ciuszkow z metka nie założonych zostało bo 68 z metki za małe w efekcie... co to za kubeczek muszę zobaczyć.

Kiedy wprowadzanie pierwsze posiłki? I od czego macie zamiar zacząć?

8 lata 1 miesiąc temu #1045538 przez Ewaaa1988
Magda ja juz wprowadzam marchewke bo zalecaja najpierw od niej zacząć a nie od jablka no ale co jak ona nie chce tylko wszystko wypycha jezykiem razem ze slina... :cheer:

8 lata 1 miesiąc temu #1045540 przez Smerfetka005
widze ze procz Corconik nikt nie zauwazyl moje kruszyny :(

8 lata 1 miesiąc temu #1045550 przez Cornick

8 lata 1 miesiąc temu #1045551 przez madzialenka
Pytam o inne pokarmy bo z synem byłam sloiczkowa mama..wiem wiem nie dobre ble ale chłopak tak się wychował;) i jemu zaczęłam dawać po 4miesiacu.Zuzanna zaraz kończy i tak się zastanawiam nad marchewką..tylko ja swoją już poszatkowalam i zamrozilam w mieszanceqwraz z pietruszką i porem więc odpada.A w sklepie chemia..myślę też o pierwszych herbatkach.jakoś tak z synem było mi łatwiej w tych decyzjach hahah.

Smerfetko widziałam malutką.jest śliczna ;))

8 lata 1 miesiąc temu #1045583 przez Lustigpaula
Smerfetka, zdjęcia nie widać ;(...

My po szczepieniu, Olek waży 7400 ;). Pediatra uznał,że może dostać łyżeczke warzywa/owocu aby poznał smak, a nie żeby się tym najadł, bo przybiera dobrze, a nawet je za dużo bo dużo ulewa.

Madzia, ja nic do słoiczków nie mam i będę kupować :). Dużo czytałam na ten temat i wiadomo zdania są podzielone. Taka marchewke zrobie sama, ale już np jak sa obiadki z kaczki/indyka itp. To tego mu nie ugotuje.

8 lata 1 miesiąc temu #1045595 przez madzialenka
Lustig no właśnie ostatnio wiele krytyki słyszałam na temat słoiczków ale jeszcze kilka lat temu nikt złego słowa o nich nie mówił.rozglądam się za kaszkami bądź kleikami i wszystkie na mm są?!pierwsze posiłki zaczynają się od łyżeczki..potem stopniowo się zwiększa dawkę.syn mając 5mies zjadal pół słoiczka małego mając 6 cały maly.zobaczymy jak będzie tym razem z moją Panna;) muszę sprawdzić w książeczkę od położnej jak przychodziła mi dała że szkolenia i schemat zywieniowy się zmienił.np jajko bardzo szybko się podaje.

8 lata 1 miesiąc temu #1045597 przez madzialenka
Zuza i pierwsza kitka
Załączniki:

8 lata 1 miesiąc temu - 8 lata 1 miesiąc temu #1045598 przez Ewaaa1988
Ja raczej według schematow i książek nie bede wychowywac dziecka dlatego juz zaczelam uczyc małą do smaku marchewki a i tak jej nie polyka wiec troche czasu minie zanim sie nauczy i zanim zje pierwsza lyzeczke marchewki.

Lustigpaula zgadzam sie z toba. Ja rowniez nie mam nic do sloiczkow.

Magda jedne sa takie ze robi sie je na wodzie a inne na wodzie z mm. Heh ja juz tez moglabym kucyki robic ale jeszcze malych gumeczek nie kupilam :cheer:

8 lata 1 miesiąc temu #1045599 przez madzialenka
Ewcia w rosmanie akurat byłam i wszystkie były na mm po 6moes były na wodę.co do książeczek i schematów ja zaglądać zagladamchodzilo mi bardziej o to że jajo np było zalecane chyba kiedyś od 9 mięs a teraz wcześniej.dochodzi się od późnego wprowadzania pokarmów niby że względu na duże występowanie alergii pokatmowychbu dzieci a teraz mówią że im szybciej tym organizm ma większy zakres tolerancji.powtarzam jednak to co mówiła położna.;)
Ewcia ją musiałam już kupić spineczki i gumeczki pierwsze;)tak na próbę

P.ś ja zaczęłam plamic; (

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka